Op-Pohjola osk teki ostotarjouksen Pohjolan kaikista osakkeista

OP-Pohjola osk kertoi tulostiedotteensa yhteydessä tekevänsä vapaaehtoisen julkisen ostotarjouksen kaikista Pohjola Pankki Oyj:n osakkeista.

”Painavimmat syyt ostotarjouksen taustalla ovat jo entuudestaan erittäin keskittynyt äänivalta Pohjolassa, Pohjolan epäitsenäinen rooli osana osuuspankkien yhteenliittymää sekä uuden kiristyvän sääntelyn mukanaan tuoma entisestään tiivistyvä ryhmäohjaus”, kommentoi OP-Pohjola-ryhmän pääjohtaja Reijo Karhinen.

Kahdesta erilaisesta omistusrakenteesta muodostuva malli ei ole enää toimiva. Tässä tilanteessa selkeä strateginen valintamme lähtee perustehtävästämme. OP-Pohjola-ryhmä on aikoinaan syntynyt asiakasomisteiseksi. Tältä pohjalta lähdemme ryhmää kehittämään.” Karhinen jatkaa.

OP-Pohjola osk omistaa ostotarjouksen julkistamishetkellä noin 37,2 prosenttia kaikista osakkeista ja noin 61,3 prosenttia niiden tuottamasta äänimäärästä. Yhdessä osuuspankkien ja eräiden muiden OP-Pohjola-ryhmään kuuluvien yhteisöjen kanssa omistus vastaa noin 55,4 prosenttia kaikista Osakkeista ja noin 75,8 prosenttia niiden tuottamasta äänimäärästä.

Tarjottava hinta on 16,80 euroa jokaisesta osakkeesta. Mikäli Op-Pohjola-ryhmä saa enemmän kuin 90% yhtiön osakkeista haltuunsa aikoo se hakea Helsingin Pörssiltä lupaa poistaa osakket pörssilistalta.

OP-Pohjola-ryhmä tiedotti myös erittäin vahvasti sujuneesta vuodesta 2013. Ryhmän tulos ennen veroja kasvoi 20 % ja nousi 705 miljoonaan euroon edellisvuoden 586 miljoonasta eurosta.

 

Jaa artikkeli

Lue myös