Nuoret keskustelivat sitoutumisesta ja osallistumisesta päätöksentekoon

Mitkä tekijät motivoivat nuoria lähtemään mukaan jäsenpohjaisiin organisaatioihin? Tätä pohti joukko nuoria ja muutama varttuneempi Pellervon ja Finlands Svenska Andelsförbundin ruotsinkielisessä webinaarissa 4.11.

Keskustelu toi esille monia hyviä vastauksia. ”Pitää tuntea osallisuutta”; ”täytyy olla myös jotain annettavaa”; ”ilmapiirin tulee olla kannustava”. Yksi panelisteista kiteytti: ”Haluan oppia uutta”. 

Mitä osuuskuntien ja muiden jäsenpohjaisten organisaatioiden tulisi tehdä, jotta nuoret kiinnostuisivat? Webinaarissa peräänkuulutettiin selkeämpää viestintää nuorten suuntaan. Sitä pitää tehdä siellä, missä nuoret ovat ja liikkuvat. Esimerkkinä mainittiin sosiaalinen media ja miksei vaikka telttapaikka festareilla. Nuoret odottavat myös vuorovaikutteista viestintää, ei vain yhdensuuntaista. Organisaatioiden pitää osata kertoa, mitä ne tekevät.  Toimintakulttuurin tulee olla kutsuva ja mukaan ottava. ”Antakaa tilaa nuorille, antakaa heille vastuuta”.

Raaseporilainen laki- ja taloustieteen opiskelija Anita Westerholm toimi webinaarin moderaattorina. Mikä on saanut hänet mukaan vaikuttajaksi? ”Halusin jo nuorena tehdä työtä elinympäristöni parantamiseksi. Olen luonteeltani sellainen, että esitän mielelläni näkemyksiä asioista. Uskon siihen, että me nuoret voimme muuttaa asioita määrätietoisella työllä ja sitoutumisella.” Westerholm uskoo myös, että nuoret tulevaisuudessa näkyvät nykyistä enemmän kansalaisyhteiskunnassa ja organisaatioissa.

Jaa artikkeli

Lue myös

Sijoitusosuuskunta Arvo on matkalla pörssiin

Keski- ja Pohjoispohjanmaalle alueellista elinvoimaa toiminnallaan tavoitteleva osuuskunta tavoittelee osuuksiensa uudeksi kauppapaikaksi Helsingin pörssissä toimivaa First North -listaa. Siitä tulisi tämän markkinaympäristön ensimmäinen osuuskunta.

Uusi terveyskauppojen yhteisö BioPro osuuskunta luottaa kotimaisuuteen, kauppiasvetoisuuteen ja hyvään henkilökohtaiseen palveluun

Suomeen on syntynyt uusi terveyskaupan yhteisö, kun yhdeksän pitkän linjan terveystuotealan yrittäjää perustivat BioPro osuuskunnan. BioPron toiminta käynnistyi Espoossa keväällä 2022, kun ensimmäinen BioPro -nimen alla toimiva myymälä aloitti toimintansa Espoon Lippulaivassa. Tällä hetkellä kauppoja löytyy jo yhteensä 12 eri puolilla Suomea. Tammikuussa 2023 BioPro kauppiaat kokoontuivat osuuskunnan perustamiskokoukseen, jonka jälkeen yhteistoiminta pääsee virallisemmin käyntiin.