Pohjoismainen muna-alan liittouma laajentuu Baltiaan

Muna-alan yritykset Muna Foods Oy ja tanskalainen Hedegaard Foods A/S liittoutuivat aiemmin tänä vuonna ja nyt sovittu yrityskauppa vahvistaa Hedegaard Foods-ryhmittymän asemaa pohjoisen Itämeren alueella.

”Yrityskaupan myötä meille avautuu tärkeä jalansija Virossa. Baltiassa on näkemyksemme mukaan sekä kananmunissa että munajalosteissa paljon potentiaalia. Strategisesti Koks Munatootmine OÜ sopii erinomaisesti toimintoihimme alueella, erityisesti koska Muna Foods Oy:n tytäryhtiö, Muna Foods OÜ, toimii jo Virossa ja markkinoi munajalosteita Baltian maihin”, toteaa Hedegaard Foodsin toimitusjohtaja Ivan Noes Jörgensen tyytyväisenä.

Myös Muna Foods Oy:n toimitusjohtaja Jan Lähde näkee liittoutumassa selviä synergiaetuja ”Pohjoismaissa ja Baltiassa on yhteensä 28 miljoonaa kuluttajaa, joten tämä avaa meille laajempia mahdollisuuksia kehittää näille markkinoille uusia innovatiivisia tuotteita ja voimakkaassa kasvussa oleva liittouma pystyy entistä tehokkaammin hakemaan synergiahyötyjä suuremman volyymin kautta”.

Koks Munatootmine OÜ:n tuotantotoiminnot sijaitsevat Tallinnan lähellä ja kananmunat pakataan omassa pakkaamossa. Yhtiön liikevaihto on n. 6,7 milj. € ja henkilöstön määrä 35. Yhtiön markkinaosuus kananmunissa on Virossa 30%.Toimitusjohtajana tulee toimimaan Juha-Pekka Takku, joka jatkaa myös Muna Foods OÜ:n toimitusjohtajana.

Hedegaard Foods – ryhmittymällä on muna-alan toimintaa Tanskassa, Ruotsissa, Suomessa, Hollannissa ja Virossa. Ryhmittymän liikevaihdon odotetaan vuonna 2014 nousevan n. 175 milj. euroon.

Yrityskauppa vaatii vielä Viron kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

Jaa artikkeli

Lue myös

Reilun kaupan tiloilla kehitetään ilmastoystävällisempiä viljelytapoja

Viikolla 43 vietettävä Reilun kaupan viikko pureutuu ilmastonmuutokseen, joka on tehnyt viljelijöiden arjesta ja toimeentulosta yhä epävarmempaa. Yksi ilmastonmuutokselle herkimmistä raaka-aineista on kahvi. Entistä lämpimämmät ja kosteammat olosuhteet saavat kahvin kukat putoamaan liian aikaisin ja kasvitaudit yleistymään. Reilun kaupan tiloilla kahvipensaita on vaihdettu uusiin kestävämpiin pensaisiin ja osuuskuntia on koulutettu pitkäjänteisimmiksi ja strategisemmiksi. Työn seurauksena tuotanto on kasvanut ja kestää nykyään paremmin ilmastonmuutoksen riskejä.

Osuuspankit kutsuvat omistaja-asiakkaitaan valitsemaan vastuullisuustekoja

OP:n perustehtävästä kumpuavaa vastuullisuustyötä halutaan kehittää tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden ja muiden sidosryhmien kanssa. Osana omistaja-asiakasohjelmaansa OP kutsuu ensimmäistä kertaa omistaja-asiakkaansa osallistumaan tulevien vastuullisuustekojen valintaan. OP Mediassa on 4.-31.10. avoinna kyselylomake, jolla voi ottaa kantaa oman osuuspankin vastuullisuustyöhön.