Osuuskunta Työtä ja toivoa on saanut Yhteiskunnallinen Yritys -merkin

Helsingissä toimivalle Osuuskunta Työtä ja toivoa -keikkapoolille on myönnetty Yhteiskunnallinen Yritys -merkin käyttöoikeus osoituksena liiketoiminnallisten ja yhteiskunnallisten tavoitteiden onnistuneesta yhdistämisestä.

Osuuskunta Työtä ja toivoa tarjoaa pääkaupunkiseudun kotitalouksille ja yhteisöille siivous- ja kotipalveluita, jotka toteuttaa osuuskunnan Keikkapooli. Keikkapoolin erityispiirre on sen työntekijäjoukko, joka tulee pääosin Kaakkois-Euroopasta edustaen eri kieliryhmiä ja kulttuureita. Lähtömaissaan nämä työntekijät kohtaavat syrjintää ja marginalisointia, mutta myös pääsy Suomen työmarkkinoille on heille haastavaa ja usein mahdotonta. Keikkapooli haluaa eritoten tuoda esiin yhteisön naisten osaamisen ja kyvyt.

Yhteiskunnallisia yrityksiä voi toimia millä tahansa toimialalla yritysmuodosta riippumatta. Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Yhteiskunnallinen Yritys -merkki auttaa tunnistamaan nämä yritykset luotettavasti. Yhteiskunnallinen Yritys -merkin voi saada yritys, joka on perustettu tuottamaan yhteiskunnallista hyvää ja joka käyttää suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tai ympäristöongelman ratkaisemiseen. Tärkeää on myös liiketoiminnan yhteiskunnallisten vaikutusten osoittaminen ja toiminnan avoimuus.

– Osuuskunta Työtä ja toivoa on perustettu auttamaan haavoittuvassa asemassa olevia maahanmuuttajia pääsemään suomalaiseen työelämään ja täyspainoisiksi osallisiksi suomalaiseen yhteiskuntaan. Osuuskunnan Keikkapooli on viiden vuoden aikana työllistänyt siivous- ja muissa kodin- tai kiinteistönhoitoon liittyvissä palvelutehtävissä yli 30 henkilöä, joista suurin osa Romaniasta ja Bulgariasta Suomeen tulleita romaninaisia, kertoo markkinointipäällikkö Niina Ollikka Suomalaisen Työn Liitosta.

– Työntekijöillämme ei ole työtä lähtömaissaan ja he ovat tulleet Suomeen siinä toivossa, että voisivat ansaita täällä rahaa ja lähettää sitä perheilleen, jotka elävät hyvin vaikeissa olosuhteissa. Suomeen tullut liikkuva väestö hankkii tuloja pääasiassa katutyöllä: keräämällä pulloja ja purkkeja, myymällä Iso Numeroa, katusoittajina tai kerjäämällä. Työllistämme liikkuvaa väestöä ns. oikeissa töissä, joissa noudatetaan työehtosopimusta, maksetaan veroja ja ollaan Suomen sosiaaliturvan piirissä. Asiakkaille tarjoamme kotipalveluita kilpailukykyisellä hinnalla ja avaamme heille samalla ikkunan hauskojen ja monitaitoisten ihmisten elämään ja kulttuuriin, kertoo Osuuskunnan hallituksen puheenjohtaja Helka Ahava.

Osuuskunta Työtä ja toivoa työllistää muualta Suomeen tulleita, haavoittuvassa asemassa olevia ihmisiä ja siten auttaa heitä tulemaan täysipainoisiksi osallistujiksi suomalaiseen yhteiskuntaan. Osuuskunnan Keikkapooli tarjoaa siivous- puutarhanhoito- kunnossapito-, muutto- ja remontointipalveluja pääkaupunkiseudun kotitalouksille ja yhteisöille. https://keikkapooli.wixsite.com/siivous

Jaa artikkeli

Lue myös

Luontokadon pysäyttäminen vaatii suuryrityksiltä ja finanssialalta välittömiä toimia – OP Ryhmä julkaisee tiekartan luonnon monimuotoisuuden edistämiseksi

Suuryritykset ovat alkaneet kiinnittää huomiota luontokadon pysäyttämiseen, selviää OP:n Suuryritystutkimuksesta. Edistääkseen luonnon monimuotoisuutta sekä paikallisesti että asiakasvaikutustensa osalta OP Ryhmä julkaisee luonnon monimuotoisuuden tiekartan. Tiekartta on osa OP Ryhmän vastuullisuusohjelman toteutusta ja sisältää toimenpiteet, joilla luonnon monimuotoisuutta edistetään OP Ryhmässä lähivuosina.

Metsä Groupin Kuura-tekstiilikuitu sai tärkeän tunnustuksen vastuullisuusarvioinnissa

Metsä Groupin Äänekosken biotuotetehtaan havusellusta valmistettu Kuura-tekstiilikuitu saavutti "Green Shirt” -luokituksen voittoa tavoittelemattoman ympäristöjärjestö Canopyn auditoinnissa. Järjestön vuosittainen Hot Button Ranking -luokitus on vakiintunut työkalu, jota käytetään globaalissa tekstiili- ja muotiteollisuudessa arvioitaessa puupohjaisten tekstiilikuitujen vastuullisuutta.

S-ryhmä kehittää vesivastuutyötään – Yritysten yhteinen vesihanke käynnistyy ennätyskuivuudesta kärsineessä Espanjassa

Ruoantuotanto kärsii ilmastonmuutoksen voimistamista sään ääri-ilmiöistä, kuten tulvista ja lisääntyvistä kuivuusjaksoista. Ratkaisuja kestävään vedenkäyttöön etsitään nyt myös uudenlaisessa yritysten välisessä yhteistyössä. S-ryhmä, pohjoismaisten osuustoiminnallisten yritysten hankintayhtiö Coop Trading sekä kolme muuta eurooppalaista kaupparyhmää osallistuvat kestävään vedenkäyttöön liittyvään pilotointihankkeeseen. Hanke toteutetaan vesikriittisellä Huelvan ja Doñanan alueella Etelä-Espanjassa. 

Onko yritysten nettovaikuttavuutta mahdollista laskea?

Tämän vuoden Osuustoiminta-lehden Vuosikirjassa käytimme ensimmäistä kertaa Upright Projectin nettovaikuttavuusdataa yritysten vertailemiseen. Malli on nimittäin hyvin kiinnostava ja erityisesti sijoittajat, mutta myös monet suuret suomalaiset yritykset käyttävät sitä jo oman toimintansa positiivisten ja negatiivisten vaikutusten esille tuomiseen ja arviointiin. Mistä Uprightin nettovaikuttavuudessa on kysymys?

Metsä Group ja Valmet kehittävät yhteisen vastuullisuusmallin teollisille investointihankkeille

Metsä Group ja Valmet kehittävät yhteistyössä kattavaa vastuullisuuden toimintamallia liittyen teknologia- ja kunnossapitoinvestointeihin. Toimintamalli sisältää vastuullisuuden eri teemat ottaen huomioon ympäristön, yhteiskuntavastuun ja hyvän hallintotavan (ESG). Mallia on tarkoitus käyttää Valmetin Metsä Groupille toimittamien prosessikokonaisuuksien sekä niihin liittyvien hankintaketjujen vastuullisuuden todentamiseen.