Osuuskunta Kototuote tarjoaa THL:n selvityksen mukaan maan parasta vanhusten kotihoitoa

Ylivieskassa toimiva Osuuskunta Kototuote sai vastaajilta parhaat arviot, kun Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kysyi asiakastyytyväisyyttä kotihoidon asiakkailta. Kyseessä oli pilottitutkimus, jonka THL aikoo jatkossa toistaa kahden vuoden välein. Samassa kyselyssä selvitettiin myös palveluasumisen asiakastyytyväisyyttä ja se lähetettiin kaikkiin Manner-Suomen yli 2800 vanhuspalveluyksikköön. Vastauksia kertyi 42 000. 

”Pieni työyhteisö ja hoitajien pieni vaihtuvuus takaavat sen, että asiakkaita hoitavat tutut ihmiset. Tämä takaa myös hyvän tiedonkulun asiakkaita koskevissa asioissa. Ammattitaitoiset ja tutut hoitajat näkevät asukkaiden yksilölliset ja erilaiset tarpeet. Hoitajat antavat aikaansa asukkaille, edes hetken istuu vieressä ja pitää kädestä kiinni. Hoitajien hyvä työssä viihtyminen ja hyvinvointi välittyy myös suoraan asiakkaille,” toteavat THL:lle antamassaan lausunnossa Osuuskunta Kototuotteen palveluesimies Sanni Yliuntinen ja tehostetun palveluasumisen parhaat asiakasarviot saaneen Muonion kunnan ikääntyneiden palveluiden vs. tehostetun palveluasumisen vastaava esihenkilö Kristiina Vettenniemi.

THL toteutti Kerro palvelustasi -kyselyn kotihoidossa ja ympärivuorokautisessa palveluasumisessa keväällä 2022. Kotihoidon osalta huomioitiin ne toimijat, joiden osalta saatiin vähintään 20 vastausta.  

Osuuskunta Kototuotteen perusti vuonna 1996 ylivieskalaisten käsityöyrittäjien naisporukka. Pian alettiin tuottaa myös hoivapalveluita, kuten omaishoitajan sijaisuutta ja kotihoivaa sekä tukipalveluita, kuten kotisiivouksia. Parin vuosikymmenen aikana kotiin tuotettavien palveluiden kysyntä ylitti käsityötuotteiden menekin. Nykyään Kototuote on keskittynyt ainoastaan tarjoamaan apua arkeen, kotiin kannettuna.

Lue lisää THL:n sivuilta 

Osuuskunta Kototuote

Jaa artikkeli

Lue myös

Vuoden osuustoimintateoksi valittiin Oulun Seudun Sähkön edullinen energia

Oulun Seudun Sähkön asiakasomistajilleen tarjoama vakaa ja edullinen energian hinta on valittu Vuoden osuustoimintateoksi osuuskuntien keskusjärjestö Pellervon järjestämässä valtakunnallisessa kilpailussa. Siinä haettiin toimintaa, jossa yrityksen osuustoiminnallisuus tulee erityisen vahvasti esille ja jäsenille on tuotettu erityisen merkityksellistä yhteistä etua.

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.