Osuustoimintapioneeri Hedvig Gebhardin syntymästä tänään 150 vuotta – Sarjakuvalehti julkaistu

Tänään 14.12.2017 tulee kuluneeksi 150-vuotta talousneuvos Hedvig Gebhardin syntymästä.

Hedvig Gebhard (1867-1961) oli suomalaisen osuustoiminnan suurnainen, naisasiapioneeri, sosiaalipoliitikko, lehtinainen ja kotitalouskoulutuksen kehittäjä. Professori Hannes Gebhardin kanssa hän muodosti tuotteliaan ja temperamentikkaan työparin, joka yhdessä astui myös ensimmäiseen eduskuntaan 1907.

Tänään julkaisemme myös sarjakuvakokoelman Hedvig ja Hannes Gebhard – Osuustoiminnan tulisielut, jonka Mauno-Markus Karjalainen on toimittanut osin Osuustoiminta-lehdessä julkaistujen Aija Karjalaisen kuvittamien sarjakuvien pohjalta. Lehti toimitettiin Osuustoiminta-lehden tilaajille numeron 6/2017 mukana.

Sarjakuvalehti on tilattavissa maksutta osoitteesta https://pellervo.fi/tuote/hedvig-ja-hannes-gebhard-osuustoiminnan-tulisielut. Se on luettavissa myös verkossa osoitteessa https://issuu.com/pellervo/docs/osuustoiminnan-tulisielut-gebhardit.

Juhlavuoden kunniaksi Pellervo on julkaissut myös lyhytdokumentin Hedvig Gebhardin elämästä. Elokuvan tuotti Trikkielokuva osuuskunta. Se on katseltavissa Youtubessa ja alapuolella.

Jaa artikkeli

Lue myös

Cooperatives Europe tyytyväinen komission julkaisemaan Siirtymäpolkuun ”lähi- ja yhteisötalouden” ekosysteemille

Euroopan komissio haluaa, että EU:n yhteisötaloudesta ja paikallisista yrityksistä tehdään entistä kestävämpiä, vihreämpiä ja digitaalisempia. Marraskuussa 2022 sisämarkkinoista vastaava komissaari Thierry Breton julkisti kauan odotetun Siirtymäpolku (Transition Pathway) -asiakirjan. Euroopan osuustoimintajärjestö Cooperatives Europe suhtautuu myönteisesti Siirtymäpolkuun. Se on tyytyväinen komission perusteelliseen kuulemisprosessiin, johon pääsi myös osallistumaan.