PTT-kansantalouden ennuste 1/14 julkaistu

PTT julkaisi 18.3. kansantalouden ennusteensa. PTT ennustaa Suomen talouden kasvavan 0,8 prosenttia vuonna 2014. Kasvun saavat aikaan nettovienti, kone- ja laiteinvestoinnit ja yksityinen kulutus. Vuonna 2015 talouskasvu nopeutuu 1,6 prosenttiin.

PTT:n mukaan Suomen julkisen talouden tilanne on vaikea. Toistuvat alijäämät rasittavat taloutta eikä velan suhdetta BKT:seen ole onnistuttu kääntämään laskevalle uralle.

Yhtenä säästöjä tuovana toimenpiteenä PTT ehdottaa julkisen sektorin työajan pidennystä. Tämä tasapainottaisi julkisen ja yksityisen sektorin palkkojen suhdetta. Työajan pidentäminen turvaisi palvelut ja vähentäisi leikkaustarvetta.

Katso tarkemmin: PTT:n tiedote ennusteesta ja tarkemmat luvut

Jaa artikkeli

Lue myös

Cooperatives Europe tyytyväinen komission julkaisemaan Siirtymäpolkuun ”lähi- ja yhteisötalouden” ekosysteemille

Euroopan komissio haluaa, että EU:n yhteisötaloudesta ja paikallisista yrityksistä tehdään entistä kestävämpiä, vihreämpiä ja digitaalisempia. Marraskuussa 2022 sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton julkisti kauan odotetun Siirtymäpolku (Transition Pathway) -asiakirjan. Euroopan osuustoimintajärjestö Cooperatives Europe suhtautuu myönteisesti Siirtymäpolkuun. Se on tyytyväinen komission perusteelliseen kuulemisprosessiin, johon pääsi myös osallistumaan.