POP Pankit kasvattivat tulostaan

POP Pankki -ryhmä tiedotti vuoden 2013 sujuneen vahvasti. POP Pankkien yhteenlaskettu liikevoitto vuonna 2013 oli 30,1 miljoonaa euroa. Liikevoittoa kertyi 0,64 % keskitaseesta. Edellisvuonna liikevoitto oli 29,4 miljoonaa euroa. Liikevoiton kasvu oli 2,1 %.

Ryhmän pankkien yhteenlaskettu vakavaraisuus oli vuoden lopussa erinomaisella tasolla 21,3 prosentissa. Vuotta aiemmin vakavaraisuus oli 21,2 %. POP Pankkien yhteenlaskettu vakavaraisuus on Suomessa toimivien pankkien parhaimmistoa.

POP Pankki –ryhmässä on 35 itsenäistä pankkia, joilla oli joulukuun lopussa yhteensä 314 790 asiakasta ja 110 toimipaikkaa.

Jäseniä POP Pankeissa oli joulukuun lopussa 111 074. Jäsenten määrä kasvoi vuoden aikana noin kahdella tuhannella (1,7 %). POP Pankeissa työskenteli joulukuun lopussa yhteensä 647 henkilöä, kun vuotta aiemmin henkilöstöä oli 655.

”POP Pankit todettiin riippumattoman tutkimuslaitoksen tutkimuksessa Suomen ykkösbrändiksi. Asiakasarvioissa kaikista tutkituista toimialoista ja yrityksistä POP Pankit poikkesivat eniten edukseen toimialan keskiarvoon verrattuna. Menestystä täydensi jaettu toinen sija toisen tutkimuslaitoksen Vuoden asiakaspalveluyritys –valinnassa, joka perustuu Kansallinen Asiakaspalvelu –tutkimukseen”, kommentoi POP Pankkiliiton toimitusjohtaja Heikki Suutala ryhmän menestyksen taustoja.

 

Jaa artikkeli

Lue myös

Vuoden osuustoimintateoksi valittiin Oulun Seudun Sähkön edullinen energia

Oulun Seudun Sähkön asiakasomistajilleen tarjoama vakaa ja edullinen energian hinta on valittu Vuoden osuustoimintateoksi osuuskuntien keskusjärjestö Pellervon järjestämässä valtakunnallisessa kilpailussa. Siinä haettiin toimintaa, jossa yrityksen osuustoiminnallisuus tulee erityisen vahvasti esille ja jäsenille on tuotettu erityisen merkityksellistä yhteistä etua.

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.