Ruokaforum 10.11.2015 keskustelee ruokaketjun haasteista

Suomalainen ruokaketju on kasvavien paineiden keskellä. Tuonti on kasvanut, mutta elintarvikevienti on vaikeuksissa Venäjän tilanteen takia. Alan kilpailu on koventunut.

Kuluttajat ostavat aiempaa vähemmän premium-tuotteita. Hinta ohjaa kuluttajaa yhä useammin. Maataloustuottajat ovat konkreettisesti kokeneet hintakilpailun seuraukset ja tilojen lopettamissuunnitelmat ovat lisääntyneet.

Mistä voisi löytyä ratkaisuja kierteen katkaisemiseen?

Finlands Svenska Andelsförbund järjestää aiheesta seminaarin, johon kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita. Teemana on Pellolta pöytään – ruokaketjun haasteet (FRÅN JORD TILL BORD – UTMANINGAR INOM MATKEDJAN)

Tilaisuus on ruotsinkielinen. Luennoitsijat ovat ruokaketjun eri osista: tuottajien, jalostavan teollisuuden ja kaupan edustajat käyttävät puheenvuorot. Ulkopuolista kuluttajanäkemystä edustaa Ruotsin kuluttajaliiton puheenjohtaja. Forumissa kuullaan myös katsaukset maailman ruokamarkkinoiden kehitysnäkymiin sekä kotimaan ruokapolitiikkaan. Ruotsinkielinen hjelma löytyy tapahtumakalenterista.

Osallistujia odotetaan sekä tuottaja- että kuluttajaosuuskunnista, järjestöistä sekä tutkimussektorilta.  Forumin tavoitteena on lisätä tietoa ja keskustelua yhteisistä ruokasektorin kysymyksistä.

Tilaisuus pidetään 10.11.2015 klo 10-15 hotelli Presidentissä, Eteläinen Rautatienkatu 4,Helsinki.

Osallistumismaksu on 90 €. Buffet joka on forumin jälkeen maksaa 60 €.

Ilmoittautumiset  viimeistään 31.10.2015 osoitteessa www.johtamiskoulu.fi / Ilmoittaudu.

Jaa artikkeli

Lue myös

Mari Kokko Osuustoimintakeskus Pellervon uudeksi toimitusjohtajaksi

Elinkeinoministeri Mika Lintilän erityisavustaja Mari Kokko on valittu Osuustoimintakeskus Pellervon ja Pellervo Median uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävissään syyskuun 1. päivä. Päätöksen toimitusjohtajanimityksestä teki Pellervon valtuuskunta kokouksessaan Helsingin Pasilassa tiistaina 28. kesäkuuta.

Salok Osk Pellervon jäseneksi

Osuustoimintakeskus Pellervo ry:n hallitus hyväksyi 8. kesäkuuta talotekniikan ja teollisuuden asennus- ja huoltotoiminnan yritysten hankintaosuuskunnan Salok Osk:n yhdistyksen jäseneksi. Salokilla on yli 40 jäsenyritystä.