Järvi-Hämeen Osuuspankki lahjoittaa 30 000 euroa 30 vuotta täyttävälle Päijänteen kansallispuistolle

Järvi-Hämeen Osuuspankki muistaa 30 vuotta täyttävää Päijänteen kansallispuistoa merkittävällä lahjoituksella, joka on osoitettu kansallispuiston maastopalvelujen kehittämiseen. Lahjoituksen avulla rakennetaan suojaa tarjoavat taukokatokset Kelventeen harjusaaren Karhunkämmenen sekä Lietsaaren retkisatamiin.  

Asikkalan, Hartolan, Kuhmoisten, Padasjoen ja Sysmän alueella toimiva Järvi-Hämeen Osuuspankki on vahvasti mukana toimialueensa kehittämisessä ja elinvoiman vahvistamisessa. ”Pankin perustehtävänä on luoda kestävää taloudellista menestystä, turvallisuutta ja hyvinvointia omistaja-asiakkaillemme ja toimintaympäristöllemme,” kertoo toimitusjohtaja Teemu Sarhemaa.  ”Päijänteen johtavana pankkina haluamme olla mukana parantamassa Päijänteen kansallispuiston palveluita ja viihtyvyyttä entisestään,” jatkaa Sarhemaa. 

Metsähallituksen Luontopalvelut kiittää Päijänteen kansallispuiston saamasta huomionosoituksesta. Lahjoitus tulee ilahduttamaan ja hyödyttämään laajasti kansallispuiston kävijöitä. ”Lahjoituksen avulla tehtävät toimenpiteet on suunniteltu yhdessä alueen kuntien kanssa. Katokset pyritään rakentamaan vuoden 2024 aikana,” kertoo virkistyskäyttöpäällikkö Tuula Peltonen Metsähallituksesta.

Päijänteen kansallispuisto on upea suomalaisen suurjärven kallio- ja harjusaarista muodostuva retkeily- ja matkailukohde, jonka geologia-, luonto- ja maisema-arvot ovat merkittäviä. Kansallispuisto on Unescon Global Geopark-verkostoon kuuluvan Salpausselkä Geoparkin tunnetuimpia kohteita. Puiston sydän on Suomen suurimpiin ja komeimpiin harjusaariin lukeutuva Kelvenne, jossa retkeilijä kohtaa pitkiä hiekkarantoja, reheviä harjulehtoja ja laguunimaisen kauniita suppalahtia. Kelventeen lähellä sijaitsevan Lietsaaren itäosan hiekkaniemi on suosittu rantautumispaikka. Vierailemisen arvoisia ovat myös mannerrannalla sijaitseva maisemallisesti merkittävä Pulkkilanharju sekä Päijätsalo, jonka kauniilta vanhalta näkötornilta avautuu näköala Päijänteen selkävesille.  

Kansallispuiston 30-vuotisjuhlia vietetään Geopark-viikon 26.5.–11.6. yhteydessä. Sunnuntaina 28.5. Padasjoen kunta järjestää risteilyn Kelventeelle. Keskiviikkona 31.5. on tarjolla kesäillan retki Päijätsaloon Sysmän kunnan järjestämänä. Torstaina 1.6. Metsähallitus järjestää Kelvenne-risteilyn sekä opastetun yleisöretken Pulkkilanharjulla. Lauantaina 10.6. Asikkalan kunta toteuttaa pyöräretken Pulkkilanharjulle sekä opastuksen harjun luontopolulla. Sunnuntaina 11.6. Luontokohteiden kulttuuriperintö eläväksi -hanke järjestää kalastuskulttuuriaiheisen opastetun risteilyn Haapasaareen.  

Geopark-viikon risteilyille on ilmoittauduttava etukäteen, paikkoja on rajoitetusti. Ilmoittautumisista ja tapahtumista tiedotetaan tarkemmin Päijänteen kansallispuiston Luontoon.fi-sivuilla. 

Jaa artikkeli

Lue myös

Data ja yhteistyö – näihin kiteytyy niin suurten kuin pienten yritysten vastuullisuustyö lähivuosina

Yritysten toimintakenttä on valtavassa muutoksessa. Vaikka jatkuvasti lisääntyvä ja kiristyvä kestävyyssääntely ei välttämättä suoraan koske pieniä ja keskisuuria yrityksiä, välillisesti pankkien ja rahoittajien kautta sekä osana arvoketjuja vaikutuksilta ei voi välttyä. Pellervo järjesti 18.1. tilaisuuden, jossa keskusteltiin siitä mitä pk-yritykset voivat odottaa ja miten niiden tulisi toimia jo nyt ja erityisesti tulevaisuudessa, jotta niiden toimintaedellytykset markkinoilla säilyvät

LPOnet digipalveluosuuskunnalle on myönnetty Avainlippu

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt koko Itä-Uudellamaalla toimivalle asiakasomisteiselle LPOnet Osk:lle Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa tuotetulle ja Suomessa työllistävälle palvelulle. Paikallisena asiakasomisteisena digipalveluoperaattorina tuomme missiomme mukaisesti lisää elinvoimaa Itä-uusmaalaisille asukkaille ja yrityksille. Kotimaisuudesta viestivä Avainlippu-tunnus on meille tärkeä tapa konkretisoida kuinka vastuullinen, asiakaslähtöinen ja pitkäjänteinen toimintatapamme on.

Metsä Group järjesti toimittajilleen vastuullisuuskilpailun – voittaja Soilfood

Soilfood Oy valittiin voittajaksi Metsä Groupin toimittajien vastuullisuuskilpailussa. Yritys valmistaa muun muassa metsäteollisuuden jäte- ja sivuvirroista maanparannusaineita maatiloille ja uusioraaka-aineita teollisuudelle. Metsä Group haastoi tänä vuonna palvelu- ja tavarantoimittajat ensimmäistä kertaa vastuullisuuskilpailuun, johon osallistui yhteensä 92 ehdotusta.

OP Ryhmä julkaisee tiekartan luonnon monimuotoisuuden edistämiseksi

Suuryritykset ovat alkaneet kiinnittää huomiota luontokadon pysäyttämiseen, selviää OP:n Suuryritystutkimuksesta. Edistääkseen luonnon monimuotoisuutta sekä paikallisesti että asiakasvaikutustensa osalta OP Ryhmä julkaisee luonnon monimuotoisuuden tiekartan. Tiekartta on osa OP Ryhmän vastuullisuusohjelman toteutusta ja sisältää toimenpiteet, joilla luonnon monimuotoisuutta edistetään OP Ryhmässä lähivuosina.