OP julkaisi joukkorahoitusalustan – Ensimmäisenä sijoituskohteena on kotimainen luomujäätelötehdas

OP alkaa tarjota sijoittajille ja yrityksille joukkorahoitusta. Ensimmäinen sijoituskohde on Jymy-luomujäätelöä valmistava Suomisen Maito Oy. OP Joukkorahoituksen avulla sijoittajat voivat osallistua kotimaisten yritysten kasvun vauhdittamiseen.

OP Joukkorahoitus on yrityksille uudenlainen kasvun rahoitusmuoto ja sijoittajille vaivaton tapa sijoittaa kotimaisiin yrityksiin. OP Joukkorahoituksen ensimmäinen kohde, pieni jäätelötehdas Suomisen Maito Oy hakee joukkorahoituksella varoja kasvuun ja viennin aloittamiseen. OP Joukkorahoitus on sijoitusmuotoinen joukkorahoitus.

”OP on paikallinen ja yhteisöllinen toimija, jonka rooliin joukkorahoitus sopii erinomaisesti. Joukkorahoitus sopii erityisesti voimakkaasti kasvavien pienten ja keskisuurten yritysten rahoittamiseen. Samalla joukkorahoitus suo sijoittajalle mahdollisuuden päästä omistamaan suomalaisia kasvavia yrityksiä jo pienellä summalla. Sijoittajalle joukkorahoitus tarjoaa parhaimmillaan tavan päästä osaksi suomalaista menestystarinaa”, sanoo OPn pankkitoiminnan liiketoimintajohtaja Jouko Pölönen.

Kolme vuotta toiminut Suomisen Maito valmistaa Jymy-luomujäätelöä vanhassa Sisu-pastillitehtaassa, Varsinais-Suomen Aurassa. Jäätelöä saa jo ympäri Suomen, ja ensimmäiset vientiponnistukset ovat jo käynnissä.

”Kotimaisten luomuraaka-aineiden, kuten kauran innovatiivinen käyttö laajentaa toimintaamme enemmän kuin olisimme odottaneet. Meillä on edessämme kasvupyrähdys, ja sekä kapasiteettia että resursseja on nopeasti lisättävä. Joukkorahoitus vastaa tarpeisiimme hyvin ja tarjoaa sijoittamiselle erinomaiset, kaikille osapuolille turvalliset puitteet”, sanoo Suomisen Maito Oy:n hallituksen puheenjohtaja Erkki Mikola.

Joukkorahoitus on nykyaikainen sijoitusmuoto, josta on OPssa haluttu tehdä mahdollisimman helppoa. Joukkorahoituskampanjaan voivat osallistua digitaalisella alustalla kaikkien pankkien täysi-ikäiset asiakkaat, joilla on verkkopankkitunnukset, maksutili ja arvo-osuustili.

”Joukkorahoitus sopii sijoittajalle, joka on valmis kokeilemaan uutta ja tukemaan kotimaisten yritysten kasvua. Riskitasoltaan joukkorahoitus on korkean riskin sijoitus. Yrityksen menestyessä joukkorahoitukseen osallistunut sijoittaja saa menestyksestä osansa”, Pölönen sanoo.

OP Joukkorahoituksessa sijoittaja hankkii osakkeita pörssiin listaamattomasta yrityksestä. Joukkorahoituskierrokselle on määritelty euromääräinen minimitavoite. Mikäli se ei täyty, sijoitus palautetaan sijoittajalle. Joukkorahoituskierrokselle on myös maksimitavoite, jonka täyttyessä kierros päättyy.

OP Joukkorahoitus löytyy osoitteesta https://op-joukkorahoitus.fi/

Jaa artikkeli

Lue myös

Kansainvälinen osuustoimintapäivä: Osuuskunnat rakentavat parempaa tulevaisuutta kaikille

Osuuskunnat juhlistavat jälleen 6. heinäkuuta Kansainvälistä osuustoimintapäivää. Tämän vuoden teeman ”osuuskunnat rakentavat parempaa tulevaisuutta kaikille" mukaisesti osuustoiminnallisilla yrityksillä on tilaisuus esitellä nykyisiä ja historiallisiakin panostuksiaan, joita ne ovat tehneet kestävän tulevaisuuden rakentamisen eteen ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi.