Osuustoimintamuodon sote edellytyksiä ja mahdollisuuksia selvittävän hankkeen väliraportti valmistui

Osuustoimintamalli sopii hyvin sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottajayrityksille, mutta mallia koskevalle osaamiselle ja tiedolle on paljon lisätarvetta, kertoo Pellervon taloustutkimuksen, Nordic Healthcare groupin ja Idekoopin tutkimushankkeen väliraportti. Hankkeen väliraportti julkistettiin vastikään.

Väliraportissa nähdään lyhyellä aikavälillä suurin potentiaali osuustoiminnalle vanhojen asiakasomisteista osuustoimintayritysten toimialaliukumissa. Pidemmällä aikavälillä osuustoiminnan edellytysten parantaminen nähdään tärkeänä.

Hankkeen päätavoitteena on tuottaa uutta tietoa osuustoimintamuodosta ja yleishyödyllisistä toimijoista sote-palveluiden tuottajina nykyään ja tulevaisuuden sote-markkinoilla, pääpainona valinnanvapauden piiriin kaavaillut sote-keskuspalvelut sekä asiakasseteli- ja henkilökohtaisen budjetin palvelut.

Lisää aiheesta PTT:n kotisivuilta.

Koko väliraportti.

Jaa artikkeli

Lue myös

Kansainvälinen osuustoimintapäivä: Osuuskunnat rakentavat parempaa tulevaisuutta kaikille

Osuuskunnat juhlistavat jälleen 6. heinäkuuta Kansainvälistä osuustoimintapäivää. Tämän vuoden teeman ”osuuskunnat rakentavat parempaa tulevaisuutta kaikille" mukaisesti osuustoiminnallisilla yrityksillä on tilaisuus esitellä nykyisiä ja historiallisiakin panostuksiaan, joita ne ovat tehneet kestävän tulevaisuuden rakentamisen eteen ja YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamiseksi.