OP Ryhmä vähensi energiankulutustaan noin 9 prosentilla loppuvuoden aikana

OP Ryhmä aloitti syyskuussa energiansäästöhaasteen vastauksena uhanneeseen energiakriisiin. Jo vuoden 2022 viimeisen neljänneksen aikana energiaa säästyi satojen sähkölämmitteisten omakotitalojen kulutuksen verran.

OP Ryhmän energiankulutus laski alustavan laskelman mukaan noin yhdeksän prosenttia vuoden 2022 viimeisen neljänneksen aikana verrattuna edellisvuonna vastaavaan aikaan. Yhteensä energiaa säästyi arvion mukaan määrä, joka vastaa noin 400 sähkölämmitteisen omakotitalon energiankulutusta samalla aikavälillä.

– Energiansäästötalkoot ovat tehonneet nopeasti ja jopa odotuksiamme paremmin. Talven aikana käyttöön otetut uudistukset vähentävät energiankulutustamme myös tulevaisuudessa, sanoo OP Ryhmän ESG- ja vastuullisuusjohtaja Annina Tanhuanpää.

Viime syyskuussa OP Ryhmä asetti tavoitteekseen vähentää lämmityksen energiankulutusta viidellä prosentilla. Samalla toimipaikkojen sisälämpötilaa päätettiin laskea vähintään yhdellä lämpöasteella. Energiansäästöhaasteen tavoitteena oli vähentää omaa kulutusta ja samalla kannustaa muut yritykset mukaan säästötalkoisiin.

– Vaikka pahimmat uhkakuvat energiakriisistä eivät ole toteutuneet, kuluva talvi on ollut tilaisuus arvioida tarkasti omaa energiankulutustamme. Jo pienillä muutoksilla olemme onnistuneet muuttamaan toimintaamme siten, että energiaa hukattaisiin mahdollisimman vähän, Tanhuanpää sanoo.

Vallilan toimitilojen energiankulutus laski, vaikka ihmiset palasivat koronan jälkeen toimistolle

Esimerkiksi OP Ryhmän Vallilan toimitilojen kaukolämmön kulutus laski vuoden viimeisellä neljänneksellä 13 prosenttia verrattuna edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon. Sisälämpötilan laskemisen lisäksi energiankulutukseen on puututtu parantamalla toimitilojen energiatehokkuutta, kuten säätämällä Vallilan toimitilojen ilmanvaihtojärjestelmien tarpeettoman käynnin mahdollisimman vähäiseksi.  

– Tällaisilla toimenpiteillä pystymme vähentämään energiankulutustamme vuosittain lähes 430 sähkölämmitteisen yksiön kuluttaman energian verran. Vaikka koronarajoitusten jälkeen toimitilojen ja ravintoloiden käyttäjämäärät kasvoivat moninkertaisesti, sähkönkulutus pysyi viime vuoden tasolla, sanoo OP Ryhmän teknologia- ja vastuullisuuspäällikkö Simo Siitonen.

Jaa artikkeli

Lue myös

Metsä Group historiallisessa käännekohdassa – ottaa käyttöön uudistavan metsätalouden periaatteet

Metsä Groupin tavoitteena on, että suomalainen metsäomaisuus siirtyy seuraavalle sukupolvelle elinvoimaisempana, monimuotoisempana ja ilmastokestävämpänä kuin se on aikanaan nykyisille omistajille tullut. Uudistava metsätalous tarkoittaa talouskasvun ja luontopääoman vahvistamisen rinnakkaiseloa. Tavoite on merkittävä koko Suomelle, sillä Metsä Groupin emoyhtiön Metsäliitto Osuuskunnan jäsenet omistavat noin puolet Suomen yksityismetsistä.

Vastuullisuusvaatimukset tiukentuvat – OP tuo markkinoille uudet kestävät rahoitusratkaisut pk-yrityksien, taloyhtiöiden ja maatalousyrittäjien tarpeisiin

Vastuullisuuden merkitys liiketoiminnassa korostuu jatkuvasti myös pk-yrityksillä. Vastatakseen asiakkaiden tarpeeseen edistää vihreän siirtymän tavoitteitaan, OP tuo markkinoille uusia kestäviä rahoitusratkaisuja – vihreän lainan, sekä kolme erilaisiin tarkoituksiin suunnattua Euroopan investointirahaston EIR-takaustuotetta.