Osuustoimintapioneeri Hedvig Gebhardin syntymästä tänään 150 vuotta – Sarjakuvalehti julkaistu

Tänään 14.12.2017 tulee kuluneeksi 150-vuotta talousneuvos Hedvig Gebhardin syntymästä.

Hedvig Gebhard (1867-1961) oli suomalaisen osuustoiminnan suurnainen, naisasiapioneeri, sosiaalipoliitikko, lehtinainen ja kotitalouskoulutuksen kehittäjä. Professori Hannes Gebhardin kanssa hän muodosti tuotteliaan ja temperamentikkaan työparin, joka yhdessä astui myös ensimmäiseen eduskuntaan 1907.

Tänään julkaisemme myös sarjakuvakokoelman Hedvig ja Hannes Gebhard – Osuustoiminnan tulisielut, jonka Mauno-Markus Karjalainen on toimittanut osin Osuustoiminta-lehdessä julkaistujen Aija Karjalaisen kuvittamien sarjakuvien pohjalta. Lehti toimitettiin Osuustoiminta-lehden tilaajille numeron 6/2017 mukana.

Sarjakuvalehti on tilattavissa maksutta osoitteesta https://pellervo.fi/tuote/hedvig-ja-hannes-gebhard-osuustoiminnan-tulisielut. Se on luettavissa myös verkossa osoitteessa https://issuu.com/pellervo/docs/osuustoiminnan-tulisielut-gebhardit.

Juhlavuoden kunniaksi Pellervo on julkaissut myös lyhytdokumentin Hedvig Gebhardin elämästä. Elokuvan tuotti Trikkielokuva osuuskunta. Se on katseltavissa Youtubessa ja alapuolella.

Jaa artikkeli

Lue myös

Ny arbetslivsprofessur vid Åbo Akademi

Åbo Akademi inrättar en ny arbetslivsprofessur vid Handelshögskolan. Professurens fokus kommer att ligga på hållbart entreprenörskap och kooperation inom små och medelstora företag och glesortsutveckling. Den affilierade professuren möjliggörs genom donationer som tillfallit universitetet genom den statliga motfinansieringskampanjen som avslutades i juni.

Tänä vuonna vietetään jo 100. Kansainvälistä osuustoimintapäivää

Perinteisesti heinäkuun ensimmäisenä lauantaina osuuskunnat eri puolilla maailmaa viettävät kansainvälistä osuustoimintapäivää (#CoopsDay). 2.heinäkuuta 2022 juhlitaan jo 100. kerran. Kymmenen vuotta sitten vietettiin YK:n kansainvälistä osuustoimintavuotta, joka toi esiin osuuskuntien ainutlaatuisen panoksen maailman kehittämiseen. Vuoden 2022 osuustoimintapäivän tunnuslause "Osuuskunnat rakentavat parempaa maailmaa" toistaa tutun kansainvälisen osuustoimintavuoden 2012 teeman.

Mari Kokko Osuustoimintakeskus Pellervon uudeksi toimitusjohtajaksi

Elinkeinoministeri Mika Lintilän erityisavustaja Mari Kokko on valittu Osuustoimintakeskus Pellervon ja Pellervo Median uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävissään syyskuun 1. päivä. Päätöksen toimitusjohtajanimityksestä teki Pellervon valtuuskunta kokouksessaan Helsingin Pasilassa tiistaina 28. kesäkuuta.

Yhteisöjen etäkokouksia koskeva hallituksen esitys hyväksyttiin eduskunnassa

Eduskunta hyväksyi vähäisin tarkennuksin 21.6.2022 hallituksen esityksen yhteisöjen etäkokouksia koskevista yhteisölakien muutoksista. Lakimuutokset tulevat todennäköisesti voimaan 1.7.2022. Etäkokouksia koskeva keskeisin muutos on mahdollisuus pitää osuuskunnan kokous pelkästään etäkokouksena, jos säännöissä niin määrätään.