Yhteiskunnallinen Yritys -merkki Myyräncoloa ylläpitävälle Osuuskunta Myyrmäen kulttuuritalolle

Vantaan Myyrmäessä toimivalle Osuuskunta Myyrmäen kulttuuritalolle on myönnetty Yhteiskunnallinen Yritys -merkin käyttöoikeus osoituksena liiketoiminnallisten ja yhteiskunnallisten tavoitteiden onnistuneesta yhdistämisestä.

Myyräncolo on Vantaan Myyrmäessä toimiva kulttuuritalo, jossa on vuokralaisina noin 80 kulttuurialan yrittää, ammatinharjoittajaa sekä muuta toimijaa. Talosta löytyy muun muassa nykytanssiteatteri, jazz klubi, rock klubi, galleria, kolme radioasemaa, tapahtuma- ja äänentoistoalan yrityksiä, tapahtumakaluston lainaamo, graafikoita, muusikoita sekä kuvataiteilijoita.

Yhteiskunnallisia yrityksiä voi toimia millä tahansa toimialalla yritysmuodosta riippumatta. Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Yhteiskunnallinen Yritys -merkki auttaa tunnistamaan nämä yritykset luotettavasti. Yhteiskunnallinen Yritys -merkin voi saada yritys, joka on perustettu tuottamaan yhteiskunnallista hyvää ja joka käyttää suurimman osan voitostaan yhteiskunnallisen tai ympäristöongelman ratkaisemiseen. Tärkeää on myös liiketoiminnan yhteiskunnallisten vaikutusten osoittaminen ja toiminnan avoimuus.

– Myyräncolon myötä ”lähiövyöhykkeelle” on saatu aktiviteettejä, joita normaalisti on totuttu näkemään vain Helsingin seudun kantakaupungissa ja sen välittömässä läheisyydessä. Yhteiskunnallinen Yritys -merkillä haluamme nostaa esille kulttuuriyrittäjyyden ja asukaslähtöisen kulttuuritoiminnan merkitystä lähiöiden elinvoimalle, toteaa Osuuskunta Myyrmäen kulttuuritalon asiamies Petteri Niskanen.

– Myyräncolo edistää kulttuurialan yrittäjyyttä ja toimijuutta lähiöissä tarjoamalla edullisia toimitiloja sekä rakentamalla verkostoitumisen mahdollistavan yhteisön. Myyräncolo pyrkii edistämään myös pitkäaikaistyöttömien nuorten sekä vajaatyökykyisten työllistymistä, mikä on hienoa yhteiskunnallista työtä, toteaa markkinointipäällikkö Niina Ollikka Suomalaisen Työn Liitosta.

Osuuskunta Myyrmäen kulttuuritalo ylläpitää kulttuuriyrittäjyyskeskus Myyräncoloa Vantaan Myyrmäessä. Vuodesta 2018 toiminnassa olleessa Myyräncolossa toimi noin 80 kulttuurialan yritystä sekä muuta toimijaa, joiden työllistävä vaikutus on runsaat 100 henkilötyövuotta. www.myyrancolo.fi.

Jaa artikkeli

Lue myös

Valio Akatemia® stipendit vuonna 2023: yli 300 stipendiä lasten ja nuorten liikunnalle

Valio Akatemia® tukee lasten ja nuorten liikuntaharrastuksia raha- ja ravitsemusstipendeillä. Stipendin vuodelle 2023 sai 2000 hakijan joukosta 319 kohdetta ja stipendien yhteenlaskettu arvo on noin 130 000 euroa. Kuluva vuosi on Valio Akatemia® ohjelman kymmenes toimintavuosi. Valio Akatemia® stipendiä voivat hakea alle 18-vuotiaat yksilöurheilijat, joukkueet ja koululaisryhmät ympäri Suomea. Valio Akatemia® tukee liikuntaa ja urheilua kaikilla tasoilla: matalalla kynnyksellä liikunnasta iloitsemista, yhdessä tekemistä ja toki myös eri lajien kärkikahinoissa menestyksen tavoittelua.

Valion historian suurin energiatehokkuusinvestointi Lapinlahdelle: tehtaan piipusta lämpö talteen

Pohjois-Savossa, Valion Lapinlahden tehtaalla on saatu valmiiksi Valion historian suurin energiatehokkuusinvestointi. Uusi savukaasulauhdutin nappaa tehtaan piipusta lämmön talteen ja pesee samalla savukaasun puhtaammaksi. Tehtaan energiankulutus pienenee yli 10 prosenttia ja kasvihuonekaasupäästöt noin 10 000 CO2-tonnia vuodessa – siis noin 4 900 henkilöauton vuotuisten päästöjen verran.

Tietosuoja-asetusten hallintakeskus

Sivuston evästeet

Evästeet ovat pieniä tekstitiedostoja, joita verkkosivustot tallentavat tietokoneellesi tai mobiililaitteellesi, kun käyt sivustolla. Evästeet tallentavat erilaisia tietoja laitteestasi; esimerkiksi selaimen kielen, laitteen sijainnin ja tekniset ominaisuudet.

Evästeitä ei käytetä henkilöllisyyden tunnistamiseen, evästeitä käytetään ainoastaan edellä kuvattuun tarkoitukseen.

PHPSESSID, wordpress_test_cookie, tk_tc, tk_ai, gdpr[consent_types], gdpr[allowed_cookies]

Google Analytics -evästeet

Käytämme Google Analytics -ohjelmaa kerätäksemme tietoja siitä, miten sivustoa käytetään ja miten voimme parhaiten tarjota käyttäjille heidän tarvitsemiaan tietoja.

_ga, _gid
_ga, _gid