Osuuskunta Vastapainon kustantama uusi Katulehti Rohee pohtii kaupunkielämää ja tarjoaa mahdollisuuden tienata rahaa

Tampereen kaduille ilmestyi heinäkuussa uusi Rohee-lehti. Roheen toinen numero käy Nekalan Kierto-ravintolassa hävikkiruokalounaalla ja Tammelantorilla kahvilla koomikko Anitta Ahosen kanssa. Kannessa komeilee valjaissa ulkoileva Sulo-kissa, yksi legendaarisista Pispalan kissoista. Jutussa pohditaan, onko villeillä ja vapailla – eli vapaasti ulkoilevilla kotikissoilla – vielä paikkansa Pispalassa.

Tampereen historian merkkinaisia -juttusarjassa kurkistetaan panimobisnekseen. Esittelyssä on panimopomo Rosa Salmelin (1890–1963), joka nosti Pyynikin juomatehtaan maailmankartalle. Lisäksi lehdessä on aiheina musiikkia, runoja ja asiaa turvakodeista ja ilmaston lämpenemisestä. Lisäksi käydään Kaakinmaan yhteisessä pihassa eli Pyynikin aikamatkoilla. Aluetta uhkaa asemakaavamuutos, mutta säästyykö Mika Pettissalon taidehanke? Rohee kaupunkilehden kansikuva, jossa valko-musta kissa istuu vehreää taustaa vasten.

Katulehti Rohee on Tampereen oma, paikallinen katulehti, joka aloittanut toimintansa tänä vuonna. Rohee on yhteiskunnallinen kulttuurilehti, joka toimii paremman maailman puolesta, ihan konkreettisesti. Lehden erikoisuus on sen jakelukanavassa: lehti myydään kadulla ja myyjä saa siitä tuloa.

”Tänä aikana, kun elintarvikkeiden ja asumisen hinta nousee inflaation, sodan ja ilmastonmuutoksen takia, tarvitaan nopeita keinoja tienata rahaa. Katulehden idea on juuri se, että hyvin matalalla kynnyksellä pääsee kokeilemaan lehden myyntiä ja hankkimaan itselleen rahaa”, päätoimittaja Hannele Huhtala sanoo.

Kuka tahansa rahaa tarvitseva saa tulla lehdenmyyjäksi. Lehti myydään kadulla 10 eurolla, ja myyjä ostaa lehden 5 eurolla etukäteen. Aloittaessaan myyjä saa ilmaiseksi viisi ensimmäistä lehteä. Lehteä voi myydä silloin kun se itselle sopii ja aloittaa voi vaikka heti.

Nyt myynnissä oleva toinen Rohee toteutettiin Martinus-säätiön tuella. Martinus-säätiö rahoittaa hankkeita, joissa tehdään innovatiivista diakonista työtä. Lehti tehtiin yhteistyössä Vanhan kirkon kanssa. Lehden kustantaa Osuuskunta Vastapaino.

Jaa artikkeli

Lue myös

Luontokadon pysäyttäminen vaatii suuryrityksiltä ja finanssialalta välittömiä toimia – OP Ryhmä julkaisee tiekartan luonnon monimuotoisuuden edistämiseksi

Suuryritykset ovat alkaneet kiinnittää huomiota luontokadon pysäyttämiseen, selviää OP:n Suuryritystutkimuksesta. Edistääkseen luonnon monimuotoisuutta sekä paikallisesti että asiakasvaikutustensa osalta OP Ryhmä julkaisee luonnon monimuotoisuuden tiekartan. Tiekartta on osa OP Ryhmän vastuullisuusohjelman toteutusta ja sisältää toimenpiteet, joilla luonnon monimuotoisuutta edistetään OP Ryhmässä lähivuosina.

Metsä Groupin Kuura-tekstiilikuitu sai tärkeän tunnustuksen vastuullisuusarvioinnissa

Metsä Groupin Äänekosken biotuotetehtaan havusellusta valmistettu Kuura-tekstiilikuitu saavutti "Green Shirt” -luokituksen voittoa tavoittelemattoman ympäristöjärjestö Canopyn auditoinnissa. Järjestön vuosittainen Hot Button Ranking -luokitus on vakiintunut työkalu, jota käytetään globaalissa tekstiili- ja muotiteollisuudessa arvioitaessa puupohjaisten tekstiilikuitujen vastuullisuutta.

S-ryhmä kehittää vesivastuutyötään – Yritysten yhteinen vesihanke käynnistyy ennätyskuivuudesta kärsineessä Espanjassa

Ruoantuotanto kärsii ilmastonmuutoksen voimistamista sään ääri-ilmiöistä, kuten tulvista ja lisääntyvistä kuivuusjaksoista. Ratkaisuja kestävään vedenkäyttöön etsitään nyt myös uudenlaisessa yritysten välisessä yhteistyössä. S-ryhmä, pohjoismaisten osuustoiminnallisten yritysten hankintayhtiö Coop Trading sekä kolme muuta eurooppalaista kaupparyhmää osallistuvat kestävään vedenkäyttöön liittyvään pilotointihankkeeseen. Hanke toteutetaan vesikriittisellä Huelvan ja Doñanan alueella Etelä-Espanjassa. 

Onko yritysten nettovaikuttavuutta mahdollista laskea?

Tämän vuoden Osuustoiminta-lehden Vuosikirjassa käytimme ensimmäistä kertaa Upright Projectin nettovaikuttavuusdataa yritysten vertailemiseen. Malli on nimittäin hyvin kiinnostava ja erityisesti sijoittajat, mutta myös monet suuret suomalaiset yritykset käyttävät sitä jo oman toimintansa positiivisten ja negatiivisten vaikutusten esille tuomiseen ja arviointiin. Mistä Uprightin nettovaikuttavuudessa on kysymys?

Metsä Group ja Valmet kehittävät yhteisen vastuullisuusmallin teollisille investointihankkeille

Metsä Group ja Valmet kehittävät yhteistyössä kattavaa vastuullisuuden toimintamallia liittyen teknologia- ja kunnossapitoinvestointeihin. Toimintamalli sisältää vastuullisuuden eri teemat ottaen huomioon ympäristön, yhteiskuntavastuun ja hyvän hallintotavan (ESG). Mallia on tarkoitus käyttää Valmetin Metsä Groupille toimittamien prosessikokonaisuuksien sekä niihin liittyvien hankintaketjujen vastuullisuuden todentamiseen.