Keskinäisten maailmanliitto: Uudet riskit tunnistettava vakuutusmarkkinoilla

 

Keskinäinen yritysmalli luo nahkaansa ja muovaantuu kuluttajien muuttuviin tarpeisiin digitalisoituvassa maailmassa.

Tampereella pidetyssä keskinäisyyden kansainvälisessä huippuseminaarissa luotiin yhteistä näkymää siitä, millaiseksi keskinäisten vakuuttajien toimintaympäristö muotoutuu digitalisaation aikakaudella.

Seminaari pidettiin 6. syyskuuta osana seitsemättä kertaa peräkkäin järjestettävää Johtajuusymposiumia.

Tilaisuuden pääpuhuja, keskinäisten yhtiöiden maailmanliiton (ICMIF) toimitusjohtaja Shaun Tarbuckmuistutti, että pärjätäkseen vakuutusmarkkinoilla keskinäisten yritysten pitää kuunnella kuluttajia entistäkin tarkemmin.

”Asiakasomistajien on saatava henkilökohtaista palvelua myös digiaikana. Pääpainon tulee olla vahinkojen ennaltaehkäisyssä”, Shaun Tarbuck linjasi.

Hänen mukaansa modernien vakuuttajien on pystyttävä toimimaan startup-yritysten ketteryydellä

”Täytyy varautua olemassa oleviin ja uusiin ilmiöihin, kuten kyberuhkiin, automaattiohjattaviin autoihin, jakamistalouteen ja ilmastonmuutokseen.”

”Kun uudet riskit tunnistaa riittävän ajoissa, saadaan myös markkinaetua”, arvioi Tarbuck.

Kansainvälinen huippuseminaari veti tuvan täyteen keskinäisyydestä kiinnostuneita.

Katse kehittyvissä talouksissa

Kestävän ja vastuullisen yrityskulttuurin puolesta puhunut Shaun Tarbuck korosti myös ICMIF:n roolia keskinäisen yritysmallin jalkauttamisessa kehitysmaihin.

”Tällä hetkellä 45 %:ssa maailman maita lainsäädäntö ei mahdollista keskinäisiä ja osuustoiminnallisia vakuutusyhtiöitä.”

ICMIF aikoo edistää keskinäisten vakuutusyhdistysten perustamista kehittyvissä talouksissa kehitysmaiden köyhien aseman parantamiseksi. Hankkeeseen valitut kohdemaat ovat Kolumbia, Intia, Kenia, Filippiinit ja Sri Lanka.

Tarbuckin mukaan mikroluottojen avulla pyritään tavoittamaan viisi miljoonaa vakuuttamatonta matalapalkkaista taloutta, joka vastaa yhteensä 25 miljoonaa ihmistä.

Keskinäisyyden tulevaisuusseminaari järjestettiin yhteistyössä Osuustoimintakeskus Pellervo ry:n, Kooperatiivi ry:n ja Tampereen yliopiston Tutkimus- ja koulutuskeskus Synergosin kanssa

Jaa artikkeli

Lue myös

Ehdota Vuoden osuustoimintatekoa! 

Pian on aika jälleen nostaa esiin mitä puhuttelevaa on jokin osuuskunta, -pankki tai keskinäinen vakuutusyhtiö äskettäin tehnyt: Uusi avaus paikallisyhteisön hyväksi? Painava jäsenhyöty? Innovatiivinen tapa olla osuustoiminnallinen? Pellervon Päivässä 2. huhtikuuta 2025 tullaan julkistamaan toisen kerran Vuoden osuustoimintateko. 

Tilaa uutiskirje