Rauli-Jan Albert uudeksi asiamieheksi Brysseliin

Osuustoiminnan uudeksi asiamieheksi Brysseliin on valittu Rauli-Jan Albert. Hän aloittaa tehtävässään 1.9.2020. Albert tulee samalla toimimaan myös MTK:n ja SLC:n kotieläinasiamiehenä ja hänen lähiesimiehensä on maatalouden tuottajajärjestöjen ja Pellervon yhteisen Brysselin-toimiston johtaja Hanna Leiponen-Syyrakki.

Diplomi-insinööri ja maa- ja metsätaloustieteiden maisteri Rauli-Jan Albert siirtyy tehtävään Copa-Cogecan poliittisen neuvonantajan tehtävistä. Se on Pellervolle merkittävä etu, sillä uuden työn keskeisin tehtävä osuustoiminnan näkökulmasta on tukea EU-maiden maatalousosuustoiminnan keskuskomitea Cogecan johtokunnassa toimivan Pellervon edustajan Tiina Linnainmaan työtä.

Asiamiehenä Albert tulee seuraamaan lisäksi osuustoiminnan asioita laajasti Pellervon puolesta Brysselissä eri EU-instituutioissa. Tehtävään kuuluu yhteydenpitäminen sidosryhmiin ja tapaamisten järjestäminen osuustoiminnalle keskeisten henkilöiden kanssa. Kuulumisia hän kirjoittaa muun muassa OT-lehteen.

Tuottajajärjestöjen kotieläinasiamiehenä hän tulee tekemään edunvalvontaa maito-osuuskuntien perustama maitovaltuuskunnalle, osuusteurastamoryhmälle, Munakunnalle, MTK:lle ja SLC:lle.

Albertilla on myös yhä omistuksessaan emolehmätila Valtimolla Pohjois-Karjalassa.

Jaa artikkeli

Lue myös