Osuuskunnan ja tilitoimiston yhteistyö ja työnjako -webinaaritallenne osuuskunnan perustamista suunnitteleville

Featured Video Play Icon

Mitä osuuskunnan kannattaa huomioida kirjanpitonsa järjestämisessä, tilitoimiston valinnassa ja työnjaossa sen kanssa? Miten hyvä tilitoimisto tukee osuuskunnan toimintaa ja kehittymistä?

Vierailevana asiantuntijana tilitoimistoyrittäjä KTM Merja Hiltunen Blond Accounts Oy:stä. 

Osuuskunnan ja tilitoimiston yhteistyö pohjautuu molemminpuoliseen ammattimaisuuteen. Osuuskunnassa on hyvä olla yksi yhteishenkilö, esimerkiksi taloudenhoitaja, joka vastaa yhteydenpidosta tilitoimiston kanssa.

Tilitoimisto rakentaa toimivan ja tehokkaan taloushallintoprosessin yhdessä osuuskunnan kanssa ja voi tarvittaessa neuvoa osuuskuntaa oppimaan yhteistyöhön liittyvät asiat. Jos osuuskunnalla on työntekijöitä, on palkanmaksun sujuvuuteen tärkeä kiinnittää huomiota.

Tilitoimistot toivovat yleisesti, että osuuskunnissa olisi alusta alkaen riittävää taloushallinnon osaamista ja kiinnostusta sen oppimiseen. Sähköisen taloushallinnon yleistyessä osuuskuntien kannattaa myös hyödyntää sen mahdollisuudet. Loppujen lopuksi osuuskuntien ja esimerkiksi osakeyhtiön välillä ei ole kovinkaan suuria eroja tilitoimiston näkökulmasta.

Katso webinaaritallenne yläpuolella olevasta ikkunasta tai Pellervon YouTube-kanavalta.

Jaa artikkeli

Lue myös