Digitaalinen tietopankki J. K. Paasikivi -portaali – vapaasti opetuksen, tutkijoiden ja kansalaisten käytössä

Presidentti J.K. Paasikiven 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Paasikivi-Seuran julkaisema J. K. Paasikivi portaali on vuoden mittaan päivittyvä tietopankki, jonne tallennetaan presidentti Paasikiven päiväkirjoja, muistelmia, häneen liittyviä dokumentteja sekä hänen toimintaansa valaisevia artikkeleita ja teoksia, kronologinen aikajana ja audiovisuaalista aikalaismateriaalia. Sivuja päivitetään vuoden mittaan uusien julkaisujen ja artikkeleiden avuin. Portaalista tehdään myös kieliversioita.

”J. K. Paasikivi – portaali on vapaasti oppilaitosten, tutkijoiden ja kansalaisten käytössä oleva ammattimaisesti toteutettu ja asiapohjainen tietopankki. Kannustamme hyödyntämään portaalia myös opetuksen tukena”, Paasikivi-Seura kertoo tiedotteessaan.

Portaali löytyy osoitteesta www.jkpaasikivi.fi

Paasikivi oli myös osuustoiminnan tienraivaaja. Lue myös sitä koskeva Osuustoimintakeskus Pellervo ry:n toimitusjohtajan, filosofian lisensiaatti Sami Karhun artikkeli portaalista.

Keskustelua kansakuntamme haasteista historian valossa

Paasikivi-seura haluaa virittää keskustelua kansakuntamme haasteista historian valossa.

”Paasikiven valtiollinen, taloudellinen ja yhteiskunnallinen toiminta kuuluu historiamme merkittävimpiin. Hänen syntymästään tulee kuluneeksi 150 vuotta 27. marraskuuta 2020. Haemme myös näkökulmia siihen, miten Paasikiven ajattelu soveltuu tämän päivän kysymyksiin?”

Portaalin ohella Paasikivi-Seura järjestää yhdessä yksityisten ja julkisten tahojen kanssa eri puolilla maatamme korkeatasoisia tapahtumia sekä luento- ja seminaaritilaisuuksia. Talvella järjestettyjen tapahtumien jälkeen tilaisuudet jatkuvat mahdollisuuksien mukaan kesän aikana ja syksyllä. Paasikiveä taloudellisena toimijana ja osuustoiminnan tienraivaajana tarkastellaan 27.-28. elokuuta Keravan tilaisuudessa. Tilaisuus lähetetään myös verkossa. Tietoa niistä löytyy www.paasikivi-seura.fi sivuilta.  

Juhlavuoden suojelijana toimii Tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Jaa artikkeli

Lue myös

Ny arbetslivsprofessur vid Åbo Akademi

Åbo Akademi inrättar en ny arbetslivsprofessur vid Handelshögskolan. Professurens fokus kommer att ligga på hållbart entreprenörskap och kooperation inom små och medelstora företag och glesortsutveckling. Den affilierade professuren möjliggörs genom donationer som tillfallit universitetet genom den statliga motfinansieringskampanjen som avslutades i juni.

Tänä vuonna vietetään jo 100. Kansainvälistä osuustoimintapäivää

Perinteisesti heinäkuun ensimmäisenä lauantaina osuuskunnat eri puolilla maailmaa viettävät kansainvälistä osuustoimintapäivää (#CoopsDay). 2.heinäkuuta 2022 juhlitaan jo 100. kerran. Kymmenen vuotta sitten vietettiin YK:n kansainvälistä osuustoimintavuotta, joka toi esiin osuuskuntien ainutlaatuisen panoksen maailman kehittämiseen. Vuoden 2022 osuustoimintapäivän tunnuslause "Osuuskunnat rakentavat parempaa maailmaa" toistaa tutun kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 teeman.

Mari Kokko Osuustoimintakeskus Pellervon uudeksi toimitusjohtajaksi

Elinkeinoministeri Mika Lintilän erityisavustaja Mari Kokko on valittu Osuustoimintakeskus Pellervon ja Pellervo Median uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävissään syyskuun 1. päivä. Päätöksen toimitusjohtajanimityksestä teki Pellervon valtuuskunta kokouksessaan Helsingin Pasilassa tiistaina 28. kesäkuuta.

Yhteisöjen etäkokouksia koskeva hallituksen esitys hyväksyttiin eduskunnassa

Eduskunta hyväksyi vähäisin tarkennuksin 21.6.2022 hallituksen esityksen yhteisöjen etäkokouksia koskevista yhteisölakien muutoksista. Lakimuutokset tulevat todennäköisesti voimaan 1.7.2022. Etäkokouksia koskeva keskeisin muutos on mahdollisuus pitää osuuskunnan kokous pelkästään etäkokouksena, jos säännöissä niin määrätään.