Osuuskunta Vastapainon kustantama uusi Katulehti Rohee pohtii kaupunkielämää ja tarjoaa mahdollisuuden tienata rahaa

Tampereen kaduille ilmestyi heinäkuussa uusi Rohee-lehti. Roheen toinen numero käy Nekalan Kierto-ravintolassa hävikkiruokalounaalla ja Tammelantorilla kahvilla koomikko Anitta Ahosen kanssa. Kannessa komeilee valjaissa ulkoileva Sulo-kissa, yksi legendaarisista Pispalan kissoista. Jutussa pohditaan, onko villeillä ja vapailla – eli vapaasti ulkoilevilla kotikissoilla – vielä paikkansa Pispalassa.

Tampereen historian merkkinaisia -juttusarjassa kurkistetaan panimobisnekseen. Esittelyssä on panimopomo Rosa Salmelin (1890–1963), joka nosti Pyynikin juomatehtaan maailmankartalle. Lisäksi lehdessä on aiheina musiikkia, runoja ja asiaa turvakodeista ja ilmaston lämpenemisestä. Lisäksi käydään Kaakinmaan yhteisessä pihassa eli Pyynikin aikamatkoilla. Aluetta uhkaa asemakaavamuutos, mutta säästyykö Mika Pettissalon taidehanke? Rohee kaupunkilehden kansikuva, jossa valko-musta kissa istuu vehreää taustaa vasten.

Katulehti Rohee on Tampereen oma, paikallinen katulehti, joka aloittanut toimintansa tänä vuonna. Rohee on yhteiskunnallinen kulttuurilehti, joka toimii paremman maailman puolesta, ihan konkreettisesti. Lehden erikoisuus on sen jakelukanavassa: lehti myydään kadulla ja myyjä saa siitä tuloa.

”Tänä aikana, kun elintarvikkeiden ja asumisen hinta nousee inflaation, sodan ja ilmastonmuutoksen takia, tarvitaan nopeita keinoja tienata rahaa. Katulehden idea on juuri se, että hyvin matalalla kynnyksellä pääsee kokeilemaan lehden myyntiä ja hankkimaan itselleen rahaa”, päätoimittaja Hannele Huhtala sanoo.

Kuka tahansa rahaa tarvitseva saa tulla lehdenmyyjäksi. Lehti myydään kadulla 10 eurolla, ja myyjä ostaa lehden 5 eurolla etukäteen. Aloittaessaan myyjä saa ilmaiseksi viisi ensimmäistä lehteä. Lehteä voi myydä silloin kun se itselle sopii ja aloittaa voi vaikka heti.

Nyt myynnissä oleva toinen Rohee toteutettiin Martinus-säätiön tuella. Martinus-säätiö rahoittaa hankkeita, joissa tehdään innovatiivista diakonista työtä. Lehti tehtiin yhteistyössä Vanhan kirkon kanssa. Lehden kustantaa Osuuskunta Vastapaino.

Jaa artikkeli

Lue myös

Metsä Group aloittaa uuden keskustelusarjan metsien hoidosta ja puunkäytöstä

Metsä Group haluaa kuunnella erilaisia näkemyksiä metsistä. Metsä Group haastaa alan asiantuntijat keskustelemaan luonnon, metsäalan ja koko kansakunnan tulevaisuudesta. Metsät puhuttavat ilmaston ja monimuotoisuuden lisäksi talouden ja työllisyyden näkökulmista. Rakentavaa vuoropuhelua tarvitaan ehkä enemmän kuin koskaan. Nyt julkistettava On keskustelun aika -videosarja vie asiantuntijat juontaja Baba Lybeckin johdolla pyöreän pöydän ääreen keskustelemaan metsien hoidosta, puunkäytöstä, hiilinieluista, monimuotoisuudesta, metsien suojelusta sekä metsänomistamisesta.

Pellervon lausunto kestävyysraportointidirektiivin kansallista implementointia koskevien säännösten alkuvaiheen valmisteluun

Edustamiemme osuustoiminnallisten yritysten osalta pidämme ensisijaisen tärkeänä sitä, että valmistelussa huomioidaan osuustoiminnallisten yritysten osakeyhtiöistä poikkeava liiketoimintamalli. Osana kestävyysraportointidirektiivin kansallista voimaansaattamista tulisi kirjanpitolakiin ottaa säännökset, joiden mukaisesti ryhmärakenteella toimivilla osuuskunnilla on osakeyhtiöitä vastaava mahdollisuus siihen, että yksittäiset  osuuskunnat vapautetaan konsernirakenteella toimivien osakeyhtiöiden tavoin raportointivelvollisuudesta, jos osuuskuntien omistaman keskusyhteisön toimintakertomukseen  sisällytetään omistajaosuuskuntien vastuullisuustiedot.