Sähkön käyttö kasvoi viisi prosenttia Oulun Seudun Sähkön toimialueella

Vaikka viime vuosi oli keskimääräistä lämpimämpi, oli se edellistä ennätyslämmintä vuotta kylmempi. Tämä näkyi sähkön ja lämmön käytön kasvuna Oulun seudulla.

Keskusosuuskunta Oulun Seudun Sähkön toimialueella sähköä käytettiin viime vuonna 466 gigawattituntia, 5 prosenttia edellisvuotta enemmän. Kasvua selittävät suuri sähkölämmittäjien osuus sähkönkäyttäjistä ja talouden orastava elpyminen. Sähkönkäyttöpaikkoja oli vuoden lopussa 29 730.

Liittymärakentamisessa kymmenen vuoden lasku taittui. Liittymiä rakennettiin toimialueellamme vuoden aikana 183, kun määrä oli edellisenä vuonna 164. Huippuvuosina uusia liittymiä rakennettiin noin 500 vuodessa.

Sähköenergiaa myytiin noin 23 000 asiakkaalle yhteensä 247 gigawattituntia. Kasvua edelliseen vuoteen oli 7 prosenttia. Kaikki myyty sähkö oli oman tuotannon uusiutuvaa vesivoimaa.

Sähköä tuotettiin 44 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna, noin 440 gigawattituntia. Norjan vesivoimalaitoksilla Svartisenissä ja Ranassa sekä Kemijoki Oy:n vesivoimalaitoksilla oli ennätystuotantomäärät.

Oulun Seudun Sähkön tuotannosta 97 prosenttia on uusiutuvaa, pääosin vesivoimatuotantoa

Oulun Seudun Sähköllä on 16 000 jäsenasiakasta. Vuonna 2016 sähköosuuskuntien henkilöjäsenten sähköenergian ja kaukolämmön myyntihinnoissa annettavien jäsenalennusten määrä oli yhteensä 1,6 miljoonaa euroa.

Jaa artikkeli

Lue myös

Vuoden osuustoimintateoksi valittiin Oulun Seudun Sähkön edullinen energia

Oulun Seudun Sähkön asiakasomistajilleen tarjoama vakaa ja edullinen energian hinta on valittu Vuoden osuustoimintateoksi osuuskuntien keskusjärjestö Pellervon järjestämässä valtakunnallisessa kilpailussa. Siinä haettiin toimintaa, jossa yrityksen osuustoiminnallisuus tulee erityisen vahvasti esille ja jäsenille on tuotettu erityisen merkityksellistä yhteistä etua.

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.