Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskus: Uusi työpaikka 100 000 ihmiselle yhteiskunnallisten yritysten voimalla

Yhteiskunnallisten yritysten potentiaali työllistäjinä on otettava täyteen käyttöön etsittäessä ratkaisuja työttömyyteen ja työvoimapulaan. Työllistymistä tukevan toiminnan rahoitusta on kehitettävä siten, että siinä huomioidaan toiminnan tuottamat myönteiset vaikutukset yhteiskuntaan.

Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskuksen laatimassa tänään julkaistussa politiikkasuosituksessa esitellään tavoitteita ja toimia, joilla vauhditetaan yhteiskunnallisten yritysten kykyä luoda uusi työpaikka 100 000 ihmiselle, erityisesti osatyökykyisille ja muille tukea tarvitseville tekijöille. Keinot ovat jo olemassa, eivätkä ne vaadi julkista lisärahoitusta nykytasoon verrattuna.

Avainasemassa on yhteiskunnallisten yritysten toimintaedellytysten turvaaminen sekä alkuvaiheen rahoituksen saatavuuden helpottaminen. Lisäksi julkisen sektorin on otettava aktiivinen rooli työllisyyden edistämisessä ja työn vastaanottamiseen liittyviä kannustinloukkuja on purettava.

Myös Osuustoimintakeskus Pellervo on mukana Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskuksessa.

Laajempi tiedote ja politiikkasuositus YYO:n kotisivuilla

 

Jaa artikkeli

Lue myös

Pellervon kannanotto osuuskuntaidentiteetistä

Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on joulukuussa 2021 aloittanut arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää, kuinka hyvin globaali osuuskuntaidentiteetti on määritelty. Pellervon hallitus on nyt koostanut suomalaisen osuustoiminnan yhteisen kannanoton osuuskuntaidentiteetistä ja lähettänyt sen ICA:lle.

10 suomalaista maailman 300 suurimman osuustoimintayrityksen joukossa

Suomen suurin osuustoimintaan perustuva yritysryhmä S-ryhmä sijoittuu tuoreella maailmanlistalla sijalle 40. Maailman osuustoimintaliitto ICA:n kokoama World Cooperative Monitor 2023  laittoi jälleen globaalisti järjestykseen 300 suurinta osuuskuntaa, -pankkia ja keskinäistä vakuutusyhtiötä.

EU:n yritysvastuudirektiivin sisällöstä yksimielisyys

Euroopan unionin yritysvastuudirektiivin taustalla on pyrkimys torjua yritysten osallisuutta ihmisoikeusloukkauksiin ja ympäristöhaittoihin. Osuuskuntien osalta on vielä epäselvää, sovelletaanko direktiiviä osuuskuntiin ja mikä Suomen kanta tulee olemaan direktiivin kansallisessa toimeenpanossa.