Valio Akatemia® stipendit vuonna 2023: yli 300 stipendiä lasten ja nuorten liikunnalle

Valio Akatemia® tukee lasten ja nuorten liikuntaharrastuksia raha- ja ravitsemusstipendeillä. Stipendin vuodelle 2023 sai 2000 hakijan joukosta 319 kohdetta ja stipendien yhteenlaskettu arvo on noin 130 000 euroa. Kuluva vuosi on Valio Akatemia® ohjelman kymmenes toimintavuosi.

Valio Akatemia® stipendiä voivat hakea alle 18-vuotiaat yksilöurheilijat, joukkueet ja koululaisryhmät ympäri Suomea. Valio Akatemia® tukee liikuntaa ja urheilua kaikilla tasoilla: matalalla kynnyksellä liikunnasta iloitsemista, yhdessä tekemistä ja toki myös eri lajien kärkikahinoissa menestyksen tavoittelua.

”Oleellista on, että voimme tarjota monipuolisia mahdollisuuksia liikunnasta nauttimiselle. Siihen kuuluu monenlaisia lajeja, tavoitetasoja ja yhdessä sekä itsenäisesti tekemistä. Jokaiselle löytyy varmasti oma tapa kokea liikunnan iloa, ja tässä haluamme tukea suomalaisia lapsia ja nuoria”, Valion markkinointipäällikkö Nina Wahlström sanoo.

Monipuoliset stipendit

Stipendiaatteja olivat mukana valitsemassa Valio Akatemia® ohjelman kummit: jalkapalloilija Joel Pohjanpalo, hiihtäjä Kerttu Niskanen, estejuoksija ja suunnistaja Topi Raitanen sekä hiihtotubetusryhmä Real Skifi.

Liikunnan harrastamiseen liittyy erilaista tuen tarvetta: rahastipendeillä on hankittu esimerkiksi varusteita, mahdollistettu kisamatkoja ja maksettu valmentajien palkkioita. Ravitsemusstipendeillä tuetaan liikunnan harrastajien kokonaisvaltaista hyvinvointia välipala- ja kokkauskurssien sekä ravitsemusvalmennusten muodossa. Valmennukset ja kurssit toteutetaan yhdessä Marttaliiton ja urheiluravitsemuksen asiantuntijoiden kanssa.

Tuettujen lajien joukossa oli sekä yksilö- että joukkuelajeja, talvi- ja kesäurheilua, sisä- ja ulkolajeja. Liikunnan laajasta merkityksellisyydestä hyvä esimerkki on se, että eräs stipendinsaaja tavoittelee ratkaisuja kouluviihtyvyyden parantamiseen ja kiusaamisen vastaiseen työhön liikunnan kautta.

Valio Akatemia® – liikunnan tukena joka vuosi

Kaikille vuoden 2022 stipendin saaneille on ilmoitettu valinnasta henkilökohtaisesti. Haku vuoden 2024 stipendeihin käynnistyy kesällä 2023. Stipendejä voivat hakea kaikki alle 18-vuotiaat liikuntaa harrastavat ja siitä kiinnostuneet lapset ja nuoret ympäri Suomen. Hakija voi olla yksilöurheilija, joukkue tai koululuokka.

 Katso kaikki stipendien saajat ja tutustu ohjelmaan.

Jaa artikkeli

Lue myös

Suur-Seudun Osuuskauppa lahjoittaa jouluksi terveellistä ruokaa vähävaraisille perheille jopa 10 000 euron arvosta

SSO ja ruokakasvatusyritys Venner toteuttavat kolmatta kertaa hyväntekeväisyyskampanjan, jossa vähävaraisille perheille jaetaan terveellisiä raaka-aineita sisältäviä Venner-ruokalaatikoita. Lunastamalla S-mobiili-sovelluksessa ”Lahjoita ruoka-annos” etukupongin 28.11.–11.12. asiakasomistaja voi aktivoida lahjoituksen, jonka SSO maksaa asiakasomistajan puolesta. SSO lahjoittaa kampanjan avulla ateria-annoksia vähävaraisille perheille enintään 10 000 euron arvosta, joka tarkoittaa jopa 5000 ateria-annosta.