Jari Latvanen HKScanin toimitusjohtaksi

 HKScanin hallitus on nimittänyt MBA Jari Latvasen (52) HKScan Oyj:n toimitusjohtajaksi. Latvanen siirtyy HKScan-konsernin toimitusjohtajaksi Stora Enso Oyj:stä viimeistään marraskuun 2016 lopussa. Tuotanto- ja teknologiajohtaja Aki Laiho jatkaa toimitusjohtajan sijaisena siihen saakka kunnes Jari Latvanen aloittaa uudessa tehtävässään.

Jari Latvanen on johtanut kuluttajapakkauskartonkeja valmistavaa Consumer Board -divisioonaa vuoden 2015 alusta alkaen ja toiminut Stora Enson johtoryhmän jäsenenä. Aiemmin hän on työskennellyt Findus Nordicin toimitusjohtajana, useissa johtotehtävissä Nestléllä sekä myynti- ja kaupallisena johtajana HK Ruokatalossa (nyk. HKScan Finland Oy) vuosina 1995–2000.

HKScanin hallituksen puheenjohtaja Mikko Nikula toteaa: ”Jari Latvasella on vahva kokemus koko ruokaketjun hallinnasta – pellolta pöytään saakka. Lisäksi hänellä on mittavat näytöt menestyksekkäästä kulutustavaraliiketoiminnan johtamisesta kansainvälisissä toimintaympäristöissä ja omakohtainen työkokemus HKScanin kotimarkkinoilta. Näen, että Jarin johdolla voimme kehittää HKScanin liiketoimintaa entistä kuluttaja- ja asiakaslähtöisempään suuntaan ja rakentaa siten HKScanista entistä vahvempaa yhtiötä niin henkilöstölle, asiakkaille kuin omistajillekin”.

”On hienoa palata juurilleen, hyvän ruuan pariin ja HKScanin palvelukseen. Kun aloitin HK Ruokatalossa 90-luvun puolivälissä, yhtiö oli suuressa muutoksessa Suomessa. Nyt käynnissä ovat globaalit muutokset niin ruokateollisuudessa kuin vähittäiskaupan puolella – markkinat maailmalla muuttuvat ja ruoka on trendikkäämpää kuin koskaan”, Latvanen kommentoi nimitystään

”HKScanin korkealaatuiset tuotteet, tunnetut tuotemerkit, vastuullinen toimintatapa sekä osaava henkilöstö ovat juuri niitä voimavaroja, joilla tällaisessa alati muuttuvassa kilpailutilanteessa pärjätään ja joiden avulla yhtiötä kehitetään hallituksen määrittämään suuntaan”, sanoo Latvanen.

Jaa artikkeli

Lue myös

Cooperatives Europe tyytyväinen komission julkaisemaan Siirtymäpolkuun ”lähi- ja yhteisötalouden” ekosysteemille

Euroopan komissio haluaa, että EU:n yhteisötaloudesta ja paikallisista yrityksistä tehdään entistä kestävämpiä, vihreämpiä ja digitaalisempia. Marraskuussa 2022 sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton julkisti kauan odotetun Siirtymäpolku (Transition Pathway) -asiakirjan. Euroopan osuustoimintajärjestö Cooperatives Europe suhtautuu myönteisesti Siirtymäpolkuun. Se on tyytyväinen komission perusteelliseen kuulemisprosessiin, johon pääsi myös osallistumaan.