Pohjoismainen muna-alan liittouma laajentuu Baltiaan

Muna-alan yritykset Muna Foods Oy ja tanskalainen Hedegaard Foods A/S liittoutuivat aiemmin tänä vuonna ja nyt sovittu yrityskauppa vahvistaa Hedegaard Foods-ryhmittymän asemaa pohjoisen Itämeren alueella.

”Yrityskaupan myötä meille avautuu tärkeä jalansija Virossa. Baltiassa on näkemyksemme mukaan sekä kananmunissa että munajalosteissa paljon potentiaalia. Strategisesti Koks Munatootmine OÜ sopii erinomaisesti toimintoihimme alueella, erityisesti koska Muna Foods Oy:n tytäryhtiö, Muna Foods OÜ, toimii jo Virossa ja markkinoi munajalosteita Baltian maihin”, toteaa Hedegaard Foodsin toimitusjohtaja Ivan Noes Jörgensen tyytyväisenä.

Myös Muna Foods Oy:n toimitusjohtaja Jan Lähde näkee liittoutumassa selviä synergiaetuja ”Pohjoismaissa ja Baltiassa on yhteensä 28 miljoonaa kuluttajaa, joten tämä avaa meille laajempia mahdollisuuksia kehittää näille markkinoille uusia innovatiivisia tuotteita ja voimakkaassa kasvussa oleva liittouma pystyy entistä tehokkaammin hakemaan synergiahyötyjä suuremman volyymin kautta”.

Koks Munatootmine OÜ:n tuotantotoiminnot sijaitsevat Tallinnan lähellä ja kananmunat pakataan omassa pakkaamossa. Yhtiön liikevaihto on n. 6,7 milj. € ja henkilöstön määrä 35. Yhtiön markkinaosuus kananmunissa on Virossa 30%.Toimitusjohtajana tulee toimimaan Juha-Pekka Takku, joka jatkaa myös Muna Foods OÜ:n toimitusjohtajana.

Hedegaard Foods – ryhmittymällä on muna-alan toimintaa Tanskassa, Ruotsissa, Suomessa, Hollannissa ja Virossa. Ryhmittymän liikevaihdon odotetaan vuonna 2014 nousevan n. 175 milj. euroon.

Yrityskauppa vaatii vielä Viron kilpailuviranomaisten hyväksynnän.

Jaa artikkeli

Lue myös

Poikkeuslaille jatkoa: vuosikokokokouksen voi pitää vielä syyskuussa

Hallitus antoi 15.4.2021 esityksen yhteisöjen kokouksia koskevien poikkeussäännösten jatkamisesta 30.6.2022. Nykyinen poikkeuslaki on voimassa 30.6.2021 saakka. Hallituksen esityksen mukaisesti yhteisöjen vuosikokoukset voidaan siirtää pidettäväksi viimeistään 30.9.2021. Muutoin ehdotus vastaa sisällöltään voimassa olevaa poikkeuslakia.

Kantarin tutkimus: Alle puolet nuorista tunnistaa osuuskunnan yritykseksi 

Osuustoiminnan isoin haaste on, ettei sitä tunneta riittävästi. Kantar TNS selvitti Osuustoimintakeskus Pellervo ry:n pyynnöstä 18-30 -vuotiaiden suomalaisten asenteita osuustoimintaa ja yhteisyrittäjyyttä kohtaan. Kävi ilmi, että vain 41 % nuorista tunnistaa osuuskunnan yritykseksi. Joka neljäs arvelee sen olevan yhdistys ja joka viides veikkaa säätiöksi. Kuitenkin tutkimuksen vastaajat suhtautuivat osuustoimintaan pääosin myönteisesti, kun heille siitä kerrottiin.