Suomen 1300 vesiosuuskunnalla keskeinen rooli haja-alueiden vesihuollossa

Suomen Vesihuolto-osuuskunnat ry (SVOSK) järjestää Peurungassa Laukaassa Valtakunnalliset Vesiosuuskuntapäivät 1.-2.2.2019. Yhdistys juhlii samalla kymmenettä toimintavuottaan. Tänä vuonna teemoina ovat vesiturvallisuus ja vesihuollon rakennemuutos.

”Paljon on ehtinyt tapahtua yhdistyksen perustamisen jälkeen ja se on vähitellen vakiinnuttanut asemansa ja toimintansa. Yksin emme olisi kuitenkaan päässeet tähän, vaan iso kiitos kuuluu yhteistyökumppaneillemme Osuustoimintakeskus Pellervolle, Vesilaitosyhdistykselle, Kuntaliitolle, STM:lle ja MMM:lle sekä yritysmaailman kumppaneillemme”, sanoi SVOSKin puheenjohtaja Vesa Arvonen Vesiosuuskuntapäivien avauspuheessaan.

”Vesihuolto on keskeinen osa tätä yhteiskuntaa ja sen toimivuuteen vaikuttavat yhteiskunnan muutokset. Yhtenä viime vuosina pinnalle nousseista muutoksista on sijoittajien tuleminen mukaan keskeisten palveluntarjoajien rahoittajiksi ja omistajiksi. Tämä trendi ei ehkä ole vielä tullut vesihuoltoon, mutta toki tämän suuntaista toimintaa on jo nähtävissä meillä täällä Suomessakin. Pidetään tämäkin mielessä, kun mietitään oman vesiosuuskunnan tulevaisuutta”, Arvonen tiivistää toimialan tulevia haasteita.

Suomessa on lähes 4300 osuuskuntaa, joista noin 1300 on vesiosuuskuntia. Niillä on keskeinen rooli haja-alueiden vesihuoltopalveluiden järjestämisessä.

SVOSK on myös Osuustoimintakeskus Pellervo ry:n jäsenyhteisö.

Lisätietoja SVOSKin puheenjohtajalta Vesa Arvoselta, puh. 040 913 1759, vesa.arvonen@svosk.fi tai Osuustoimintakeskus Pellervon toimitusjohtajalta Sami Karhulta, puh. 0400 545 989, sami.karhu@pellervo.fi.

Jaa artikkeli

Lue myös

Pellervo hakee korkeakouluharjoittelijaa

Osuuskuntien Keskusjärjestö Pellervo etsii korkeakouluharjoittelijaa määräaikaiseen työsuhteeseen sopimuksen mukaan alkaen maalis-toukokuussa 2024. Harjoittelun kokoaikainen kesto on 2-3 kuukautta, mutta työtunnit voi jakaa haluamallaan tavalla 20-37,5 viikkotunniksi. Harjoittelijan tehtävänä on selvittää lukioissa, ammattioppilaitoksissa ja ammattikorkeakouluissa toimivien oppilaitos- ja opiskelijaosuuskuntien nykytilaa ja kehittämistarpeita.

Data ja yhteistyö – näihin kiteytyy niin suurten kuin pienten yritysten vastuullisuustyö lähivuosina

Yritysten toimintakenttä on valtavassa muutoksessa. Vaikka jatkuvasti lisääntyvä ja kiristyvä kestävyyssääntely ei välttämättä suoraan koske pieniä ja keskisuuria yrityksiä, välillisesti pankkien ja rahoittajien kautta sekä osana arvoketjuja vaikutuksilta ei voi välttyä. Pellervo järjesti 18.1. tilaisuuden, jossa keskusteltiin siitä mitä pk-yritykset voivat odottaa ja miten niiden tulisi toimia jo nyt ja erityisesti tulevaisuudessa, jotta niiden toimintaedellytykset markkinoilla säilyvät

Petri Pitkänen jatkaa Pellervon hallituksen puheenjohtajana

Osuuskuntien Keskusjärjestö Pellervon hallituksen puheenjohtajaksi on nimetty LähiTapiola -ryhmän johtaja, espoolainen Petri Pitkänen. Hänen valintansa uudelle kolmevuotiskaudelle eli vuosiksi 2023-26 hallituksessa teki järjestön valtuuskunta, joka kokousti perjantaina Helsingissä.