Osuuskunta Työtä ja toivoa on saanut Yhteiskunnallinen Yritys -merkin

Helsingissä toimivalle Osuuskunta Työtä ja toivoa -keikkapoolille on myönnetty Yhteiskunnallinen Yritys -merkin käyttöoikeus osoituksena liiketoiminnallisten ja yhteiskunnallisten tavoitteiden onnistuneesta yhdistämisestä.

Osuuskunta Työtä ja toivoa tarjoaa pääkaupunkiseudun kotitalouksille ja yhteisöille siivous- ja kotipalveluita, jotka toteuttaa osuuskunnan Keikkapooli. Keikkapoolin erityispiirre on sen työntekijäjoukko, joka tulee pääosin Kaakkois-Euroopasta edustaen eri kieliryhmiä ja kulttuureita. Lähtömaissaan nämä työntekijät kohtaavat syrjintää ja marginalisointia, mutta myös pääsy Suomen työmarkkinoille on heille haastavaa ja usein mahdotonta. Keikkapooli haluaa eritoten tuoda esiin yhteisön naisten osaamisen ja kyvyt.

Yhteiskunnallisia yrityksiä voi toimia millä tahansa toimialalla yritysmuodosta riippumatta. Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Yhteiskunnallinen Yritys -merkki auttaa tunnistamaan nämä yritykset luotettavasti. Yhteiskunnallinen Yritys -merkin voi saada yritys, joka on perustettu tuottamaan yhteiskunnallista hyvää ja joka käyttää suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tai ympäristöongelman ratkaisemiseen. Tärkeää on myös liiketoiminnan yhteiskunnallisten vaikutusten osoittaminen ja toiminnan avoimuus.

– Osuuskunta Työtä ja toivoa on perustettu auttamaan haavoittuvassa asemassa olevia maahanmuuttajia pääsemään suomalaiseen työelämään ja täyspainoisiksi osallisiksi suomalaiseen yhteiskuntaan. Osuuskunnan Keikkapooli on viiden vuoden aikana työllistänyt siivous- ja muissa kodin- tai kiinteistönhoitoon liittyvissä palvelutehtävissä yli 30 henkilöä, joista suurin osa Romaniasta ja Bulgariasta Suomeen tulleita romaninaisia, kertoo markkinointipäällikkö Niina Ollikka Suomalaisen Työn Liitosta.

– Työntekijöillämme ei ole työtä lähtömaissaan ja he ovat tulleet Suomeen siinä toivossa, että voisivat ansaita täällä rahaa ja lähettää sitä perheilleen, jotka elävät hyvin vaikeissa olosuhteissa. Suomeen tullut liikkuva väestö hankkii tuloja pääasiassa katutyöllä: keräämällä pulloja ja purkkeja, myymällä Iso Numeroa, katusoittajina tai kerjäämällä. Työllistämme liikkuvaa väestöä ns. oikeissa töissä, joissa noudatetaan työehtosopimusta, maksetaan veroja ja ollaan Suomen sosiaaliturvan piirissä. Asiakkaille tarjoamme kotipalveluita kilpailukykyisellä hinnalla ja avaamme heille samalla ikkunan hauskojen ja monitaitoisten ihmisten elämään ja kulttuuriin, kertoo Osuuskunnan hallituksen puheenjohtaja Helka Ahava.

Osuuskunta Työtä ja toivoa työllistää muualta Suomeen tulleita, haavoittuvassa asemassa olevia ihmisiä ja siten auttaa heitä tulemaan täysipainoisiksi osallistujiksi suomalaiseen yhteiskuntaan. Osuuskunnan Keikkapooli tarjoaa siivous- puutarhanhoito- kunnossapito-, muutto- ja remontointipalveluja pääkaupunkiseudun kotitalouksille ja yhteisöille. https://keikkapooli.wixsite.com/siivous

Jaa artikkeli

Lue myös

Suur-Seudun Osuuskauppa lahjoittaa jouluksi terveellistä ruokaa vähävaraisille perheille jopa 10 000 euron arvosta

SSO ja ruokakasvatusyritys Venner toteuttavat kolmatta kertaa hyväntekeväisyyskampanjan, jossa vähävaraisille perheille jaetaan terveellisiä raaka-aineita sisältäviä Venner-ruokalaatikoita. Lunastamalla S-mobiili-sovelluksessa ”Lahjoita ruoka-annos” etukupongin 28.11.–11.12. asiakasomistaja voi aktivoida lahjoituksen, jonka SSO maksaa asiakasomistajan puolesta. SSO lahjoittaa kampanjan avulla ateria-annoksia vähävaraisille perheille enintään 10 000 euron arvosta, joka tarkoittaa jopa 5000 ateria-annosta.

Tietosuoja-asetusten hallintakeskus

Sivuston evästeet

Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, joita verkkosivustot tallentavat tietokoneellesi tai mobiililaitteellesi, kun käyt sivustolla. Evästeet tallentavat erilaisia tietoja laitteestasi; esimerkiksi selaimen kielen, laitteen sijainnin ja tekniset ominaisuudet.

Evästeitä ei käytetä henkilöllisyyden tunnistamiseen, evästeitä käytetään ainoastaan edellä kuvattuun tarkoitukseen.

PHPSESSID, wordpress_test_cookie, tk_tc, tk_ai, gdpr[consent_types], gdpr[allowed_cookies]

Google Analytics -evästeet

Käytämme Google Analytics -ohjelmaa kerätäksemme tietoja siitä, miten sivustoa käytetään ja miten voimme parhaiten tarjota käyttäjille heidän tarvitsemiaan tietoja.

_ga, _gid
_ga, _gid