Osuustoimintakeskus Pellervo: Osuuskunta madaltaa yrittämisen kynnystä

Osuustoimintakeskus Pellervo
Lehdistötiedote
Julkaisuvapaa heti

Yrittäminen osuuskunnassa perustuu jäsenten tasavertaiseen yhdessä tekemiseen.

”Osuuskunnan voi perustaa yksi tai useampi henkilö. Kaikki saavat hyötyä suhteessa työpanokseensa, kun osuuskunta menestyy”, toteaa Osuustoimintakeskus Pellervon toimitusjohtaja Sami Karhu.

”Osuuskuntayrittäminen kiinnostaa, sillä yhdessä tekeminen ja tasa-arvoinen yritysmuoto innostavat. Lisäksi henkilökohtaiset riskit ovat osuuskunnassa yksinyrittämistä pienemmät”, Karhu muistuttaa.

Pellervon teettämän osuustoimintatutkimuksen mukaan osuuskuntayrittämistä pidetään ennen kaikkea liiketoimintana ja modernina yritysmallina. Valtaosa myös ajattelee, että osuuskunnat madaltavat kynnystä yritystoimintaan.

Yrittäjän päivää vietetään keskiviikkona 5. syyskuuta eri puolilla maata kuntien, yrittäjien, järjestöjen ja oppilaitosten tilaisuuksissa.

Suomessa toimii noin 4000 pientä tai keskisuurta osuuskuntaa. Osuuskuntia perustetaan vuosittain noin 200 yrityksen vuosivauhtia. Ajanjaksolla 2013-2017 eniten osuuskuntia on perustettu suhteessa väkilukuun Pirkanmaalle. Seuraavina tulevat Lappi, Varsinais-Suomi ja Kainuu.

Osuuskuntayrittäjyyttä on monilla eri toimialoilla, kuten kulttuuri- ja hoiva-alalla sekä informaatio- että liike-elämän palveluissa.

Oman panoksensa yhdessä yrittämisen edistämiseksi on tehnyt myös Osuustoimintakeskus Pellervo järjestämällä pienosuuskuntaforumeja ja alkaville osuuskuntayrittäjille suunnattuja webinaarikoulutuksia.

Seuraava Pienosuuskuntaforum järjestetään Helsingissä 2.10. (lue lisää: www.pellervo.fi)

 

Lisätietoja Osuustoimintakeskus Pellervosta toimitusjohtaja Sami Karhulta,

puh. 0400 545 989, sami.karhu@pellervo.fi.

 

Jaa artikkeli

Lue myös

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.