SOK:n uusi pääjohtaja Hannu Krook Pellervon hallitukseen

Osuustoiminnan keskusjärjestö Pellervo on valinnut uudeksi hallitusjäsenekseen pääjohtaja Hannu Krookin. Pellervon tavoitteena on tehdä osuustoimintaa tunnetuksi yritysmuotona ja edistää suomalaisten osuuskuntien, -pankkien ja keskinäisten vakuutusyhtiöiden liiketoiminnan edellytyksiä. Näiden yritysten yhteenlaskettu liikevaihto oli viime vuonna yli 33 miljardia euroa ja ne työllistivät yhteensä 93 000 henkeä. 

”Poikkeukselliset ajat, joita juuri nyt elämme, korostavat osuuskuntien merkitystä. Kohtuullisuuteen pohjaava arvomaailma, laaja omistajapohja ja pitkäjänteiseen, kestävään kasvuun sitoutuminen ovat arvossaan nyt ja huomenna. On etuoikeus päästä tekemään tätä tulevaisuuden yritysmuotoa tunnetummaksi yhteisen hallitustyöskentelyn myötä”, Hannu Krook toteaa.  

Osuustoiminnallisen yrityksen olemassaolon tarkoitus on tuottaa omistajilleen heidän tarvitsemaansa palvelua. Menestyksen edellytyksenä on elinvoimainen liiketoiminta, jonka omistajaohjausta toteutetaan demokratian periaattein.  

”Nämä yritykset tuovat toiminta-alueilleen ankkurivarallisuutta, joiden turvin on luontevaa tehdä kestäviä ja yhteiskuntavastuullisia valintoja myös kriisiaikoina,” toteaa Pellervon toimitusjohtaja Sami Karhu.   

S-ryhmä on lajissaan maailman 10. suurin 

Päätöksen Hannu Krookin valinnasta teki Pellervon 29-jäseninen valtuuskunta, joka kokoontui etäyhteyksien avulla. Pellervon hallituksessa on 10 jäsentä, ja edustettuna on järjestön suurimpien jäsenten ylintä johtoa.  

”Olemme todella iloisia, että saamme osuustoiminnan edistämistyöhön mukaan pääjohtaja Hannu Krookin osaamisen ja kontaktit. Samalla haluan kiittää hänen edeltäjäänsä Taavi Heikkilää todella vahvasta kaudesta hallitustyöstä,” toteaa valtuuskunnan puheenjohtaja Ilkka Uusitalo.  

S-ryhmä on Suomen suurin osuustoiminnallinen yritysryhmä, ja myös maailman mittakaavassa sijalla 39. Omalla toimialallaan se on globaalisti 10. suurin. Hannu Krook aloitti pääjohtajana ja hallituksen puheenjohtajana tammikuussa. Hän siirtyi tehtäviin uusmaalaisen osuuskauppa Varuboden-Oslan toimitusjohtajan paikalta. Tätä ennen Krook on tehnyt pitkän uran eri yrityksissä kuten Tiimarissa, Soneralla ja Coca-Colalla.    

Jaa artikkeli

Lue myös

Pellervo hakee korkeakouluharjoittelijaa

Osuuskuntien Keskusjärjestö Pellervo etsii korkeakouluharjoittelijaa määräaikaiseen työsuhteeseen sopimuksen mukaan alkaen maalis-toukokuussa 2024. Harjoittelun kokoaikainen kesto on 2-3 kuukautta, mutta työtunnit voi jakaa haluamallaan tavalla 20-37,5 viikkotunniksi. Harjoittelijan tehtävänä on selvittää lukioissa, ammattioppilaitoksissa ja ammattikorkeakouluissa toimivien oppilaitos- ja opiskelijaosuuskuntien nykytilaa ja kehittämistarpeita.

Data ja yhteistyö – näihin kiteytyy niin suurten kuin pienten yritysten vastuullisuustyö lähivuosina

Yritysten toimintakenttä on valtavassa muutoksessa. Vaikka jatkuvasti lisääntyvä ja kiristyvä kestävyyssääntely ei välttämättä suoraan koske pieniä ja keskisuuria yrityksiä, välillisesti pankkien ja rahoittajien kautta sekä osana arvoketjuja vaikutuksilta ei voi välttyä. Pellervo järjesti 18.1. tilaisuuden, jossa keskusteltiin siitä mitä pk-yritykset voivat odottaa ja miten niiden tulisi toimia jo nyt ja erityisesti tulevaisuudessa, jotta niiden toimintaedellytykset markkinoilla säilyvät

Petri Pitkänen jatkaa Pellervon hallituksen puheenjohtajana

Osuuskuntien Keskusjärjestö Pellervon hallituksen puheenjohtajaksi on nimetty LähiTapiola -ryhmän johtaja, espoolainen Petri Pitkänen. Hänen valintansa uudelle kolmevuotiskaudelle eli vuosiksi 2023-26 hallituksessa teki järjestön valtuuskunta, joka kokousti perjantaina Helsingissä.