Suur-Seudun Osuuskauppa lahjoittaa terveellistä ruokaa paikallisille vähävaraisille perheille yhdessä Vennerin ja asiakasomistajien kanssa yli 10 000 euron arvosta

Suur-Seudun Osuuskauppa SSO aloitti 23.8. uuden hyväntekeväisyysyhteistyön, jonka myötä päätettiin jakaa yli sata Venner-ruokalaatikkoa paikallisille vähävaraisille perheille, eli raaka-aineet noin 5000 terveelliseen ateria-annokseen. Yhteistyö toteutettiin Vennerin ja SSO:n alueen kuntien kanssa läntisellä Uudellamaalla ja Salon seudulla.

”Olemme äärimmäisen onnellisia huomatessamme, että hyväntekeväisyyskampanjamme yhteistyössä Vennerin kanssa otettiin lämmöllä vastaan ja se ylitti kaikki odotuksemme ennakoitua nopeammin. Olimme Vennerin kanssa varautuneet lahjoittamaan paikallisille vähävaraisille perheille ruoka-aineet noin 5000 ateria-annokseen. Tavoite ylittyi jo parissa päivässä ja auttamisen halu ylitti jopa osuuskaupparajat. Tästä johtuen päätimme lopettaa kampanjan alkuperäistä suunnitelmaa aiemmin”, kertoo SSO:n asiakkuus- ja viestintäpäällikkö Anu Karppinen.

”Lahjoitamme Venner-ruokalaatikoita lupaamamme 10 000 euron arvosta ja lähdemme innolla suunnittelemaan jatkoa. Tämän kampanjan innoittamana tiedämme olevamme oikealla polulla. Osuuskaupan tuotot palautetaan aina paikallisille, kotiseudun ja ihmisten hyväksi. Käytännössä siis jokainen ostos omasta osuuskaupasta palautuu paikallisen elinvoimaisuuden kehittämiseen. Missiomme mukaisesti haluamme tehdä kotiseudustamme parempaa paikkaa elää ja Venner-yhteistyö oli yksi käytännön teko sen edistämiseksi,” kertoo Karppinen.

”Asiakasomistajat mukaan auttamiseen sitouttava kampanja oli meille ensimmäinen laatuaan, ja oli uskomattoman hienoa nähdä, kuinka suurella ilolla osallistujat lähtivät kampanjaan mukaan, sekä jakamaan tietoa kampanjasta eteenpäin. Olemme kiitollisia ja iloisia, emmekä malta odottaa yhteistyön jatkoa SSO:n kanssa, jotta ravitseva ruoka kuuluisi kaikille!”, iloitsee Emilia Järvinen Venneristä.

Tavoitteena on toimittaa Venner-ruokalaatikot perheille yhteistyössä kuntien kanssa koulujen syyslomaviikoksi, jotta niistä olisi iloa monelle syyslomaansa mahdollisesti kotona viettävälle perheelle.

Jaa artikkeli

Lue myös

Luontokadon pysäyttäminen vaatii suuryrityksiltä ja finanssialalta välittömiä toimia – OP Ryhmä julkaisee tiekartan luonnon monimuotoisuuden edistämiseksi

Suuryritykset ovat alkaneet kiinnittää huomiota luontokadon pysäyttämiseen, selviää OP:n Suuryritystutkimuksesta. Edistääkseen luonnon monimuotoisuutta sekä paikallisesti että asiakasvaikutustensa osalta OP Ryhmä julkaisee luonnon monimuotoisuuden tiekartan. Tiekartta on osa OP Ryhmän vastuullisuusohjelman toteutusta ja sisältää toimenpiteet, joilla luonnon monimuotoisuutta edistetään OP Ryhmässä lähivuosina.

S-ryhmä kehittää vesivastuutyötään – Yritysten yhteinen vesihanke käynnistyy ennätyskuivuudesta kärsineessä Espanjassa

Ruoantuotanto kärsii ilmastonmuutoksen voimistamista sään ääri-ilmiöistä, kuten tulvista ja lisääntyvistä kuivuusjaksoista. Ratkaisuja kestävään vedenkäyttöön etsitään nyt myös uudenlaisessa yritysten välisessä yhteistyössä. S-ryhmä, pohjoismaisten osuustoiminnallisten yritysten hankintayhtiö Coop Trading sekä kolme muuta eurooppalaista kaupparyhmää osallistuvat kestävään vedenkäyttöön liittyvään pilotointihankkeeseen. Hanke toteutetaan vesikriittisellä Huelvan ja Doñanan alueella Etelä-Espanjassa. 

Onko yritysten nettovaikuttavuutta mahdollista laskea?

Tämän vuoden Osuustoiminta-lehden Vuosikirjassa käytimme ensimmäistä kertaa Upright Projectin nettovaikuttavuusdataa yritysten vertailemiseen. Malli on nimittäin hyvin kiinnostava ja erityisesti sijoittajat, mutta myös monet suuret suomalaiset yritykset käyttävät sitä jo oman toimintansa positiivisten ja negatiivisten vaikutusten esille tuomiseen ja arviointiin. Mistä Uprightin nettovaikuttavuudessa on kysymys?

Metsä Group ja Valmet kehittävät yhteisen vastuullisuusmallin teollisille investointihankkeille

Metsä Group ja Valmet kehittävät yhteistyössä kattavaa vastuullisuuden toimintamallia liittyen teknologia- ja kunnossapitoinvestointeihin. Toimintamalli sisältää vastuullisuuden eri teemat ottaen huomioon ympäristön, yhteiskuntavastuun ja hyvän hallintotavan (ESG). Mallia on tarkoitus käyttää Valmetin Metsä Groupille toimittamien prosessikokonaisuuksien sekä niihin liittyvien hankintaketjujen vastuullisuuden todentamiseen.