Osuuskunta Vastapainon kustantama uusi Katulehti Rohee pohtii kaupunkielämää ja tarjoaa mahdollisuuden tienata rahaa

Tampereen kaduille ilmestyi heinäkuussa uusi Rohee-lehti. Roheen toinen numero käy Nekalan Kierto-ravintolassa hävikkiruokalounaalla ja Tammelantorilla kahvilla koomikko Anitta Ahosen kanssa. Kannessa komeilee valjaissa ulkoileva Sulo-kissa, yksi legendaarisista Pispalan kissoista. Jutussa pohditaan, onko villeillä ja vapailla – eli vapaasti ulkoilevilla kotikissoilla – vielä paikkansa Pispalassa.

Tampereen historian merkkinaisia -juttusarjassa kurkistetaan panimobisnekseen. Esittelyssä on panimopomo Rosa Salmelin (1890–1963), joka nosti Pyynikin juomatehtaan maailmankartalle. Lisäksi lehdessä on aiheina musiikkia, runoja ja asiaa turvakodeista ja ilmaston lämpenemisestä. Lisäksi käydään Kaakinmaan yhteisessä pihassa eli Pyynikin aikamatkoilla. Aluetta uhkaa asemakaavamuutos, mutta säästyykö Mika Pettissalon taidehanke? Rohee kaupunkilehden kansikuva, jossa valko-musta kissa istuu vehreää taustaa vasten.

Katulehti Rohee on Tampereen oma, paikallinen katulehti, joka aloittanut toimintansa tänä vuonna. Rohee on yhteiskunnallinen kulttuurilehti, joka toimii paremman maailman puolesta, ihan konkreettisesti. Lehden erikoisuus on sen jakelukanavassa: lehti myydään kadulla ja myyjä saa siitä tuloa.

”Tänä aikana, kun elintarvikkeiden ja asumisen hinta nousee inflaation, sodan ja ilmastonmuutoksen takia, tarvitaan nopeita keinoja tienata rahaa. Katulehden idea on juuri se, että hyvin matalalla kynnyksellä pääsee kokeilemaan lehden myyntiä ja hankkimaan itselleen rahaa”, päätoimittaja Hannele Huhtala sanoo.

Kuka tahansa rahaa tarvitseva saa tulla lehdenmyyjäksi. Lehti myydään kadulla 10 eurolla, ja myyjä ostaa lehden 5 eurolla etukäteen. Aloittaessaan myyjä saa ilmaiseksi viisi ensimmäistä lehteä. Lehteä voi myydä silloin kun se itselle sopii ja aloittaa voi vaikka heti.

Nyt myynnissä oleva toinen Rohee toteutettiin Martinus-säätiön tuella. Martinus-säätiö rahoittaa hankkeita, joissa tehdään innovatiivista diakonista työtä. Lehti tehtiin yhteistyössä Vanhan kirkon kanssa. Lehden kustantaa Osuuskunta Vastapaino.

Jaa artikkeli

Lue myös

Metsä Group toteutti yrityskulttuurin vastuullisuutta mittaavan eettisyysbarometrin toista kertaa

Vastuullinen yrityskulttuuri on yksi Metsä Groupin vuodelle 2030 asettamista kestävän kehityksen tavoitteista. Tavoitteen toteutumista mittaavan, toista kertaa toteutetun, eettisyysbarometrin tulosten mukaan lähes jokaisella tutkimuksen osa-alueella on tapahtunut parannusta verrattuna vuoden 2020 mittaukseen. Tutkimukseen vastasi yli 5 600 metsägroupilaista. Useita kehitystoimenpiteitä käynnistetään toiminnan eettisyyden edelleen parantamiseksi.

S-ryhmä laskee yli tuhannen toimipaikkansa lämpötilaa ja varautuu vähentämään sähkönkulutustaan huippukulutuspiikeissä

S-ryhmä sitoutuu kantamaan oman vastuunsa valtakunnallisissa energiansäästötalkoissa. S-ryhmä laskee yli tuhannen toimipaikkansa lämpötilaa yhdellä asteella. Lisäksi kaupparyhmässä varaudutaan vähentämään sähkönkulutusta valtakunnallisten huippukulutuspiikkien aikana aamukahdeksalta ja iltaviideltä. Myös henkilöstö osallistuu ideoimaan energiansäästövinkkejä.

HKScanin nousi parhaiden joukkoon kansainvälisessä ESG-arvioinnissa

Sustainalytics arvioi HKScanin vastuullisuusriskien hallinnan parhaan 8 prosentin joukkoon lähes 600 kansainvälisen elintarvikeyhtiön joukossa (sijoitus on 43. arvioiduista 579 yhtiöstä). Pakattujen ruokien tuottajista HKScan on samassa arviossa parhaan 4 prosentin joukossa (11/338). Sustainalyticsin uusin ESG-arvio HKScanista julkaistiin syyskuussa 2022.

Mikä merkitys demokratialla oikeastaan edes on – yhteiskunnassa tai osuuskunnassa?

Demokratiaa ajatellaan usein lähinnä välineenä. Se on menettelytapa, jolla saadaan kansan tai ainakin enemmistön tahto selville ja parhaassa tapauksessa toteutettua. Huono systeemi, mutta ei olla parempaakaan keksitty, kuten tavataan sanoa. Todellisuudessa demokratia pitää sisällään jotain paljon syvällisempää osallisuuden tunteesta yhteisöllisyyteen. Sellaista mikä on ehkä unohdettu myös demokratiakouluiksi aikoinaan kutsutuissa osuuskunnissa.

OP Ryhmä aloittaa energiansäästötalkoot – alentaa toimipaikkojensa lämpötilaa

Ensi talvena sekä energian hinta että sen niukkuus ovat vakava uhka suomalaiselle yhteiskunnalle. OP Ryhmä on päättänyt aloittaa energiansäästötalkoot ja alentaa toimipaikkojensa lämpötilaa ensi alkuun vähintään yhdellä asteella. Tällä ryhmä tavoittelee 5 prosentin säästöä lämmitykseen kuluvaan energiaan. OP Ryhmä haastaa myös muut yritykset sekä asiakkaansa mukaan talkoisiin.