Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Yhteiskunnallinen yritys -merkin ylöjärveläiselle Osuuskunta Taidokkaille

Ylöjärveläiselle Osuuskunta Taidokkaille on myönnetty Yhteiskunnallinen yritys -merkin käyttöoikeus. Osuuskunta Taidokkaat on työosuuskunta, joka tuottaa monipuolisia palveluita kotitalouksille, yrityksille ja julkisille organisaatioille.

Yhteiskunnallinen yritys -merkki voidaan myöntää yrityksille, joiden ensisijainen tavoite on ratkaista yhteiskunnallisia haasteita ja ne käyttävät myös vähintään puolet voitostaan tähän. Tärkeää on myös toiminnan avoimuus ja vastuullisuus – näillä yrityksillä on arvot kohdallaan ja ne pyrkivät toiminnallaan monipuolisesti edistämään ihmisten hyvää elämää. Suomalaisen Työn Liiton myöntämä Yhteiskunnallinen yritys -merkki auttaa tunnistamaan nämä yritykset luotettavasti.

Osuuskunta Taidokkaat haki Yhteiskunnallinen yritys merkkiä, koska se halusi olla tekemässä yhteiskunnallista hyvää ja se kuuluu yrityksen arvomaailmaan. Taidokkaat on monialainen työosuuskunta, joka on jäsentensä omistama yritys. Taidokkaat tuottavat mm. henkilövuorausta, kotipalvelutyötä ja it-tukea palveluina yrityksille, kotitalouksille ja julkiselle sektorille. Osuuskunta Taidokkaat työllistää ylöjärveläisiä osaajia. Yrityksen lähtökohtana on työllistää pitkäaikaistyöttömiä ja osatyökykyisiä ihmisiä, ja tarjota yhdenvertaisia mahdollisuuksia yhteiskunnassa. Osuuskunta tarjoaa mahdollisuuden yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja osallistumiseen, joka toimii syrjäytymisen ehkäisemiseksi.

Taidokkaiden palvelulla tuotetaan hyvinvointia asiakkaille. Taidokkaat tekevät myös vapaaehtoistyötä ylöjärveläisten ikäihmisten parissa ja paikallisten järjestöjen kanssa. Sen tavoitteena on tuottaa hyvinvointia myös yhteisölle.

Osuuskunta Taidokkaat on voittoa tavoittelematon ja mikäli voittoa jää, se käytetään Taidokkaiden toiminnan kehittämiseen. Osuuskunta on yhdenvertainen yhteisö päätöksenteossa. Osuuskunta Taidokkaat pyrkii tarjoamaan palveluita yhteiskunnan muuttuvassa toimintaympäristössä, kuten tarjoamalla vanhuksille ei-hoidollisia kotipalveluita.

”Osuuskunta Taidokkaat tarjoaa monipuolisia palveluita sekä yrityksille että yksityishenkilöille eli näin työn tarjoajat ja sen tekijät kohtaavat. Näin voidaan tukea paikallista työllistymistä ja aktiivisuutta ja siksi tämä on tärkeää sekä yksittäisille ihmisille että ympäröivälle yhteisölle ja onkin hienoa saada Osuuskunta Taidokkaat Yhteiskunnallinen yritys -merkin käyttäjäksi”, sanoo Brand Manager Niina Ollikka Suomalaisen Työn Liitosta.

 

Jaa artikkeli

Lue myös

Vuoden osuustoimintateoksi valittiin Oulun Seudun Sähkön edullinen energia

Oulun Seudun Sähkön asiakasomistajilleen tarjoama vakaa ja edullinen energian hinta on valittu Vuoden osuustoimintateoksi osuuskuntien keskusjärjestö Pellervon järjestämässä valtakunnallisessa kilpailussa. Siinä haettiin toimintaa, jossa yrityksen osuustoiminnallisuus tulee erityisen vahvasti esille ja jäsenille on tuotettu erityisen merkityksellistä yhteistä etua.

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.