Pellervon Aamussa julkistettiin Kari Huhtalan kirjoittama Hyvä hallinto osuuskunnissa -opas

Featured Video Play Icon

Osuustoimintayrityksen ja osakeyhtiön hallinnossa on eroja. Keskeistä on muun muassa ymmärtää osuustoimintayrityksen kaksoisrooli toisaalta taloudellisen hyödyn ja toisaalta jäsenyhteisön edun tavoittelijana.  Kesäkuun Pellervon Aamussa oli vieraana osuustoimintajohtaja Kari Huhtala Pellervosta. Tilaisuuden ytimenä oli esitellä hänen kirjoittamansa opas osuustoimintayrityksen hallinnosta. 

"Olen pyrkinyt olemaan mahdollisimman havainnollinen ja käytännönläheinen, välttämään juristeriaa", Kari totesi johdantopuheessaan.

Oppaan aiheena ovat muun muassa hallituksen jäsenyys sekä edustajiston ja hallintoneuvoston roolit. Mikä vain osuuskunnan luottamustoimeen liittyvä. Pellervon Aamun keskustelu käsitteli muun muassa, mitä jokaisen osuuskunnan hallintoon valitun henkilön pitäisi tietää ja miten tehtäviä hoidetaan hyvin? Esillä oli myls, miten niihin kouluttaudutaan.

Opas on ilmestynyt verkkojulkaisuna.

Jaa artikkeli

Lue myös