Digitaalinen tietopankki J. K. Paasikivi -portaali – vapaasti opetuksen, tutkijoiden ja kansalaisten käytössä

Presidentti J.K. Paasikiven 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Paasikivi-Seuran julkaisema J. K. Paasikivi portaali on vuoden mittaan päivittyvä tietopankki, jonne tallennetaan presidentti Paasikiven päiväkirjoja, muistelmia, häneen liittyviä dokumentteja sekä hänen toimintaansa valaisevia artikkeleita ja teoksia, kronologinen aikajana ja audiovisuaalista aikalaismateriaalia. Sivuja päivitetään vuoden mittaan uusien julkaisujen ja artikkeleiden avuin. Portaalista tehdään myös kieliversioita.

”J. K. Paasikivi – portaali on vapaasti oppilaitosten, tutkijoiden ja kansalaisten käytössä oleva ammattimaisesti toteutettu ja asiapohjainen tietopankki. Kannustamme hyödyntämään portaalia myös opetuksen tukena”, Paasikivi-Seura kertoo tiedotteessaan.

Portaali löytyy osoitteesta www.jkpaasikivi.fi

Paasikivi oli myös osuustoiminnan tienraivaaja. Lue myös sitä koskeva Osuustoimintakeskus Pellervo ry:n toimitusjohtajan, filosofian lisensiaatti Sami Karhun artikkeli portaalista.

Keskustelua kansakuntamme haasteista historian valossa

Paasikivi-seura haluaa virittää keskustelua kansakuntamme haasteista historian valossa.

”Paasikiven valtiollinen, taloudellinen ja yhteiskunnallinen toiminta kuuluu historiamme merkittävimpiin. Hänen syntymästään tulee kuluneeksi 150 vuotta 27. marraskuuta 2020. Haemme myös näkökulmia siihen, miten Paasikiven ajattelu soveltuu tämän päivän kysymyksiin?”

Portaalin ohella Paasikivi-Seura järjestää yhdessä yksityisten ja julkisten tahojen kanssa eri puolilla maatamme korkeatasoisia tapahtumia sekä luento- ja seminaaritilaisuuksia. Talvella järjestettyjen tapahtumien jälkeen tilaisuudet jatkuvat mahdollisuuksien mukaan kesän aikana ja syksyllä. Paasikiveä taloudellisena toimijana ja osuustoiminnan tienraivaajana tarkastellaan 27.-28. elokuuta Keravan tilaisuudessa. Tilaisuus lähetetään myös verkossa. Tietoa niistä löytyy www.paasikivi-seura.fi sivuilta.  

Juhlavuoden suojelijana toimii Tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Jaa artikkeli

Lue myös

Sijoitusosuuskunta Arvo on matkalla pörssiin

Keski- ja Pohjoispohjanmaalle alueellista elinvoimaa toiminnallaan tavoitteleva osuuskunta tavoittelee osuuksiensa uudeksi kauppapaikaksi Helsingin pörssissä toimivaa First North -listaa. Siitä tulisi tämän markkinaympäristön ensimmäinen osuuskunta.

Uusi terveyskauppojen yhteisö BioPro osuuskunta luottaa kotimaisuuteen, kauppiasvetoisuuteen ja hyvään henkilökohtaiseen palveluun

Suomeen on syntynyt uusi terveyskaupan yhteisö, kun yhdeksän pitkän linjan terveystuotealan yrittäjää perustivat BioPro osuuskunnan. BioPron toiminta käynnistyi Espoossa keväällä 2022, kun ensimmäinen BioPro -nimen alla toimiva myymälä aloitti toimintansa Espoon Lippulaivassa. Tällä hetkellä kauppoja löytyy jo yhteensä 12 eri puolilla Suomea. Tammikuussa 2023 BioPro kauppiaat kokoontuivat osuuskunnan perustamiskokoukseen, jonka jälkeen yhteistoiminta pääsee virallisemmin käyntiin.