Suomen 1300 vesiosuuskunnalla keskeinen rooli haja-alueiden vesihuollossa

Suomen Vesihuolto-osuuskunnat ry (SVOSK) järjestää Peurungassa Laukaassa Valtakunnalliset Vesiosuuskuntapäivät 1.-2.2.2019. Yhdistys juhlii samalla kymmenettä toimintavuottaan. Tänä vuonna teemoina ovat vesiturvallisuus ja vesihuollon rakennemuutos.

”Paljon on ehtinyt tapahtua yhdistyksen perustamisen jälkeen ja se on vähitellen vakiinnuttanut asemansa ja toimintansa. Yksin emme olisi kuitenkaan päässeet tähän, vaan iso kiitos kuuluu yhteistyökumppaneillemme Osuustoimintakeskus Pellervolle, Vesilaitosyhdistykselle, Kuntaliitolle, STM:lle ja MMM:lle sekä yritysmaailman kumppaneillemme”, sanoi SVOSKin puheenjohtaja Vesa Arvonen Vesiosuuskuntapäivien avauspuheessaan.

”Vesihuolto on keskeinen osa tätä yhteiskuntaa ja sen toimivuuteen vaikuttavat yhteiskunnan muutokset. Yhtenä viime vuosina pinnalle nousseista muutoksista on sijoittajien tuleminen mukaan keskeisten palveluntarjoajien rahoittajiksi ja omistajiksi. Tämä trendi ei ehkä ole vielä tullut vesihuoltoon, mutta toki tämän suuntaista toimintaa on jo nähtävissä meillä täällä Suomessakin. Pidetään tämäkin mielessä, kun mietitään oman vesiosuuskunnan tulevaisuutta”, Arvonen tiivistää toimialan tulevia haasteita.

Suomessa on lähes 4300 osuuskuntaa, joista noin 1300 on vesiosuuskuntia. Niillä on keskeinen rooli haja-alueiden vesihuoltopalveluiden järjestämisessä.

SVOSK on myös Osuustoimintakeskus Pellervo ry:n jäsenyhteisö.

Lisätietoja SVOSKin puheenjohtajalta Vesa Arvoselta, puh. 040 913 1759, vesa.arvonen@svosk.fi tai Osuustoimintakeskus Pellervon toimitusjohtajalta Sami Karhulta, puh. 0400 545 989, sami.karhu@pellervo.fi.

Jaa artikkeli

Lue myös