Pellervon Petri Pitkänen: Keskinäisyydelle lisää painoarvoa yliopisto-opetuksessa

Tampereella järjestetään tänään 6. syyskuuta kansainvälisen tason seminaari Keskinäisyys digitalisaation aikakaudella: Haasteet, mahdollisuudet ja tutkimustyön rooli.

Seminaari järjestetään yhteistyössä Osuustoimintakeskus Pellervo ry:n, Kooperatiivi ry:n ja Tampereen yliopiston Tutkimus- ja koulutuskeskus Synergosin kanssa.

”On hyvä, että osuustoimintaa ja keskinäisyyttä tutkitaan ja opetetaan yliopistoissa. Monelle suomalaiselle kyseiset yritysmuodot ovat vieraita, vaikka Suomi on maailman osuustoiminnallisimpia maita”, sanoo Osuustoimintakeskus Pellervon hallituksen puheenjohtaja Petri Pitkänen.

Keskinäinen vakuutusliiketoiminta on Suomen vanhinta vakuutusliiketoimintaa ja sillä on nykyisin 40 prosentin markkinaosuus vahinkovakuuttamisesta, eläkevakuuttamisessa 96 prosenttia ja henkivakuuttamisessa noin 15 prosenttia.

”Yliopistot tuovat keskusteluun tutkittua tietoa ja puolueetonta näkökulmaa, jolla voimme edelleen kehittää asiakasomisteisia yrityksiä menestymään paremmin.  Seminaari on loistava tapa tuoda asiaa julki. Olemme erittäin otettuja siitä, että paikalle tulee keskinäisten vakuutusyhtiöiden maailmanliiton (ICMIF) toimitusjohtaja Shaun Tarbuck”, Pitkänen toteaa.

Osuustoimintakeskus Pellervo toimii osuustoiminnan kansainvälisenä edunvalvonta- ja palvelukeskuksena. Pitkäsen mukaan Pellervon tehtävänä on edistää hyvinvointia, palveluita ja yrittämistä Suomessa.

”Keskinäisyys on vakuuttamisen osuustoimintaa ja silloin Pellervolle löytyy luonnollinen rooli olla mukana seminaarin järjestäjänä. Olemme tehneet jo vuosia yhteistyötä eri yliopistojen kanssa. Haluamme osuustoiminnan ja keskinäisyyden saavan tutkimuksessa ja opetuksessa sen painoarvon, mikä sillä on yhteiskunnassa erittäin laajan jäsenistönsä ja asiakasosuuksien kautta”, LähiTapiola-ryhmässä johtajana työskentelevä Pitkänen korostaa.

Lisätietoja Osuustoimintakeskus Pellervosta hallituksen puheenjohtajalta Petri Pitkäseltä, puh. 040 709 2569, petri.pitkanen@lahitapiola.fi .

Keskinäisyyden kansainvälinen huippuseminaari järjestetään Tampereen yliopistolla 6. syyskuuta. Tapahtuma on osa jo seitsemättä kertaa peräkkäin järjestettävää Johtajuusymposiumia.

Jaa artikkeli

Lue myös