Digitaalinen tietopankki J. K. Paasikivi -portaali – vapaasti opetuksen, tutkijoiden ja kansalaisten käytössä

Presidentti J.K. Paasikiven 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Paasikivi-Seuran julkaisema J. K. Paasikivi portaali on vuoden mittaan päivittyvä tietopankki, jonne tallennetaan presidentti Paasikiven päiväkirjoja, muistelmia, häneen liittyviä dokumentteja sekä hänen toimintaansa valaisevia artikkeleita ja teoksia, kronologinen aikajana ja audiovisuaalista aikalaismateriaalia. Sivuja päivitetään vuoden mittaan uusien julkaisujen ja artikkeleiden avuin. Portaalista tehdään myös kieliversioita.

”J. K. Paasikivi – portaali on vapaasti oppilaitosten, tutkijoiden ja kansalaisten käytössä oleva ammattimaisesti toteutettu ja asiapohjainen tietopankki. Kannustamme hyödyntämään portaalia myös opetuksen tukena”, Paasikivi-Seura kertoo tiedotteessaan.

Portaali löytyy osoitteesta www.jkpaasikivi.fi

Paasikivi oli myös osuustoiminnan tienraivaaja. Lue myös sitä koskeva Osuustoimintakeskus Pellervo ry:n toimitusjohtajan, filosofian lisensiaatti Sami Karhun artikkeli portaalista.

Keskustelua kansakuntamme haasteista historian valossa

Paasikivi-seura haluaa virittää keskustelua kansakuntamme haasteista historian valossa.

”Paasikiven valtiollinen, taloudellinen ja yhteiskunnallinen toiminta kuuluu historiamme merkittävimpiin. Hänen syntymästään tulee kuluneeksi 150 vuotta 27. marraskuuta 2020. Haemme myös näkökulmia siihen, miten Paasikiven ajattelu soveltuu tämän päivän kysymyksiin?”

Portaalin ohella Paasikivi-Seura järjestää yhdessä yksityisten ja julkisten tahojen kanssa eri puolilla maatamme korkeatasoisia tapahtumia sekä luento- ja seminaaritilaisuuksia. Talvella järjestettyjen tapahtumien jälkeen tilaisuudet jatkuvat mahdollisuuksien mukaan kesän aikana ja syksyllä. Paasikiveä taloudellisena toimijana ja osuustoiminnan tienraivaajana tarkastellaan 27.-28. elokuuta Keravan tilaisuudessa. Tilaisuus lähetetään myös verkossa. Tietoa niistä löytyy www.paasikivi-seura.fi sivuilta.  

Juhlavuoden suojelijana toimii Tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Jaa artikkeli

Lue myös

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.

10 suomalaista maailman 300 suurimman osuustoimintayrityksen joukossa

Suomen suurin osuustoimintaan perustuva yritysryhmä S-ryhmä sijoittuu tuoreella maailmanlistalla sijalle 40. Maailman osuustoimintaliitto ICA:n kokoama World Cooperative Monitor 2023  laittoi jälleen globaalisti järjestykseen 300 suurinta osuuskuntaa, -pankkia ja keskinäistä vakuutusyhtiötä.

EU:n yritysvastuudirektiivin sisällöstä yksimielisyys

Euroopan unionin yritysvastuudirektiivin taustalla on pyrkimys torjua yritysten osallisuutta ihmisoikeusloukkauksiin ja ympäristöhaittoihin. Osuuskuntien osalta on vielä epäselvää, sovelletaanko direktiiviä osuuskuntiin ja mikä Suomen kanta tulee olemaan direktiivin kansallisessa toimeenpanossa.