Osuustoimintapioneeri Hedvig Gebhardin syntymästä tänään 150 vuotta – Sarjakuvalehti julkaistu

Tänään 14.12.2017 tulee kuluneeksi 150-vuotta talousneuvos Hedvig Gebhardin syntymästä.

Hedvig Gebhard (1867-1961) oli suomalaisen osuustoiminnan suurnainen, naisasiapioneeri, sosiaalipoliitikko, lehtinainen ja kotitalouskoulutuksen kehittäjä. Professori Hannes Gebhardin kanssa hän muodosti tuotteliaan ja temperamentikkaan työparin, joka yhdessä astui myös ensimmäiseen eduskuntaan 1907.

Tänään julkaisemme myös sarjakuvakokoelman Hedvig ja Hannes Gebhard – Osuustoiminnan tulisielut, jonka Mauno-Markus Karjalainen on toimittanut osin Osuustoiminta-lehdessä julkaistujen Aija Karjalaisen kuvittamien sarjakuvien pohjalta. Lehti toimitettiin Osuustoiminta-lehden tilaajille numeron 6/2017 mukana.

Sarjakuvalehti on tilattavissa maksutta osoitteesta https://pellervo.fi/tuote/hedvig-ja-hannes-gebhard-osuustoiminnan-tulisielut. Se on luettavissa myös verkossa osoitteessa https://issuu.com/pellervo/docs/osuustoiminnan-tulisielut-gebhardit.

Juhlavuoden kunniaksi Pellervo on julkaissut myös lyhytdokumentin Hedvig Gebhardin elämästä. Elokuvan tuotti Trikkielokuva osuuskunta. Se on katseltavissa Youtubessa ja alapuolella.

Jaa artikkeli

Lue myös

Osku podkussa -podcastsarjan toinen tuotantokausi julkaistu

Osku podkussa on KSL-opintokeskuksen vuonna 2021 aloittama podcastsarja, jossa keskustellaan osuustoiminnasta. Keskustelut juontaa KSL-opintokeskuksen koulutustuottaja Jukka Peltokoski. Vieraina jaksoissa on vaihtuvia asiantuntijoita ja osuuskunta-aktiiveja. Toisella tuotantokaudella keskustellaan pienosuuskunnista reilun ja kestävän talouden rakentajina.