Jari Latvanen HKScanin toimitusjohtaksi

 HKScanin hallitus on nimittänyt MBA Jari Latvasen (52) HKScan Oyj:n toimitusjohtajaksi. Latvanen siirtyy HKScan-konsernin toimitusjohtajaksi Stora Enso Oyj:stä viimeistään marraskuun 2016 lopussa. Tuotanto- ja teknologiajohtaja Aki Laiho jatkaa toimitusjohtajan sijaisena siihen saakka kunnes Jari Latvanen aloittaa uudessa tehtävässään.

Jari Latvanen on johtanut kuluttajapakkauskartonkeja valmistavaa Consumer Board -divisioonaa vuoden 2015 alusta alkaen ja toiminut Stora Enson johtoryhmän jäsenenä. Aiemmin hän on työskennellyt Findus Nordicin toimitusjohtajana, useissa johtotehtävissä Nestléllä sekä myynti- ja kaupallisena johtajana HK Ruokatalossa (nyk. HKScan Finland Oy) vuosina 1995–2000.

HKScanin hallituksen puheenjohtaja Mikko Nikula toteaa: ”Jari Latvasella on vahva kokemus koko ruokaketjun hallinnasta – pellolta pöytään saakka. Lisäksi hänellä on mittavat näytöt menestyksekkäästä kulutustavaraliiketoiminnan johtamisesta kansainvälisissä toimintaympäristöissä ja omakohtainen työkokemus HKScanin kotimarkkinoilta. Näen, että Jarin johdolla voimme kehittää HKScanin liiketoimintaa entistä kuluttaja- ja asiakaslähtöisempään suuntaan ja rakentaa siten HKScanista entistä vahvempaa yhtiötä niin henkilöstölle, asiakkaille kuin omistajillekin”.

”On hienoa palata juurilleen, hyvän ruuan pariin ja HKScanin palvelukseen. Kun aloitin HK Ruokatalossa 90-luvun puolivälissä, yhtiö oli suuressa muutoksessa Suomessa. Nyt käynnissä ovat globaalit muutokset niin ruokateollisuudessa kuin vähittäiskaupan puolella – markkinat maailmalla muuttuvat ja ruoka on trendikkäämpää kuin koskaan”, Latvanen kommentoi nimitystään

”HKScanin korkealaatuiset tuotteet, tunnetut tuotemerkit, vastuullinen toimintatapa sekä osaava henkilöstö ovat juuri niitä voimavaroja, joilla tällaisessa alati muuttuvassa kilpailutilanteessa pärjätään ja joiden avulla yhtiötä kehitetään hallituksen määrittämään suuntaan”, sanoo Latvanen.

Jaa artikkeli

Lue myös

Ny arbetslivsprofessur vid Åbo Akademi

Åbo Akademi inrättar en ny arbetslivsprofessur vid Handelshögskolan. Professurens fokus kommer att ligga på hållbart entreprenörskap och kooperation inom små och medelstora företag och glesortsutveckling. Den affilierade professuren möjliggörs genom donationer som tillfallit universitetet genom den statliga motfinansieringskampanjen som avslutades i juni.

Tänä vuonna vietetään jo 100. Kansainvälistä osuustoimintapäivää

Perinteisesti heinäkuun ensimmäisenä lauantaina osuuskunnat eri puolilla maailmaa viettävät kansainvälistä osuustoimintapäivää (#CoopsDay). 2.heinäkuuta 2022 juhlitaan jo 100. kerran. Kymmenen vuotta sitten vietettiin YK:n kansainvälistä osuustoimintavuotta, joka toi esiin osuuskuntien ainutlaatuisen panoksen maailman kehittämiseen. Vuoden 2022 osuustoimintapäivän tunnuslause "Osuuskunnat rakentavat parempaa maailmaa" toistaa tutun kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 teeman.

Mari Kokko Osuustoimintakeskus Pellervon uudeksi toimitusjohtajaksi

Elinkeinoministeri Mika Lintilän erityisavustaja Mari Kokko on valittu Osuustoimintakeskus Pellervon ja Pellervo Median uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävissään syyskuun 1. päivä. Päätöksen toimitusjohtajanimityksestä teki Pellervon valtuuskunta kokouksessaan Helsingin Pasilassa tiistaina 28. kesäkuuta.

Yhteisöjen etäkokouksia koskeva hallituksen esitys hyväksyttiin eduskunnassa

Eduskunta hyväksyi vähäisin tarkennuksin 21.6.2022 hallituksen esityksen yhteisöjen etäkokouksia koskevista yhteisölakien muutoksista. Lakimuutokset tulevat todennäköisesti voimaan 1.7.2022. Etäkokouksia koskeva keskeisin muutos on mahdollisuus pitää osuuskunnan kokous pelkästään etäkokouksena, jos säännöissä niin määrätään.