Osuuskunnat julkisten palvelujen tuottamisessa – kokemuksia viidestä eurooppalaisesta maasta –raportin julkistamistilaisuus

Pellervo-Seuran tilaama raportti Osuuskunnat julkisten palvelujen tuottamisessa – kokemuksia viidestä eurooppalaisesta maasta julkistetaan torstaina 19.12. klo 13.00 Pellervossa (Simonkatu 6, 5 kerros, Helsinki).

Kirjan on toimittanut toimitusjohtaja Anne Bland Social Business International Oy:stä, joka on sosiaalisiin innovaatioihin ja yhteiskunnallisten yritysten malleihin erikoistunut asiantuntijaorganisaatio.

Julkaisun kirjoittajia ovat Annen lisäksi Jonathan Bland ja Coop Finlandin puheenjohtaja Pekka Pättiniemi.

Jonathan Blandin kirjoittamat luvut Espanjan, Italian ja Ruotsin yhteiskunnallisista osuuskunnista ovat osa Co-operatives UK:n Time to Get Serious -julkaisua, jolla pyrittiin vaikuttamaan Ison-Britannian päättäjiin näyttämällä esimerkkejä, miten osuuskunnat voivat toimia julkisen sektorin palveluksessa. Lisäksi raportissa on mukana esimerkkimaana Iso-Britannia, josta Anne ja Jonathan Bland kirjoittivat yhdessä. Kuudennessa luvussa Pekka Pättiniemi herättelee keskustelua aiheesta Suomen osalta.

Esimerkkejä Euroopasta

Esimerkeiksi valittiin osuuskunnat Espanjan peruskouluopetuksessa ja vanhustenhoidossa, Italian sosiaalisten osuuskuntien menestystekijät, Ruotsin päiväkoti- ja kouluosuuskunnat sekä Ison-Britannian energiaosuuskunnat ja osuuskuntien keskinäinen apu. Suomea koskevissa luvuissa paneudutaan yhteiskunnallisen osuuskuntayrittäjyyden tilaan ja toimintaympäristöön.

Laajempi viitekehys raportille on Euroopan komission yhteiskunnallisen yrityksen ohjelma, Social Business Intiative. Ohjelma tunnustaa yhteiskunnallisten yritysten erityisluonteen ja siitä johtuvat haasteet.

Raportin julkistamisen yhteydessä osallistujille jaetaan samana päivänä ilmestyvä Osuustoiminta-lehti, jonka teemana on Hyvinvointia osuuskunnista.

”Meneillään on murros, jossa rahaa ei enää ole, mutta pitäisi edelleen voida tuottaa palveluita. Siksi ei pitäisi ylenkatsoa mitään toimintamallia”, sanoo Anne Bland OT-lehdessä.

Julkistamistilaisuudessa paikalla Anne Bland ja Pellervo-Seuran toimitusjohtaja Sami Karhu.

Raportti on luettavissa Pdf-tiedostona ja Issuu-palvelussa näköisversiona.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset 18.12. mennessä:

Riku-Matti Akkanen
toimituspäällikkö
Osuustoiminta-lehti
(09) 4767 5500
riku-matti.akkanen(a)pellervo.fi

Jaa artikkeli

Lue myös