SOK:n uusi pääjohtaja Hannu Krook Pellervon hallitukseen

Osuustoiminnan keskusjärjestö Pellervo on valinnut uudeksi hallitusjäsenekseen pääjohtaja Hannu Krookin. Pellervon tavoitteena on tehdä osuustoimintaa tunnetuksi yritysmuotona ja edistää suomalaisten osuuskuntien, -pankkien ja keskinäisten vakuutusyhtiöiden liiketoiminnan edellytyksiä. Näiden yritysten yhteenlaskettu liikevaihto oli viime vuonna yli 33 miljardia euroa ja ne työllistivät yhteensä 93 000 henkeä. 

”Poikkeukselliset ajat, joita juuri nyt elämme, korostavat osuuskuntien merkitystä. Kohtuullisuuteen pohjaava arvomaailma, laaja omistajapohja ja pitkäjänteiseen, kestävään kasvuun sitoutuminen ovat arvossaan nyt ja huomenna. On etuoikeus päästä tekemään tätä tulevaisuuden yritysmuotoa tunnetummaksi yhteisen hallitustyöskentelyn myötä”, Hannu Krook toteaa.  

Osuustoiminnallisen yrityksen olemassaolon tarkoitus on tuottaa omistajilleen heidän tarvitsemaansa palvelua. Menestyksen edellytyksenä on elinvoimainen liiketoiminta, jonka omistajaohjausta toteutetaan demokratian periaattein.  

”Nämä yritykset tuovat toiminta-alueilleen ankkurivarallisuutta, joiden turvin on luontevaa tehdä kestäviä ja yhteiskuntavastuullisia valintoja myös kriisiaikoina,” toteaa Pellervon toimitusjohtaja Sami Karhu.   

S-ryhmä on lajissaan maailman 10. suurin 

Päätöksen Hannu Krookin valinnasta teki Pellervon 29-jäseninen valtuuskunta, joka kokoontui etäyhteyksien avulla. Pellervon hallituksessa on 10 jäsentä, ja edustettuna on järjestön suurimpien jäsenten ylintä johtoa.  

”Olemme todella iloisia, että saamme osuustoiminnan edistämistyöhön mukaan pääjohtaja Hannu Krookin osaamisen ja kontaktit. Samalla haluan kiittää hänen edeltäjäänsä Taavi Heikkilää todella vahvasta kaudesta hallitustyöstä,” toteaa valtuuskunnan puheenjohtaja Ilkka Uusitalo.  

S-ryhmä on Suomen suurin osuustoiminnallinen yritysryhmä, ja myös maailman mittakaavassa sijalla 39. Omalla toimialallaan se on globaalisti 10. suurin. Hannu Krook aloitti pääjohtajana ja hallituksen puheenjohtajana tammikuussa. Hän siirtyi tehtäviin uusmaalaisen osuuskauppa Varuboden-Oslan toimitusjohtajan paikalta. Tätä ennen Krook on tehnyt pitkän uran eri yrityksissä kuten Tiimarissa, Soneralla ja Coca-Colalla.    

Jaa artikkeli

Lue myös