Professori Jaakko Pehkonen Osuustoiminnan neuvottelukunnan puheenjohtajaksi

OP Osuuskunnan hallintoneuvoston puheenjohtaja, professori Jaakko Pehkonen on valittu osuustoimintayrityksiä ja -organisaatioita laajasti yhdistävän Osuustoiminnan neuvottelukunnan puheenjohtajaksi vuodeksi 2018. Pehkonen toimi aiemmin Neuvottelukunnan varapuheenjohtajana.

”Osuustoiminta ei ole henkilösidonnaista. Emme lopettaneet osuustoimintaa siihen, kun professori Hannes Gebhard aikanaan poistui keskuudestamme. Meillä on menossa jatkuva sukupolvenvaihdos. Aina on uusien sukupolvien otettava liiketoimintamalli omakseen ja vietävä sitä eteenpäin. Meillä on erityisenä painopisteenä osuustoiminnan tutkimus ja opetus yliopistoissa, joista tietous valuu laajalle yhteiskuntaan. Olemme tässä edistyneet”, toteaa Jaakko Pehkonen.

Osuustoiminnan neuvottelukunnan varapuheenjohtajaksi valittiin Osuustoimintakeskus Pellervon puheenjohtaja Petri Pitkänen, joka samalla myös aloitti uutena Neuvottelukunnan jäsenenä. Pitkänen edustaa Pellervossa LähiTapiola-ryhmää.

Uusina Neuvottelukunnan jäseninä aloittivat myös Valio Oy:n hallituksen puheenjohtaja Vesa Kaunisto ja Osuuskunta Metsäliiton hallituksen jäsen Timo Saukkonen.

Filosofian lisensiaatti Sami Karhu jatkaa Neuvottelukunnan sihteerinä ja varatuomari Anne Kontkanen lainopillisena asiantuntijana. Neuvottelukunnan pysyvänä asiantuntijana toimii Kansainvälisen osuustoimintaliiton hallituksen jäsen, johtaja Marjaana Saarikoski.

Neuvottelukunta teki valinnat kokouksessaan Osuustoimintakeskus Pellervossa 28.3.2018.

Jaa artikkeli

Lue myös

Kansainvälinen osuustoimintapäivä: Osuuskunnat rakentavat parempaa tulevaisuutta kaikille

Osuuskunnat juhlistavat jälleen 6. heinäkuuta Kansainvälistä osuustoimintapäivää. Tämän vuoden teeman ”osuuskunnat rakentavat parempaa tulevaisuutta kaikille" mukaisesti osuustoiminnallisilla yrityksillä on tilaisuus esitellä nykyisiä ja historiallisiakin panostuksiaan, joita ne ovat tehneet kestävän tulevaisuuden rakentamisen eteen ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi.