Marjaana Saarikoski jatkaa ICA:n hallituksessa

S-ryhmää edustava Marjaana Saarikoski äänestettiin ICA:n eli kansainvälisen osuustoimintaliiton yleiskokouksessa Sevillassa uudelle nelivuotiskaudelle järjestön hallituksessa. Siihen kuuluu 15 jäsentä puheenjohtajan lisäksi, ja nyt valituksi tulivat Euroopasta Saarikosken lisäksi vain Italian, Espanjan ja Bulgarian ehdokkaat.  Ehdolla myös olleet ruotsalainen, britti ja ranskalainen eivät saaneet riittävää äänimäärää taakseen. 

Puheenjohtajana jatkaa argentiinalainen Arial Guarco. Hänen takanaan oli vahva joukko edustajia Etelä- ja Väli-Amerikasta, ja ääniä kertyi 445. Suomalaisten kannattama Australian Melina Morrison sai 164 ääntä ja  Ranskan Jean-Louis Bancel 160 ääntä. Guarco valittiin tehtävään ensimmäisen kerran 2017. Hän on myös toiminut ICA:n hallituksen jäsenenä vuodesta 2013.

ICA.:ssa on kaksi jäsentä Suomesta: Pellervo ja SOK. Viimemainittu ehti liittyä järjestöön ennen Pellervoa, joka on aloittanut jäsenenä 1902.

Lue lisää: https://www.ica.coop/en/newsroom/news/arial-guarco-re-elected-president-ica-general-assembly-seville

Jaa artikkeli

Lue myös

Pellervon lausunto kestävyysraportointidirektiivin kansallista implementointia koskevien säännösten alkuvaiheen valmisteluun

Edustamiemme osuustoiminnallisten yritysten osalta pidämme ensisijaisen tärkeänä sitä, että valmistelussa huomioidaan osuustoiminnallisten yritysten osakeyhtiöistä poikkeava liiketoimintamalli. Osana kestävyysraportointidirektiivin kansallista voimaansaattamista tulisi kirjanpitolakiin ottaa säännökset, joiden mukaisesti ryhmärakenteella toimivilla osuuskunnilla on osakeyhtiöitä vastaava mahdollisuus siihen, että yksittäiset  osuuskunnat vapautetaan konsernirakenteella toimivien osakeyhtiöiden tavoin raportointivelvollisuudesta, jos osuuskuntien omistaman keskusyhteisön toimintakertomukseen  sisällytetään omistajaosuuskuntien vastuullisuustiedot.