Metsä Group liittyy Ellen MacArthur -säätiön kiertotalousverkostoon

Metsä Group on liittynyt jäseneksi maailmanlaajuiseen Ellen MacArthur -säätiön kiertotalousverkostoon. Verkosto tuo yhteen yrityksiä, innovoijia, yliopistoja ja mielipidevaikuttajia kiertotalouden edistämiseksi.

”Kiertotalous on joukkuepeliä, jossa avainasemassa on yhteistyö. Verkostossa saamme uusia näkemyksiä, pääsemme oppimaan parhaita käytäntöjä ja jakamaan oman kokemuksemme puupohjaisesta kiertotaloudesta. Odotamme innolla aktiivista vuorovaikutusta eri sektoreiden kanssa”, sanoo Metsä Groupin ilmasto- ja kiertotalousjohtaja Maija Pohjakallio.

Tämä uusi yhteistyöhanke tukee Metsän tavoitetta olla fossiilittoman kiertotalouden edelläkävijä. Tuotannon sivuvirtojen sataprosenttinen hyödyntäminen, fossiilittomat tehtaat ja prosessivedenkäytön tehostaminen 25 prosentilla ovat esimerkkejä Metsän strategisista 2030-vastuullisuustavoitteista. Kaiken toimintamme lähtökohta on luonnon kunnioittaminen: puuraaka-aine on peräisin kestävästi hoidetuista pohjoisista metsistä ja se käytetään resurssiviisaasti. Teollisten synergioiden ansiosta kokonaisuus on enemmän kuin osiensa summa ja vähemmällä saadaan aikaan enemmän. Muun muassa Metsän Äänekosken biotuotetehdas muodostaa teollisen ekosysteemin, jossa lähekkäin sijaitsevat tuotantolaitokset hyödyntävät toisiaan. Puurakentamisessa yhteistyö on johtanut projekteihin, joissa Kerto® LVL -elementeistä on rakennettu taloja, jotka voidaan purkaa, siirtää ja koota uudelleen jossakin muualla.

Isosta-Britanniasta lähtöisin oleva Ellen MacArthur -säätiö perustettiin vuonna 2010 nopeuttamaan siirtymää kohti kiertotaloutta. Säätiö on maailmanlaajuinen mielipidevaikuttaja, joka toimii niin yritysten, julkishallinnon kuin akateemisen kentän kanssa. Kiertotaloudessa tavoitteina ovat eliminoida jätteet ja saasteet, pitää yhteiskunnan piiriin otetut luonnonvarat käytössä mahdollisimman pitkään ja mahdollisimman arvokkaina, sekä huolehtia luonnon uusiutumiskyvystä. Täten se tarjoaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen hillintään ja luonnon monimuotoisuuden vaalimiseen.

”Kiertotalous ei ole vain parannettua jätehuoltoa ja lopputuotteiden kierrätystä, vaan kyse on pyrkimyksestä optimoida aine-, energia- ja tietovirrat sekä arvon luominen laajasta, koko arvoketjun ja systeemin näkökulmasta. Tämä edellyttää yhteistyön ja vuoropuhelun vahvistamista eri sidosryhmien kesken”, Pohjakallio kiteyttää.

Jaa artikkeli

Lue myös

Data ja yhteistyö – näihin kiteytyy niin suurten kuin pienten yritysten vastuullisuustyö lähivuosina

Yritysten toimintakenttä on valtavassa muutoksessa. Vaikka jatkuvasti lisääntyvä ja kiristyvä kestävyyssääntely ei välttämättä suoraan koske pieniä ja keskisuuria yrityksiä, välillisesti pankkien ja rahoittajien kautta sekä osana arvoketjuja vaikutuksilta ei voi välttyä. Pellervo järjesti 18.1. tilaisuuden, jossa keskusteltiin siitä mitä pk-yritykset voivat odottaa ja miten niiden tulisi toimia jo nyt ja erityisesti tulevaisuudessa, jotta niiden toimintaedellytykset markkinoilla säilyvät

LPOnet digipalveluosuuskunnalle on myönnetty Avainlippu

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt koko Itä-Uudellamaalla toimivalle asiakasomisteiselle LPOnet Osk:lle Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa tuotetulle ja Suomessa työllistävälle palvelulle. Paikallisena asiakasomisteisena digipalveluoperaattorina tuomme missiomme mukaisesti lisää elinvoimaa Itä-uusmaalaisille asukkaille ja yrityksille. Kotimaisuudesta viestivä Avainlippu-tunnus on meille tärkeä tapa konkretisoida kuinka vastuullinen, asiakaslähtöinen ja pitkäjänteinen toimintatapamme on.

Metsä Group järjesti toimittajilleen vastuullisuuskilpailun – voittaja Soilfood

Soilfood Oy valittiin voittajaksi Metsä Groupin toimittajien vastuullisuuskilpailussa. Yritys valmistaa muun muassa metsäteollisuuden jäte- ja sivuvirroista maanparannusaineita maatiloille ja uusioraaka-aineita teollisuudelle. Metsä Group haastoi tänä vuonna palvelu- ja tavarantoimittajat ensimmäistä kertaa vastuullisuuskilpailuun, johon osallistui yhteensä 92 ehdotusta.

OP Ryhmä julkaisee tiekartan luonnon monimuotoisuuden edistämiseksi

Suuryritykset ovat alkaneet kiinnittää huomiota luontokadon pysäyttämiseen, selviää OP:n Suuryritystutkimuksesta. Edistääkseen luonnon monimuotoisuutta sekä paikallisesti että asiakasvaikutustensa osalta OP Ryhmä julkaisee luonnon monimuotoisuuden tiekartan. Tiekartta on osa OP Ryhmän vastuullisuusohjelman toteutusta ja sisältää toimenpiteet, joilla luonnon monimuotoisuutta edistetään OP Ryhmässä lähivuosina.