PTT-kansantalouden ennuste 1/14 julkaistu

PTT julkaisi 18.3. kansantalouden ennusteensa. PTT ennustaa Suomen talouden kasvavan 0,8 prosenttia vuonna 2014. Kasvun saavat aikaan nettovienti, kone- ja laiteinvestoinnit ja yksityinen kulutus. Vuonna 2015 talouskasvu nopeutuu 1,6 prosenttiin.

PTT:n mukaan Suomen julkisen talouden tilanne on vaikea. Toistuvat alijäämät rasittavat taloutta eikä velan suhdetta BKT:seen ole onnistuttu kääntämään laskevalle uralle.

Yhtenä säästöjä tuovana toimenpiteenä PTT ehdottaa julkisen sektorin työajan pidennystä. Tämä tasapainottaisi julkisen ja yksityisen sektorin palkkojen suhdetta. Työajan pidentäminen turvaisi palvelut ja vähentäisi leikkaustarvetta.

Katso tarkemmin: PTT:n tiedote ennusteesta ja tarkemmat luvut

Jaa artikkeli

Lue myös

10 suomalaista maailman 300 suurimman osuustoimintayrityksen joukossa

Suomen suurin osuustoimintaan perustuva yritysryhmä S-ryhmä sijoittuu tuoreella maailmanlistalla sijalle 40. Maailman osuustoimintaliitto ICA:n kokoama World Cooperative Monitor 2023  laittoi jälleen globaalisti järjestykseen 300 suurinta osuuskuntaa, -pankkia ja keskinäistä vakuutusyhtiötä.

EU:n yritysvastuudirektiivin sisällöstä yksimielisyys

Euroopan unionin yritysvastuudirektiivin taustalla on pyrkimys torjua yritysten osallisuutta ihmisoikeusloukkauksiin ja ympäristöhaittoihin. Osuuskuntien osalta on vielä epäselvää, sovelletaanko direktiiviä osuuskuntiin ja mikä Suomen kanta tulee olemaan direktiivin kansallisessa toimeenpanossa.