Tunnustuksia osuustoiminnan hyväksi tehdystä työstä

Taloustieteilijä, agraarireformisti ja suomalaisen osuustoiminnan perustaja, professori Hannes Gebhardin (1864-1933) syntymästä tuli 150 vuotta 8.4.2014. Hän vaikutti mm. Pellervo-Seura ry:n ja Pellervo-lehden perustamiseen 1899 sekä ensimmäisen osuustoimintalain syntyyn 1901. Gebhard oli taloushistorioitsija, kansantaloustieteilijä ja Helsingin yliopiston professori.

Hannes Gebhard 150  -juhlavuoden kunniaksi seuraavat henkilöt saivat keskiviikkona 9.4.2014 Helsingissä pidetyssä Pellervon Päivässä 2014 Pellervo-Seura ry:n myöntämän tunnustuksen osuustoiminnan hyväksi tehdystä työstä:

Hallituksen puheenjohtaja Martti Asunta, Metsäliitto Osuuskunta
Osuustoiminnan I luokan ansiomitali
Martti Asunta on toiminut poikkeuksellisen ansiokkaasti osuustoiminnan hyväksi niin osuustoimintayritysten kuin -järjestöjen hallintohenkilönä Metsä Groupissa, Pellervossa ja Osuustoiminnan neuvottelukunnassa.

Toimitusjohtaja Pasi Holm, Pellervon Taloustutkimus
Pronssinen Gebhard -mitali
Pasi Holm on tehnyt merkittävää työtä Pellervon taloustutkimuksen johdossa taloustutkijana ja yhteiskunnallisena keskustelijana.

Päätoimittaja Anna-Liisa Huhtala-Fiskars, Pellervo-Media Oy
Osuustoiminnan ansiomitali
Anna-Liisa Huhtala-Fiskars on kehittänyt menestyksellisesti Kodin Pellervoa omalinjaisena ja lukijoiden suosimana aikakauslehtenä.

Toimialajohtaja, Metsä Wood Esa Kaikkonen, Metsä Group
Pronssinen Gebhard-mitali
Esa Kaikkonen on kunnostautunut liikkeenjohtotehtävien lisäksi uuden osuuskuntalain valmistelussa.

Lakiasiainjohtaja Anne Kontkanen, Pellervo-Seura ry
Hopeinen Gebhard-mitali
Anne Kontkanen on toiminut ansiokkaasti osuuskuntien lakiasioiden, uuden osuuskuntalain valmistelun ja sen neuvonnan parissa.

Professori Markku Kuisma, Helsingin yliopisto
Kultainen Gebhard-mitali
Markku Kuisma on kahden vuosikymmenen aikana edistänyt merkittävästi osuustoimintaa koskevaa historiantutkimusta ja keskustelua kirjoittajana, organisaattorina ja asiantuntijana.

Vastaava päätoimittaja Teemu Pakarinen, Pellervo-Media Oy
Osuustoiminnan ansiomitali
Teemu Pakarinen on kokenut pitkän linjan journalisti, joka on johtanut menestyksellisesti Pellervo-lehtien uudistumista.

Toimitusjohtaja Perttu Puro, Osuuskunta Tradeka-yhtymä
Pronssinen Gebhard-mitali
Perttu Puro on kunnostautunut liikkeenjohtotehtävien lisäksi kahden viimeisen osuuskuntalain valmistelussa.

Lakimies Helena Raininko, Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
Pronssinen Gebhard-mitali
Helena Raininko on SOK:n lakimiestehtävien ohella toiminut ansiokkaasti uuden osuuskuntalain valmistelussa.

***

Lisätietoja Pellervosta: toimitusjohtaja Sami Karhu, 0400 545 989, sami.karhu@pellervo.fi

Jaa artikkeli

Lue myös

Pellervo hakee korkeakouluharjoittelijaa

Osuuskuntien Keskusjärjestö Pellervo etsii korkeakouluharjoittelijaa määräaikaiseen työsuhteeseen sopimuksen mukaan alkaen maalis-toukokuussa 2024. Harjoittelun kokoaikainen kesto on 2-3 kuukautta, mutta työtunnit voi jakaa haluamallaan tavalla 20-37,5 viikkotunniksi. Harjoittelijan tehtävänä on selvittää lukioissa, ammattioppilaitoksissa ja ammattikorkeakouluissa toimivien oppilaitos- ja opiskelijaosuuskuntien nykytilaa ja kehittämistarpeita.

Data ja yhteistyö – näihin kiteytyy niin suurten kuin pienten yritysten vastuullisuustyö lähivuosina

Yritysten toimintakenttä on valtavassa muutoksessa. Vaikka jatkuvasti lisääntyvä ja kiristyvä kestävyyssääntely ei välttämättä suoraan koske pieniä ja keskisuuria yrityksiä, välillisesti pankkien ja rahoittajien kautta sekä osana arvoketjuja vaikutuksilta ei voi välttyä. Pellervo järjesti 18.1. tilaisuuden, jossa keskusteltiin siitä mitä pk-yritykset voivat odottaa ja miten niiden tulisi toimia jo nyt ja erityisesti tulevaisuudessa, jotta niiden toimintaedellytykset markkinoilla säilyvät

Petri Pitkänen jatkaa Pellervon hallituksen puheenjohtajana

Osuuskuntien Keskusjärjestö Pellervon hallituksen puheenjohtajaksi on nimetty LähiTapiola -ryhmän johtaja, espoolainen Petri Pitkänen. Hänen valintansa uudelle kolmevuotiskaudelle eli vuosiksi 2023-26 hallituksessa teki järjestön valtuuskunta, joka kokousti perjantaina Helsingissä.