Oma PIHA Pellervon lehtiperheeseen

Pellervo-Media Oy on alkavan kesän kunniaksi hankkinut Oma PIHA -lehden julkaisu- ja kustannusoikeudet Puistomedia Oy:ltä. Oma PIHA siirtyy Pellervon lehtiperheeseen jo seuraavasta, 21. kesäkuuta ilmestyvästä, numerosta alkaen. Kauppaan kuuluu myös vuosittain julkaistava Pihakalenteri.

Oma PIHA on vuonna 2004 perustettu, asiantunteva ja tyylikäs puutarha- ja pihalehti. Sen sisältö kurkottaa puutarhan puolelta myös patiolle ja parvekkeelle. Kirjoittajina on vahva asiantuntija- ja toimittajakaarti, johon kuuluu mm. Aarno Kasvi. Lehti ilmestyy kuusi kertaa vuodessa.

Pellervo-Median lehtien joukkoon Oma PIHA istuu luontevasti. Pellervo-lehtien sisällön perusta rakentuu suomalaiselle työlle ja elämälle yleensä – iloineen ja suruineen. Oma PIHA on myös aidosti suomalainen, sen lukijakuntaa ovat puutarhan harrastajat; viherpeukalot sekä kasvikunnasta ja pihaelämästä muutenkin kiinnostuneet suomalaiset joka puolella maata.

Lehden perustaja, Puistomedia Oy:n toimitusjohtaja Jouko Tikkanen sanoo olevansa tyytyväinen, että Oma PIHA löysi Pellervo-Mediasta uuden, vakaan kodin. ”Olen vähitellen siirtymässä eläkkeelle ja etsimme lehdelle julkaisijaa, joka on valmis kehittämään lehteä edelleen.”

Pellervo-Media Oy:n toimitusjohtajan Sami Karhun mukaan Oma PIHA laajentaa ja tukee sopivalla tavalla julkaisuyhtiön nykyistä lehtivalikoimaa: ”Oma PIHA on korkeatasoinen lehti ja sillä on vakiintunut lukijakunta. Hankimme lehden kehittääksemme sitä edelleen yhdessä lukijoiden ja osaavan tekijäjoukon kanssa.”

Pellervo-Median julkaisuihin kuuluvat tällä hetkellä Kodin Pellervo, Maatilan Pellervo ja Eläin-liite, Osuustoiminta-lehti sekä Pellervon Iso Kalenteri. Oma PIHA lehden päätoimittajaksi on nimetty Teemu Pakarinen.

Lisätietoja:

Sami Karhu, toimitusjohtaja, Pellervo-Media Oy, p. 0400 545 989
Teemu Pakarinen, vastaava päätoimittaja, Pellervo-Media Oy, p. 050 544 6457
Jouko Tikkanen, toimitusjohtaja, Puistomedia Oy, p. 0400 462 443

Jaa artikkeli

Lue myös

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.

10 suomalaista maailman 300 suurimman osuustoimintayrityksen joukossa

Suomen suurin osuustoimintaan perustuva yritysryhmä S-ryhmä sijoittuu tuoreella maailmanlistalla sijalle 40. Maailman osuustoimintaliitto ICA:n kokoama World Cooperative Monitor 2023  laittoi jälleen globaalisti järjestykseen 300 suurinta osuuskuntaa, -pankkia ja keskinäistä vakuutusyhtiötä.

EU:n yritysvastuudirektiivin sisällöstä yksimielisyys

Euroopan unionin yritysvastuudirektiivin taustalla on pyrkimys torjua yritysten osallisuutta ihmisoikeusloukkauksiin ja ympäristöhaittoihin. Osuuskuntien osalta on vielä epäselvää, sovelletaanko direktiiviä osuuskuntiin ja mikä Suomen kanta tulee olemaan direktiivin kansallisessa toimeenpanossa.