Professori Jaakko Pehkonen Osuustoiminnan neuvottelukunnan puheenjohtajaksi

OP Osuuskunnan hallintoneuvoston puheenjohtaja, professori Jaakko Pehkonen on valittu osuustoimintayrityksiä ja -organisaatioita laajasti yhdistävän Osuustoiminnan neuvottelukunnan puheenjohtajaksi vuodeksi 2018. Pehkonen toimi aiemmin Neuvottelukunnan varapuheenjohtajana.

”Osuustoiminta ei ole henkilösidonnaista. Emme lopettaneet osuustoimintaa siihen, kun professori Hannes Gebhard aikanaan poistui keskuudestamme. Meillä on menossa jatkuva sukupolvenvaihdos. Aina on uusien sukupolvien otettava liiketoimintamalli omakseen ja vietävä sitä eteenpäin. Meillä on erityisenä painopisteenä osuustoiminnan tutkimus ja opetus yliopistoissa, joista tietous valuu laajalle yhteiskuntaan. Olemme tässä edistyneet”, toteaa Jaakko Pehkonen.

Osuustoiminnan neuvottelukunnan varapuheenjohtajaksi valittiin Osuustoimintakeskus Pellervon puheenjohtaja Petri Pitkänen, joka samalla myös aloitti uutena Neuvottelukunnan jäsenenä. Pitkänen edustaa Pellervossa LähiTapiola-ryhmää.

Uusina Neuvottelukunnan jäseninä aloittivat myös Valio Oy:n hallituksen puheenjohtaja Vesa Kaunisto ja Osuuskunta Metsäliiton hallituksen jäsen Timo Saukkonen.

Filosofian lisensiaatti Sami Karhu jatkaa Neuvottelukunnan sihteerinä ja varatuomari Anne Kontkanen lainopillisena asiantuntijana. Neuvottelukunnan pysyvänä asiantuntijana toimii Kansainvälisen osuustoimintaliiton hallituksen jäsen, johtaja Marjaana Saarikoski.

Neuvottelukunta teki valinnat kokouksessaan Osuustoimintakeskus Pellervossa 28.3.2018.

Jaa artikkeli

Lue myös

Ny arbetslivsprofessur vid Åbo Akademi

Åbo Akademi inrättar en ny arbetslivsprofessur vid Handelshögskolan. Professurens fokus kommer att ligga på hållbart entreprenörskap och kooperation inom små och medelstora företag och glesortsutveckling. Den affilierade professuren möjliggörs genom donationer som tillfallit universitetet genom den statliga motfinansieringskampanjen som avslutades i juni.

Tänä vuonna vietetään jo 100. Kansainvälistä osuustoimintapäivää

Perinteisesti heinäkuun ensimmäisenä lauantaina osuuskunnat eri puolilla maailmaa viettävät kansainvälistä osuustoimintapäivää (#CoopsDay). 2.heinäkuuta 2022 juhlitaan jo 100. kerran. Kymmenen vuotta sitten vietettiin YK:n kansainvälistä osuustoimintavuotta, joka toi esiin osuuskuntien ainutlaatuisen panoksen maailman kehittämiseen. Vuoden 2022 osuustoimintapäivän tunnuslause "Osuuskunnat rakentavat parempaa maailmaa" toistaa tutun kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 teeman.

Mari Kokko Osuustoimintakeskus Pellervon uudeksi toimitusjohtajaksi

Elinkeinoministeri Mika Lintilän erityisavustaja Mari Kokko on valittu Osuustoimintakeskus Pellervon ja Pellervo Median uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävissään syyskuun 1. päivä. Päätöksen toimitusjohtajanimityksestä teki Pellervon valtuuskunta kokouksessaan Helsingin Pasilassa tiistaina 28. kesäkuuta.