Op-Pohjola osk teki ostotarjouksen Pohjolan kaikista osakkeista

OP-Pohjola osk kertoi tulostiedotteensa yhteydessä tekevänsä vapaaehtoisen julkisen ostotarjouksen kaikista Pohjola Pankki Oyj:n osakkeista.

”Painavimmat syyt ostotarjouksen taustalla ovat jo entuudestaan erittäin keskittynyt äänivalta Pohjolassa, Pohjolan epäitsenäinen rooli osana osuuspankkien yhteenliittymää sekä uuden kiristyvän sääntelyn mukanaan tuoma entisestään tiivistyvä ryhmäohjaus”, kommentoi OP-Pohjola-ryhmän pääjohtaja Reijo Karhinen.

Kahdesta erilaisesta omistusrakenteesta muodostuva malli ei ole enää toimiva. Tässä tilanteessa selkeä strateginen valintamme lähtee perustehtävästämme. OP-Pohjola-ryhmä on aikoinaan syntynyt asiakasomisteiseksi. Tältä pohjalta lähdemme ryhmää kehittämään.” Karhinen jatkaa.

OP-Pohjola osk omistaa ostotarjouksen julkistamishetkellä noin 37,2 prosenttia kaikista osakkeista ja noin 61,3 prosenttia niiden tuottamasta äänimäärästä. Yhdessä osuuspankkien ja eräiden muiden OP-Pohjola-ryhmään kuuluvien yhteisöjen kanssa omistus vastaa noin 55,4 prosenttia kaikista Osakkeista ja noin 75,8 prosenttia niiden tuottamasta äänimäärästä.

Tarjottava hinta on 16,80 euroa jokaisesta osakkeesta. Mikäli Op-Pohjola-ryhmä saa enemmän kuin 90% yhtiön osakkeista haltuunsa aikoo se hakea Helsingin Pörssiltä lupaa poistaa osakket pörssilistalta.

OP-Pohjola-ryhmä tiedotti myös erittäin vahvasti sujuneesta vuodesta 2013. Ryhmän tulos ennen veroja kasvoi 20 % ja nousi 705 miljoonaan euroon edellisvuoden 586 miljoonasta eurosta.

 

Jaa artikkeli

Lue myös

Ny arbetslivsprofessur vid Åbo Akademi

Åbo Akademi inrättar en ny arbetslivsprofessur vid Handelshögskolan. Professurens fokus kommer att ligga på hållbart entreprenörskap och kooperation inom små och medelstora företag och glesortsutveckling. Den affilierade professuren möjliggörs genom donationer som tillfallit universitetet genom den statliga motfinansieringskampanjen som avslutades i juni.

Tänä vuonna vietetään jo 100. Kansainvälistä osuustoimintapäivää

Perinteisesti heinäkuun ensimmäisenä lauantaina osuuskunnat eri puolilla maailmaa viettävät kansainvälistä osuustoimintapäivää (#CoopsDay). 2.heinäkuuta 2022 juhlitaan jo 100. kerran. Kymmenen vuotta sitten vietettiin YK:n kansainvälistä osuustoimintavuotta, joka toi esiin osuuskuntien ainutlaatuisen panoksen maailman kehittämiseen. Vuoden 2022 osuustoimintapäivän tunnuslause "Osuuskunnat rakentavat parempaa maailmaa" toistaa tutun kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 teeman.

Mari Kokko Osuustoimintakeskus Pellervon uudeksi toimitusjohtajaksi

Elinkeinoministeri Mika Lintilän erityisavustaja Mari Kokko on valittu Osuustoimintakeskus Pellervon ja Pellervo Median uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävissään syyskuun 1. päivä. Päätöksen toimitusjohtajanimityksestä teki Pellervon valtuuskunta kokouksessaan Helsingin Pasilassa tiistaina 28. kesäkuuta.