Kansalaislähtöinen sosiaalipolitiikka kilpailuvaltiossa -julkaisutilaisuus

Päivämäärä:

Sosiaalipolitiikan prof. emer. Juhani Laurinkarin teos Kansalaislähtöinen sosiaalipolitiikka kilpailuvaltiosssa on ensimmäinen kokonaisvaltainen katsaus yhteisötalouden sosiaalipolitiikkaan.

Kirjan on kustantanut Osuustoimintakeskus Pellervo yhteistyössä Ajatushautomo Kompassin kanssa. Julkaisutilaisuus järjestetään perjantaina 26.3.2021 klo 14:00-16:00 Zoom-sovelluksen kautta.

Avaussanat ja juonto: toimitusjohtaja Sami Karhu, Pellervo
Alustus: prof. emer. Juhani Laurinkari, Itä-Suomen yliopisto
Kommenttipuheenvuorot: YTT, yliopistonlehtori Veli-Matti Poutanen, Itä-Suomen yliopisto; kansanedustaja, YTT Jari Koskela ja toiminnanjohtaja Tapio Luoma-aho (Kompassi)

Ilmoittautumiset: kompassi@kompassi.org.

Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille. Tilaisuus on maksuton ja kaikille avoin.

Kirja on luettavissa jo nyt verkkokirjana ja pdf-versiona. Yksittäiskappaleen painettua kirjaa voit tilata Pellervon verkkokaupasta maksutta.

Teoksen kuvaus:

Valtion ja markkinakapitalismin välimaastossa toimiva yhteisötalous on taloudellisten pyrkimysten ohella kansalaislähtöinen keino ehkäistä ja hoitaa sosiaalisia ongelmia, joita kova markkinatalous tuottaa tai joita ei voida
markkinalähtöisesti ratkaista. Yhteisötalouden piiriin kuuluvissa organisaatioissa, joita ovat osuuskunnat, keskinäiset yhteisöt, voittoa tavoittelemattomat yhteisöt, järjestöt ja säätiöt, päätäntävalta perustuu henkilö-ääni-periaatteeseen, ei osakeomistukseen.

Nykyisin yhteisötalouden organisaatiot toteuttavat monipuolisesti myös sosiaalipolitiikan alaan kuuluvia tehtäviä yhteiskunnassa. Teoksessa tarkastellaan sekä tulonsiirtoja että sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottamista kilpailutalouden olosuhteissa.

Teoksen kirjoittaja on sosiaalipolitiikan emeritusprofessori ja kokenut yhteisötalouden tutkija ja vaikuttaja Juhani Laurinkari. Teos soveltuu oppikirjaksi korkeakouluihin sekä lukemistoksi kaikille sosiaalipolitiikasta ja taloudesta kiinnostuneille.

 

Jaa artikkeli

Lisää tapahtumia

Pellervon Aamu: Omistajan tahto hallitustyöskentelyssä

Pellervon Aamun vieraana Suvi Honkanen ja Stefan Saaristo. Miten jäsenomisteisen yrityksen hallinnossa toimiminen eroaa muista yrityksistä? Miten hallituksissa kuullaan omistajan ääntä, miten sen kuulemista voisi kehittää?