OP-ryhmän terveyspalvelut laajenevat maanlaajuiseksi

OP-Ryhmään kuuluva Pohjola Terveys Oy laajentaa toimintaansa terveys- ja hyvinvointialalla perustamalla Pohjola Lääkäriasemia eri puolelle Suomea. Jo aiemmin Pohjola Terveys on julkistanut perustavansa viisi Pohjola Sairaalaa eri puolille Suomea.

Pohjola Terveyden toimintaperiaatteena on hoitoketjujen lyhentäminen ja toimialan parhaan asiakaskokemuksen tarjoaminen. Pohjola Lääkäriasemat tarjoavat yleis- ja erikoislääkäripalvelut sekä diagnostiikkapalveluita. Pohjola Sairaalat tarjoavat näiden lisäksi operatiiviset leikkaukset, monipuolisen diagnostiikan ja nopeaan kuntoutumiseen tähtäävät palvelut.

Pohjola Sairaalat tulevat toimimaan yliopistosairaalakaupungeissa. OP-Ryhmän mukaan Pohjola Lääkäriasemat täydentävät terveys- ja hyvinvointipalvelujen verkoston maanlaajuiseksi.

”Suomalainen terveydenhoitoala on voimakkaassa murroksessa. Uskomme, että Suomessa on tilausta Pohjola Terveyden kaltaiselle toimijalle, joka pystyy asettamaan asiakkaan edun etusijalle. Tulevaisuudessa jokaisessa maakunnassa lukuun ottamatta Ahvenanmaata on Pohjola Sairaala tai Pohjola Lääkäriasema”, sanoo OP Ryhmän johtokunnan jäsen ja terveys- ja hyvinvointipalveluista vastaava johtaja Olli Lehtilä.

Pohjola Terveys panostaa vahvasti digitaalisten palveluiden kehittämiseen.

”Olemme halunneet muuttaa perinteisiä terveydenhuollon toimintamalleja vastaamaan paremmin asiakkaiden tarpeisiin. Terveydenhuollon seuraava iso muutos tulee olemaan digitaalisuus ja sen monipuolinen hyödyntäminen asiakkaan eduksi. Rakennamme uudenlaista palvelukulttuuria, jossa yhdistyvät digitaalisen ja henkilökohtaisen palvelun parhaat puolet”, Pohjola Terveyden toimitusjohtaja Harri Aho kertoo.

OP Ryhmä perusti ensimmäisen sairaalansa Helsinkiin vuonna 2013 Omasairaalan nimellä. Toinen sairaala avataan Tampereelle elokuussa 2016. Samalla sairaaloiden nimeksi tulee Pohjola Sairaala, ja OP Ryhmän terveys- ja hyvinvointipalvelut siirtyvät Pohjola Terveys -nimen alle

Vuosina 2017–2018 Ouluun, Turkuun ja Kuopioon avattavien Pohjola Sairaaloiden rakennustyöt ovat parhaillaan käynnissä. Ensimmäiset Pohjola Lääkäriasemat avataan vuonna 2017.

Jaa artikkeli

Lue myös

Sijoitusosuuskunta Arvo on matkalla pörssiin

Keski- ja Pohjoispohjanmaalle alueellista elinvoimaa toiminnallaan tavoitteleva osuuskunta tavoittelee osuuksiensa uudeksi kauppapaikaksi Helsingin pörssissä toimivaa First North -listaa. Siitä tulisi tämän markkinaympäristön ensimmäinen osuuskunta.

Uusi terveyskauppojen yhteisö BioPro osuuskunta luottaa kotimaisuuteen, kauppiasvetoisuuteen ja hyvään henkilökohtaiseen palveluun

Suomeen on syntynyt uusi terveyskaupan yhteisö, kun yhdeksän pitkän linjan terveystuotealan yrittäjää perustivat BioPro osuuskunnan. BioPron toiminta käynnistyi Espoossa keväällä 2022, kun ensimmäinen BioPro -nimen alla toimiva myymälä aloitti toimintansa Espoon Lippulaivassa. Tällä hetkellä kauppoja löytyy jo yhteensä 12 eri puolilla Suomea. Tammikuussa 2023 BioPro kauppiaat kokoontuivat osuuskunnan perustamiskokoukseen, jonka jälkeen yhteistoiminta pääsee virallisemmin käyntiin.