Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Yhteiskunnallinen yritys -merkin ylöjärveläiselle Osuuskunta Taidokkaille

Ylöjärveläiselle Osuuskunta Taidokkaille on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkin käyttöoikeus. Osuuskunta Taidokkaat on työosuuskunta, joka tuottaa monipuolisia palveluita kotitalouksille, yrityksille ja julkisille organisaatioille.

Yhteiskunnallinen yritys -merkki voidaan myöntää yrityksille, joiden ensisijainen tavoite on ratkaista yhteiskunnallisia haasteita ja ne käyttävät myös vähintään puolet voitostaan tähän. Tärkeää on myös toiminnan avoimuus ja vastuullisuus – näillä yrityksillä on arvot kohdallaan ja ne pyrkivät toiminnallaan monipuolisesti edistämään ihmisten hyvää elämää. Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Yhteiskunnallinen yritys -merkki auttaa tunnistamaan nämä yritykset luotettavasti.

Osuuskunta Taidokkaat haki Yhteiskunnallinen yritys merkkiä, koska se halusi olla tekemässä yhteiskunnallista hyvää ja se kuuluu yrityksen arvomaailmaan. Taidokkaat on monialainen työosuuskunta, joka on jäsentensä omistama yritys. Taidokkaat tuottavat mm. henkilövuorausta, kotipalvelutyötä ja it-tukea palveluina yrityksille, kotitalouksille ja julkiselle sektorille. Osuuskunta Taidokkaat työllistää ylöjärveläisiä osaajia. Yrityksen lähtökohtana on työllistää pitkäaikaistyöttömiä ja osatyökykyisiä ihmisiä, ja tarjota yhdenvertaisia mahdollisuuksia yhteiskunnassa. Osuuskunta tarjoaa mahdollisuuden yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja osallistumiseen, joka toimii syrjäytymisen ehkäisemiseksi.

Taidokkaiden palvelulla tuotetaan hyvinvointia asiakkaille. Taidokkaat tekevät myös vapaaehtoistyötä ylöjärveläisten ikäihmisten parissa ja paikallisten järjestöjen kanssa. Sen tavoitteena on tuottaa hyvinvointia myös yhteisölle.

Osuuskunta Taidokkaat on voittoa tavoittelematon ja mikäli voittoa jää, se käytetään Taidokkaiden toiminnan kehittämiseen. Osuuskunta on yhdenvertainen yhteisö päätöksenteossa. Osuuskunta Taidokkaat pyrkii tarjoamaan palveluita yhteiskunnan muuttuvassa toimintaympäristössä, kuten tarjoamalla vanhuksille ei-hoidollisia kotipalveluita.

”Osuuskunta Taidokkaat tarjoaa monipuolisia palveluita sekä yrityksille että yksityishenkilöille eli näin työn tarjoajat ja sen tekijät kohtaavat. Näin voidaan tukea paikallista työllistymistä ja aktiivisuutta ja siksi tämä on tärkeää sekä yksittäisille ihmisille että ympäröivälle yhteisölle ja onkin hienoa saada Osuuskunta Taidokkaat Yhteiskunnallinen yritys -merkin käyttäjäksi”, sanoo Brand Manager Niina Ollikka Suomalaisen Työn Liitosta.

 

Jaa artikkeli

Lue myös

Sijoitusosuuskunta Arvo on matkalla pörssiin

Keski- ja Pohjoispohjanmaalle alueellista elinvoimaa toiminnallaan tavoitteleva osuuskunta tavoittelee osuuksiensa uudeksi kauppapaikaksi Helsingin pörssissä toimivaa First North -listaa. Siitä tulisi tämän markkinaympäristön ensimmäinen osuuskunta.

Uusi terveyskauppojen yhteisö BioPro osuuskunta luottaa kotimaisuuteen, kauppiasvetoisuuteen ja hyvään henkilökohtaiseen palveluun

Suomeen on syntynyt uusi terveyskaupan yhteisö, kun yhdeksän pitkän linjan terveystuotealan yrittäjää perustivat BioPro osuuskunnan. BioPron toiminta käynnistyi Espoossa keväällä 2022, kun ensimmäinen BioPro -nimen alla toimiva myymälä aloitti toimintansa Espoon Lippulaivassa. Tällä hetkellä kauppoja löytyy jo yhteensä 12 eri puolilla Suomea. Tammikuussa 2023 BioPro kauppiaat kokoontuivat osuuskunnan perustamiskokoukseen, jonka jälkeen yhteistoiminta pääsee virallisemmin käyntiin.