OP-ryhmän terveyspalvelut laajenevat maanlaajuiseksi

OP-Ryhmään kuuluva Pohjola Terveys Oy laajentaa toimintaansa terveys- ja hyvinvointialalla perustamalla Pohjola Lääkäriasemia eri puolelle Suomea. Jo aiemmin Pohjola Terveys on julkistanut perustavansa viisi Pohjola Sairaalaa eri puolille Suomea.

Pohjola Terveyden toimintaperiaatteena on hoitoketjujen lyhentäminen ja toimialan parhaan asiakaskokemuksen tarjoaminen. Pohjola Lääkäriasemat tarjoavat yleis- ja erikoislääkäripalvelut sekä diagnostiikkapalveluita. Pohjola Sairaalat tarjoavat näiden lisäksi operatiiviset leikkaukset, monipuolisen diagnostiikan ja nopeaan kuntoutumiseen tähtäävät palvelut.

Pohjola Sairaalat tulevat toimimaan yliopistosairaalakaupungeissa. OP-Ryhmän mukaan Pohjola Lääkäriasemat täydentävät terveys- ja hyvinvointipalvelujen verkoston maanlaajuiseksi.

”Suomalainen terveydenhoitoala on voimakkaassa murroksessa. Uskomme, että Suomessa on tilausta Pohjola Terveyden kaltaiselle toimijalle, joka pystyy asettamaan asiakkaan edun etusijalle. Tulevaisuudessa jokaisessa maakunnassa lukuun ottamatta Ahvenanmaata on Pohjola Sairaala tai Pohjola Lääkäriasema”, sanoo OP Ryhmän johtokunnan jäsen ja terveys- ja hyvinvointipalveluista vastaava johtaja Olli Lehtilä.

Pohjola Terveys panostaa vahvasti digitaalisten palveluiden kehittämiseen.

”Olemme halunneet muuttaa perinteisiä terveydenhuollon toimintamalleja vastaamaan paremmin asiakkaiden tarpeisiin. Terveydenhuollon seuraava iso muutos tulee olemaan digitaalisuus ja sen monipuolinen hyödyntäminen asiakkaan eduksi. Rakennamme uudenlaista palvelukulttuuria, jossa yhdistyvät digitaalisen ja henkilökohtaisen palvelun parhaat puolet”, Pohjola Terveyden toimitusjohtaja Harri Aho kertoo.

OP Ryhmä perusti ensimmäisen sairaalansa Helsinkiin vuonna 2013 Omasairaalan nimellä. Toinen sairaala avataan Tampereelle elokuussa 2016. Samalla sairaaloiden nimeksi tulee Pohjola Sairaala, ja OP Ryhmän terveys- ja hyvinvointipalvelut siirtyvät Pohjola Terveys -nimen alle

Vuosina 2017–2018 Ouluun, Turkuun ja Kuopioon avattavien Pohjola Sairaaloiden rakennustyöt ovat parhaillaan käynnissä. Ensimmäiset Pohjola Lääkäriasemat avataan vuonna 2017.

Jaa artikkeli

Lue myös

Ny arbetslivsprofessur vid Åbo Akademi

Åbo Akademi inrättar en ny arbetslivsprofessur vid Handelshögskolan. Professurens fokus kommer att ligga på hållbart entreprenörskap och kooperation inom små och medelstora företag och glesortsutveckling. Den affilierade professuren möjliggörs genom donationer som tillfallit universitetet genom den statliga motfinansieringskampanjen som avslutades i juni.

Tänä vuonna vietetään jo 100. Kansainvälistä osuustoimintapäivää

Perinteisesti heinäkuun ensimmäisenä lauantaina osuuskunnat eri puolilla maailmaa viettävät kansainvälistä osuustoimintapäivää (#CoopsDay). 2.heinäkuuta 2022 juhlitaan jo 100. kerran. Kymmenen vuotta sitten vietettiin YK:n kansainvälistä osuustoimintavuotta, joka toi esiin osuuskuntien ainutlaatuisen panoksen maailman kehittämiseen. Vuoden 2022 osuustoimintapäivän tunnuslause "Osuuskunnat rakentavat parempaa maailmaa" toistaa tutun kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 teeman.

Mari Kokko Osuustoimintakeskus Pellervon uudeksi toimitusjohtajaksi

Elinkeinoministeri Mika Lintilän erityisavustaja Mari Kokko on valittu Osuustoimintakeskus Pellervon ja Pellervo Median uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävissään syyskuun 1. päivä. Päätöksen toimitusjohtajanimityksestä teki Pellervon valtuuskunta kokouksessaan Helsingin Pasilassa tiistaina 28. kesäkuuta.