Osallisuutta osuuskunnista -hankkeen verkkosivut julkaistu

Osallisuutta osuuskunnista hankkeen internetsivut on nyt avattu osoitteessa https://sites.google.com/gafe.kiipula.fi/osallisuuttaosuuskunnista.  Sivuille on koottu hankkeen aikainen materiaali ja mallit toiminnasta.

Huhtikuun lopussa päättyvän Osallisuutta osuuskunnista ESR -hankkeen tavoitteena oli kehittää esteetön osuuskuntatoiminnan malli, joka huomioi osatyökykyisten ihmisten erityistarpeet ja tarjoaa jäsenilleen kuntoutumista ja työtä.

Hankkeessa tuettiin osatyökykyisten ihmisten työelämäosallisuutta valmentamalla osallistujia perustamaan työosuuskunta ja käynnistämään osuuskunnan toiminta. Hankkeessa perustettiin neljä osuuskuntaa, joissa on yhteensä noin 100 jäsentä.

Hanketta hallinnoi Kiipulasäätiö, osatoteuttajina toimivat Aspa-säätiö, Mielenterveyden keskusliitto sekä Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö. Pellervo toimi hankkeen yhteistyökumppanina.

https://sites.google.com/gafe.kiipula.fi/osallisuuttaosuuskunnista

Jaa artikkeli

Lue myös

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.

10 suomalaista maailman 300 suurimman osuustoimintayrityksen joukossa

Suomen suurin osuustoimintaan perustuva yritysryhmä S-ryhmä sijoittuu tuoreella maailmanlistalla sijalle 40. Maailman osuustoimintaliitto ICA:n kokoama World Cooperative Monitor 2023  laittoi jälleen globaalisti järjestykseen 300 suurinta osuuskuntaa, -pankkia ja keskinäistä vakuutusyhtiötä.

EU:n yritysvastuudirektiivin sisällöstä yksimielisyys

Euroopan unionin yritysvastuudirektiivin taustalla on pyrkimys torjua yritysten osallisuutta ihmisoikeusloukkauksiin ja ympäristöhaittoihin. Osuuskuntien osalta on vielä epäselvää, sovelletaanko direktiiviä osuuskuntiin ja mikä Suomen kanta tulee olemaan direktiivin kansallisessa toimeenpanossa.