Kansainvälinen osuustoimintaliitto tuomitsee Afganistanin siviilejä ja erityisesti naisia vastaan tehdyt väkivaltaisuudet ja kehottaa pikaisesti maailmanlaajuista yhteisöä toimiin

Kansainvälisen osuustoimintaliitto ICA:n tasa-arvokomitea tuomitsee julkilausunnossaan Afganistanin siviilejä vastaan tehdyt väkivaltaisuudet, erityisesti naisiin kohdistuvat julmuudet, ja kehottaa pikaisesti maailmanlaajuista yhteisöä toimiin, joilla suojellaan ja varmistetaan, ettei naisten ihmisoikeuksia enää loukata.

"Kestävän kehityksen Agenda 2030:n hyväksymisen myötä kansainvälinen yhteisö on sitoutunut ponnistelemaan sen eteen, että ketään ei jätetä, ja kaikkien tulee nyt toimia yhdessä tämän tavoitteen saavuttamiseksi.

Ihmislähtöisten yritysten naisedustajina ilmaisemme olevamme erittäin huolissamme naisten ja tyttöjen tulevaisuudesta Afganistanissa. Olemme sitoutuneita kansainvälisesti sovittuihin osuustoiminta-arvoihin, kuten itseapuun, tasa-arvoon, solidaarisuuteen ja demokratiaan sekä sen toimintaperiaatteisiin: vapaaehtoiseen ja avoimeen jäsenyyteen, demokraattiseen jäsenhallintoon sekä yhteisöstä huolehtimiseen. Jaamme Agenda 2030 näkemyksen maailmasta, joka sisältää rauhanomaiset, oikeudenmukaiset ja osallistavat yhteisöt, jotka ovat vapaita pelosta ja väkivallasta. Kutsumme maailmanlaajuista yhteisöä seisomaan Afganistanin naisten rinnalla yhteisen toiminnan kautta!

Kehotamme Yhdistyneitä Kansakuntia ja maailmanlaajuista yhteisöä ryhtymään konkreettisiin toimiin sekä käyttämään resursseja Afganistanista peräisin olevien naisten ja tyttöjen tukemiseksi erityisesti vastaamalla heidän kohtaamiinsa sukupuolittuneisiin haavoittuvuuksiin ja haasteisiin."

María Eugenia Pérez Zea, ICA:n tasa-arvokomitean puheenjohtaja

Jaa artikkeli

Lue myös

Luontokadon pysäyttäminen vaatii suuryrityksiltä ja finanssialalta välittömiä toimia – OP Ryhmä julkaisee tiekartan luonnon monimuotoisuuden edistämiseksi

Suuryritykset ovat alkaneet kiinnittää huomiota luontokadon pysäyttämiseen, selviää OP:n Suuryritystutkimuksesta. Edistääkseen luonnon monimuotoisuutta sekä paikallisesti että asiakasvaikutustensa osalta OP Ryhmä julkaisee luonnon monimuotoisuuden tiekartan. Tiekartta on osa OP Ryhmän vastuullisuusohjelman toteutusta ja sisältää toimenpiteet, joilla luonnon monimuotoisuutta edistetään OP Ryhmässä lähivuosina.

Metsä Groupin Kuura-tekstiilikuitu sai tärkeän tunnustuksen vastuullisuusarvioinnissa

Metsä Groupin Äänekosken biotuotetehtaan havusellusta valmistettu Kuura-tekstiilikuitu saavutti "Green Shirt” -luokituksen voittoa tavoittelemattoman ympäristöjärjestö Canopyn auditoinnissa. Järjestön vuosittainen Hot Button Ranking -luokitus on vakiintunut työkalu, jota käytetään globaalissa tekstiili- ja muotiteollisuudessa arvioitaessa puupohjaisten tekstiilikuitujen vastuullisuutta.

S-ryhmä kehittää vesivastuutyötään – Yritysten yhteinen vesihanke käynnistyy ennätyskuivuudesta kärsineessä Espanjassa

Ruoantuotanto kärsii ilmastonmuutoksen voimistamista sään ääri-ilmiöistä, kuten tulvista ja lisääntyvistä kuivuusjaksoista. Ratkaisuja kestävään vedenkäyttöön etsitään nyt myös uudenlaisessa yritysten välisessä yhteistyössä. S-ryhmä, pohjoismaisten osuustoiminnallisten yritysten hankintayhtiö Coop Trading sekä kolme muuta eurooppalaista kaupparyhmää osallistuvat kestävään vedenkäyttöön liittyvään pilotointihankkeeseen. Hanke toteutetaan vesikriittisellä Huelvan ja Doñanan alueella Etelä-Espanjassa. 

Onko yritysten nettovaikuttavuutta mahdollista laskea?

Tämän vuoden Osuustoiminta-lehden Vuosikirjassa käytimme ensimmäistä kertaa Upright Projectin nettovaikuttavuusdataa yritysten vertailemiseen. Malli on nimittäin hyvin kiinnostava ja erityisesti sijoittajat, mutta myös monet suuret suomalaiset yritykset käyttävät sitä jo oman toimintansa positiivisten ja negatiivisten vaikutusten esille tuomiseen ja arviointiin. Mistä Uprightin nettovaikuttavuudessa on kysymys?

Metsä Group ja Valmet kehittävät yhteisen vastuullisuusmallin teollisille investointihankkeille

Metsä Group ja Valmet kehittävät yhteistyössä kattavaa vastuullisuuden toimintamallia liittyen teknologia- ja kunnossapitoinvestointeihin. Toimintamalli sisältää vastuullisuuden eri teemat ottaen huomioon ympäristön, yhteiskuntavastuun ja hyvän hallintotavan (ESG). Mallia on tarkoitus käyttää Valmetin Metsä Groupille toimittamien prosessikokonaisuuksien sekä niihin liittyvien hankintaketjujen vastuullisuuden todentamiseen.