HKScan investoi uuteen tuotantolaitokseen 80 miljoonaa euroa

HKScan on vahvistanut tänään julkistetussa pörssitiedotteessaan, että konsernin tällä hetkellä suurimman strategisen investointihankkeen sijoituspaikkakunta on Rauma. Yhtiö panostaa kasvavaan siipikarjasegmenttiin ja Kariniemen-brändiin rakentamalla kokonaan uuden broilertuotteiden tuotantolaitoksen.

Investoinnin arvo on noin 80 miljoonaa euroa sisältäen noin 25 000 m2:n tehdasrakennuksen, infrastruktuurin, koneet ja laitteet sekä järjestelmiin liittyvät hankinnat. Hanke tukee konsernin tavoitetta yhtenäistää konsernin tuotantorakennetta, ja se on yksi HKScanin historian merkittävimpiä tuotantolaitosinvestointeja.

HKScan käynnistää viipymättä viranomaislupiin liittyvät hakuprosessit, ja ne pyritään saamaan päätökseen mahdollisimman pian. Alustavia lupaselvityksiä on jo tehty. Uuden tuotantolaitoksen arvioidaan valmistuvan vuoden 2017 lopulla, jolloin se korvaa HKScanin nykyisen tuotantolaitoksen Eurassa. Sen toiminta jatkuu uuden tuotantolaitoksen käyttöönottoon asti.

Uusin teknologia, kokonaisprosessin tehostuminen ja automaatio parantavat tuottavuutta merkittävästi.

”Samalla pystymme hyödyntämään tuotantoprosessin sivuvirtoja entistä tarkemmin bioteknologiatuotteiden valmistukseen sekä parantamaan ympäristötehokkuuttamme”, sanoo konsernin tuotanto- ja teknologiajohtaja (COO) Aki Laiho.

HKScan on yhdessä henkilöstön kanssa päätynyt tuotantolaitosvaihtoehtoon, joka työllistää valmistumisen jälkeen noin 300 liha-alan ammattilaista. Asiaa koskevat yhteistoimintaneuvottelut Eurassa päättyivät viime viikolla. Enimmillään ero nykyiseen henkilöstömäärään verrattuna on 239 henkilötyövuotta. Ne henkilöt, jotka eivät työskentele Euran tuotantoon liittyvissä tehtävissä, jatkavat työskentelyä Euran toimipisteessä.

HKScan kertoo investoinnin varmistavan osaltaan elintarvikealan työpaikkojen pitkäjänteistä säilymistä Länsi-Suomessa. Suoran työllistävän vaikutuksen lisäksi investoinnin epäsuorat vaikutukset ovat mittavia, arvion mukaan jopa 1 500 henkilötyövuotta. HKScanin broilerintuotantoketjussa on useita toimijoita, kuten munittamo-, hautomo- ja kuljetusyrittäjiä, nuorikko- ja broilerikasvattajia sekä rehu- ja lannoiteteollisuutta

Jaa artikkeli

Lue myös

Ny arbetslivsprofessur vid Åbo Akademi

Åbo Akademi inrättar en ny arbetslivsprofessur vid Handelshögskolan. Professurens fokus kommer att ligga på hållbart entreprenörskap och kooperation inom små och medelstora företag och glesortsutveckling. Den affilierade professuren möjliggörs genom donationer som tillfallit universitetet genom den statliga motfinansieringskampanjen som avslutades i juni.

Tänä vuonna vietetään jo 100. Kansainvälistä osuustoimintapäivää

Perinteisesti heinäkuun ensimmäisenä lauantaina osuuskunnat eri puolilla maailmaa viettävät kansainvälistä osuustoimintapäivää (#CoopsDay). 2.heinäkuuta 2022 juhlitaan jo 100. kerran. Kymmenen vuotta sitten vietettiin YK:n kansainvälistä osuustoimintavuotta, joka toi esiin osuuskuntien ainutlaatuisen panoksen maailman kehittämiseen. Vuoden 2022 osuustoimintapäivän tunnuslause "Osuuskunnat rakentavat parempaa maailmaa" toistaa tutun kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 teeman.

Mari Kokko Osuustoimintakeskus Pellervon uudeksi toimitusjohtajaksi

Elinkeinoministeri Mika Lintilän erityisavustaja Mari Kokko on valittu Osuustoimintakeskus Pellervon ja Pellervo Median uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävissään syyskuun 1. päivä. Päätöksen toimitusjohtajanimityksestä teki Pellervon valtuuskunta kokouksessaan Helsingin Pasilassa tiistaina 28. kesäkuuta.