Ruokaforum 10.11.2015 keskustelee ruokaketjun haasteista

Suomalainen ruokaketju on kasvavien paineiden keskellä. Tuonti on kasvanut, mutta elintarvikevienti on vaikeuksissa Venäjän tilanteen takia. Alan kilpailu on koventunut.

Kuluttajat ostavat aiempaa vähemmän premium-tuotteita. Hinta ohjaa kuluttajaa yhä useammin. Maataloustuottajat ovat konkreettisesti kokeneet hintakilpailun seuraukset ja tilojen lopettamissuunnitelmat ovat lisääntyneet.

Mistä voisi löytyä ratkaisuja kierteen katkaisemiseen?

Finlands Svenska Andelsförbund järjestää aiheesta seminaarin, johon kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita. Teemana on Pellolta pöytään – ruokaketjun haasteet (FRÅN JORD TILL BORD – UTMANINGAR INOM MATKEDJAN)

Tilaisuus on ruotsinkielinen. Luennoitsijat ovat ruokaketjun eri osista: tuottajien, jalostavan teollisuuden ja kaupan edustajat käyttävät puheenvuorot. Ulkopuolista kuluttajanäkemystä edustaa Ruotsin kuluttajaliiton puheenjohtaja. Forumissa kuullaan myös katsaukset maailman ruokamarkkinoiden kehitysnäkymiin sekä kotimaan ruokapolitiikkaan. Ruotsinkielinen hjelma löytyy tapahtumakalenterista.

Osallistujia odotetaan sekä tuottaja- että kuluttajaosuuskunnista, järjestöistä sekä tutkimussektorilta.  Forumin tavoitteena on lisätä tietoa ja keskustelua yhteisistä ruokasektorin kysymyksistä.

Tilaisuus pidetään 10.11.2015 klo 10-15 hotelli Presidentissä, Eteläinen Rautatienkatu 4,Helsinki.

Osallistumismaksu on 90 €. Buffet joka on forumin jälkeen maksaa 60 €.

Ilmoittautumiset  viimeistään 31.10.2015 osoitteessa www.johtamiskoulu.fi / Ilmoittaudu.

Jaa artikkeli

Lue myös

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.

Pellervo hakee korkeakouluharjoittelijaa

Osuuskuntien Keskusjärjestö Pellervo etsii korkeakouluharjoittelijaa määräaikaiseen työsuhteeseen sopimuksen mukaan alkaen maalis-toukokuussa 2024. Harjoittelun kokoaikainen kesto on 2-3 kuukautta, mutta työtunnit voi jakaa haluamallaan tavalla 20-37,5 viikkotunniksi. Harjoittelijan tehtävänä on selvittää lukioissa, ammattioppilaitoksissa ja ammattikorkeakouluissa toimivien oppilaitos- ja opiskelijaosuuskuntien nykytilaa ja kehittämistarpeita.