PTT:n toimitusjohtaja vaihtuu

Pellervon taloustutkimus PTT tiedotti, että sen toimitusjohtaja, professori Iiro Jussila jättää tutkimuslaitoksen, ja yhdistyksen hallitus käynnistää uuden toimitusjohtajan hakuprosessin. PTT:n toimitusjohtajana tammikuusta 2016 toiminut Jussila jatkaa tehtävässään kuluvan vuoden lopulle. Vastuiden siirtymisen aikataulu tarkentuu seuraajan löytymisen myötä.

”Olen nauttinut ajastani PTT:ssä, ja olemme saaneet paljon aikaan yhdessä upean työyhteisömme kanssa. Olisi ollut hienoa jatkaa tämän yhteisön kanssa pidempään, mutta mahdollisuudet omien liiketoimintojen parissa kutsuvat”, kertoo Jussila. Hän on osakkaana ohjelmisto- ja matkailualan kasvuyrityksissä sekä lähiviikkoina perustettavassa liiketoiminnan kehittämis- ja kasvupalveluita tarjoavassa yrityksessä.

Jussila uskoo, että hänen seuraajansa tulee nauttimaan tehtävästään PTT:n toimitusjohtajana. Yli 40-vuotiaalla PTT:llä on vahva asema yhteiskunnallisen keskustelun edistäjänä ja päätöksenteon tukijana. PTT tunnetaan talousennusteiden ja -tutkimusten laadukkaana tuottajana. PTT:n asiantuntijoiden vaikuttavuus on kasvanut merkittävästi viime vuosina, työyhteisön osaaminen on vahvistunut ja monipuolistunut, organisaation rakenteita ja toimintamalleja on kehitetty määrätietoisesti, ja PTT on pärjännyt erinomaisesti kilpailussa tutkimusrahoituksesta.

”PTT on muutamassa vuodessa kasvattanut kilpailtua tutkimusrahoitusta noin puolella sekä kaksinkertaistanut tieteellisten julkaisujensa määrän. Samalla toiminnan kehittämiseen on investoitu merkittävästi. Kapulanvaihto tehdään siis kaiken kaikkiaan hyvissä tunnelmissa ja vahvasti tulevaisuuteen uskoen”, PTT:n hallituksen puheenjohtaja Juha Marttila tiivistää.

Marttila kiittää toimitusjohtaja Jussilaa määrätietoisesta johtamisesta: ”Rekrytoimme Iiron osuustoimintaprofessorina, jolla oli visio tutkimusorganisaation kehittämisestä ja palava halu kehittyä johtajana. PTT tarjosi nousujohteiselle uralle sopivia haasteita, joista hän on selvinnyt mallikkaasti. Tutkimusyhteisö on erinomaisessa kunnossa. Siitä suuri kiitos ja menestystä yritysmaailman haasteisiin.”

Jaa artikkeli

Lue myös

Vuoden osuustoimintateoksi valittiin Oulun Seudun Sähkön edullinen energia

Oulun Seudun Sähkön asiakasomistajilleen tarjoama vakaa ja edullinen energian hinta on valittu Vuoden osuustoimintateoksi osuuskuntien keskusjärjestö Pellervon järjestämässä valtakunnallisessa kilpailussa. Siinä haettiin toimintaa, jossa yrityksen osuustoiminnallisuus tulee erityisen vahvasti esille ja jäsenille on tuotettu erityisen merkityksellistä yhteistä etua.

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.