Jussi Savander aloittaa Brysselin toimiston EU-asiantuntijana

Pellervon, MTK:n ja SLC:n yhteiselle Brysselin toimistolle on EU-asiantuntijaksi valittu agronomi Jussi Savander. Hänen työaikansa jakautuu osuustoiminnan edunvalvonnan ja kotieläintalouden asioiden seuraamisen kesken. Brysseliin hän muuttaa marraskuussa.

”Osuuskunnat ovat suomalaisessa taloudessa tärkeitä toimijoita. Esimerkiksi meidän alkutuotantomme menestys tukeutuu todella vahvasti osuustoiminnallisiin yrityksiin. Ne ovat tuoneet suomalaiselle tuottajalle turvaa markkinaheilahteluja vastaan. Osuustoiminnan kautta yksittäiset tuottajat voivat vaikuttaa myös muihin maihin, ” Savander pohtii.

Hänen tehtävänään Brysselissä on seurata tiiviisti EU:n toimielimissä tapahtuvaa politiikkaa ja lainsäädännön valmistelua ja pitää toimiston taustaorganisaatioita niistä ajan tasalla. Myös aktiivisen keskustelijan roolia odotetaan.

Brysselin edustustossa työskentelevät hänen lisäkseen johtaja Hanna Leiponen-Syyrakki ja assistentti Maarit Holma. Viime syksynä 30-vuotista taivaltaan juhlistaneessa toimistossa on myös ollut matkan varrella lukuisa joukko eri alojen harjoittelijoita.

Savanderilla on vankka maataloustausta: Hän on koulutukseltaan maatalous- ja metsätieteiden maisteri, agronomi sekä yritysneuvoja. Aiemmin hän on työskennellyt maatalouskaupan ja talousneuvonnan tehtävissä. Sivutoimisesti hän hoitaa metsätilaa kotiseudulla Etelä-Savosta.

”Uusiin työtehtäviin ryhdyn innolla ja avoimin mielin. Todella mielenkiintoinen työkenttä odottaa. Kotimaisen osuustoiminnan kautta saamme Suomen asiaa yhdessä eteenpäin,” Jussi Savander linjaa.

Jaa artikkeli

Lue myös