PTT-kansantalouden ennuste 1/14 julkaistu

PTT julkaisi 18.3. kansantalouden ennusteensa. PTT ennustaa Suomen talouden kasvavan 0,8 prosenttia vuonna 2014. Kasvun saavat aikaan nettovienti, kone- ja laiteinvestoinnit ja yksityinen kulutus. Vuonna 2015 talouskasvu nopeutuu 1,6 prosenttiin.

PTT:n mukaan Suomen julkisen talouden tilanne on vaikea. Toistuvat alijäämät rasittavat taloutta eikä velan suhdetta BKT:seen ole onnistuttu kääntämään laskevalle uralle.

Yhtenä säästöjä tuovana toimenpiteenä PTT ehdottaa julkisen sektorin työajan pidennystä. Tämä tasapainottaisi julkisen ja yksityisen sektorin palkkojen suhdetta. Työajan pidentäminen turvaisi palvelut ja vähentäisi leikkaustarvetta.

Katso tarkemmin: PTT:n tiedote ennusteesta ja tarkemmat luvut

Jaa artikkeli

Lue myös

Ny arbetslivsprofessur vid Åbo Akademi

Åbo Akademi inrättar en ny arbetslivsprofessur vid Handelshögskolan. Professurens fokus kommer att ligga på hållbart entreprenörskap och kooperation inom små och medelstora företag och glesortsutveckling. Den affilierade professuren möjliggörs genom donationer som tillfallit universitetet genom den statliga motfinansieringskampanjen som avslutades i juni.

Tänä vuonna vietetään jo 100. Kansainvälistä osuustoimintapäivää

Perinteisesti heinäkuun ensimmäisenä lauantaina osuuskunnat eri puolilla maailmaa viettävät kansainvälistä osuustoimintapäivää (#CoopsDay). 2.heinäkuuta 2022 juhlitaan jo 100. kerran. Kymmenen vuotta sitten vietettiin YK:n kansainvälistä osuustoimintavuotta, joka toi esiin osuuskuntien ainutlaatuisen panoksen maailman kehittämiseen. Vuoden 2022 osuustoimintapäivän tunnuslause "Osuuskunnat rakentavat parempaa maailmaa" toistaa tutun kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 teeman.

Mari Kokko Osuustoimintakeskus Pellervon uudeksi toimitusjohtajaksi

Elinkeinoministeri Mika Lintilän erityisavustaja Mari Kokko on valittu Osuustoimintakeskus Pellervon ja Pellervo Median uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävissään syyskuun 1. päivä. Päätöksen toimitusjohtajanimityksestä teki Pellervon valtuuskunta kokouksessaan Helsingin Pasilassa tiistaina 28. kesäkuuta.

Yhteisöjen etäkokouksia koskeva hallituksen esitys hyväksyttiin eduskunnassa

Eduskunta hyväksyi vähäisin tarkennuksin 21.6.2022 hallituksen esityksen yhteisöjen etäkokouksia koskevista yhteisölakien muutoksista. Lakimuutokset tulevat todennäköisesti voimaan 1.7.2022. Etäkokouksia koskeva keskeisin muutos on mahdollisuus pitää osuuskunnan kokous pelkästään etäkokouksena, jos säännöissä niin määrätään.