Atria on laajentanut vastuullisuusohjelmaansa tavoitteena koko arvoketjun ympäristövaikutusten ja hiilipäästöjen pienentäminen

Atria on asettanut tavoitteekseen olla vastuullisuuden edelläkävijä. Ilmastonmuutoksen takia Atrian tärkein tavoite tänään on hiilineutraali ruokaketju. Näiden tavoitteiden saavuttamiseksi Atria on laajentanut vastuullisuusohjelmaansa, ja tavoitteena on koko arvoketjun ympäristövaikutusten ja hiilipäästöjen pienentäminen. Vastuullisuus on erottamaton osa Atrian strategiaa, liiketoimintaa ja jokapäiväistä työtä.

– Kunnianhimoinen tavoitteemme on olla vastuullisuuden edelläkävijä alallamme. Jotta saavutamme tämän tavoitteen, olemme päivittäneet ja laajentaneet vastuullisuusstrategiaamme koskemaan koko arvoketjua. Jatkossa kehitämme vastuullisuutta yhä enemmän yhteistyössä toimitusketjumme kumppanien kanssa. Mahdollistamme kestäviä valintoja kuluttajille ja asiakkaille sekä edistämme yhteiskunnan ja ympäristön hyvinvointia, kertoo Atrian vastuullisuusjohtaja Merja Leino.

– Olemme sitoutuneet kansainväliseen Science Based Targets -ilmastoaloitteeseen (SBTi), jonka avulla vastuullistyömme sidotaan Pariisin ilmastosopimuksen mukaiseen tavoitteeseen rajata maapallon keskilämpötilan nousu alle 1,5 astetta. Tämän sitoumuksen myötä koko Atrian tuotantoketju otetaan paremmin mukaan ilmastotyöhön ja saamme tieteellisen kansainvälisen viitekehyksen työllemme, sanoo Merja Leino.

– Avoimuus ja läpinäkyvyys on meille tärkeää. Haluamme antaa kuluttajille ja asiakkaille yhä tarkempaa tietoa toimintamme ympäristövaikutuksista ja eläinten hyvinvoinnista koko tuotantoketjussa, jatkaa Merja Leino.

Atria on viimevuosina panostanut vahvasti uusiutuvaan energiaan, eläinten hyvinvointiin ja tuotteiden hiilijalanjäljen laskentaan. Jo kymmenen vuotta sitten Atria toi kauppoihin tilajäljitettävät kanatuotteet ja sen jälkeen laajensi jäljitettävyyden myös possu- ja nautatuotteisiin. Atria on käynnistänyt aurinkosähköpuiston laajennushankkeen Nurmon tehtaan yhteyteen, ja toi ensimmäisenä maailmassa kana- ja possupakkauksiin tuotekohtaisen hiilijalanjälkimerkinnän.

Maapallo, ruoka ja ihmiset

Atria kehittää vastuullisuuttaan kolmen painopisteen kautta: Maapallo, Ruoka ja Ihmiset. Atria vastaa osaltaan aikamme isoihin haasteisiin, ja tekee työtä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja energiatehokkuuden parantamiseksi. Atria panostaa uusiutuvan energian ratkaisuihin, ja kiinnittää huomiota ihmisoikeuskysymyksiin. Eläinten hyvinvoinnista huolehditaan Atrian koko ruokaketjussa, todistetusti. Tuotteiden matka pellolta pöytään on täysin avoin ja läpinäkyvä.

Jaa artikkeli

Lue myös

Valio Akatemia® stipendit vuonna 2023: yli 300 stipendiä lasten ja nuorten liikunnalle

Valio Akatemia® tukee lasten ja nuorten liikuntaharrastuksia raha- ja ravitsemusstipendeillä. Stipendin vuodelle 2023 sai 2000 hakijan joukosta 319 kohdetta ja stipendien yhteenlaskettu arvo on noin 130 000 euroa. Kuluva vuosi on Valio Akatemia® ohjelman kymmenes toimintavuosi. Valio Akatemia® stipendiä voivat hakea alle 18-vuotiaat yksilöurheilijat, joukkueet ja koululaisryhmät ympäri Suomea. Valio Akatemia® tukee liikuntaa ja urheilua kaikilla tasoilla: matalalla kynnyksellä liikunnasta iloitsemista, yhdessä tekemistä ja toki myös eri lajien kärkikahinoissa menestyksen tavoittelua.

Valion historian suurin energiatehokkuusinvestointi Lapinlahdelle: tehtaan piipusta lämpö talteen

Pohjois-Savossa, Valion Lapinlahden tehtaalla on saatu valmiiksi Valion historian suurin energiatehokkuusinvestointi. Uusi savukaasulauhdutin nappaa tehtaan piipusta lämmön talteen ja pesee samalla savukaasun puhtaammaksi. Tehtaan energiankulutus pienenee yli 10 prosenttia ja kasvihuonekaasupäästöt noin 10 000 CO2-tonnia vuodessa – siis noin 4 900 henkilöauton vuotuisten päästöjen verran.