S-ryhmästä ja osuuskaupoista kesätöitä noin 13 000 nuorelle

S-ryhmän myymälöissä ja ravintoloissa työskentelee ensi kesänä yhteensä noin 13 000 nuorta kesätöissä sekä Tutustu ja tienaa -harjoittelussa. Nuorista noin puolet on Tutustu ja tienaa -harjoittelijoita ja puolet kesätyöntekijöitä. Lisäksi jo työsuhteessa oleville osa-aikaisille työntekijöille tarjotaan lisätunteja kesällä. 

Kesätyöpaikkoja ja Tutustu työelämään ja tienaa –harjoittelupaikkoja löytyy mm. Prismoista ja S-marketeista, ABC liikennemyymälöistä sekä majoitus- ja ravitsemisalalta. Kesätyöntekijät työskentelevät muun muassa myyjän, liikennemyymälätyöntekijän tai tarjoilijan pestejä ja työtehtävät vaihtelevat avustavista vaativiin.

SOK:n henkilöstöjohtaja Susa Nikulan mukaan kesätyöt ovat kahden kauppa.

”Tarvitsemme S-ryhmässä kesätyöntekijöitä vilkkaisiin sesonkeihin sekä vakituisen henkilöstön lomien ajaksi. Kesätyöntekijät saavat puolestaan työkokemusta, ehkä jopa elämänsä ensimmäisen työpaikan sekä tietysti tuloja.”

Monelle kesätyöntekijälle S-ryhmä on tuttu työssäoppimis- tai TET-jaksolta tai opintojen ohella tehdyistä osa-aikatöistä.

”Meillä S-ryhmässä on tuhansia työntekijöitä, jotka aikoinaan tulivat meille kesätöihin, ja ovat sillä tiellä edelleen”, Susa Nikula toteaa.

Esimerkiksi Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (PKO) tarjoaa tulevana kesänä yhteensä noin 700 nuorelle kesätöitä eli noin 50 työntekijälle aiempaa enemmän. PKO tarjoaa 200 kesätyöpaikkaa ja 500 nuorelle harjoittelupaikan. Valtakunnalliseen Tutustu ja tienaa -harjoitteluohjelmaan palkataan 300 14–17-vuotiasta peruskoululaista ja lukiolaista kahden viikon pesteihin. Ammattiin opiskelevien nuorten harjoitteluohjelman kautta 200 yli 15-vuotiasta pääsee kuukaudeksi harjoitteluun.

Lue lisää Vastuullinen kesäduuni -kampanjasta.

 

Jaa artikkeli

Lue myös

Metsä Group historiallisessa käännekohdassa – ottaa käyttöön uudistavan metsätalouden periaatteet

Metsä Groupin tavoitteena on, että suomalainen metsäomaisuus siirtyy seuraavalle sukupolvelle elinvoimaisempana, monimuotoisempana ja ilmastokestävämpänä kuin se on aikanaan nykyisille omistajille tullut. Uudistava metsätalous tarkoittaa talouskasvun ja luontopääoman vahvistamisen rinnakkaiseloa. Tavoite on merkittävä koko Suomelle, sillä Metsä Groupin emoyhtiön Metsäliitto Osuuskunnan jäsenet omistavat noin puolet Suomen yksityismetsistä.