Timo Komulainen Pellervon valtuuskunnan puheenjohtajaksi

Pellervo-Seuran valtuuskunta valitsi 12.12.2013 Helsingissä pidetyssä kokouksessaan puheenjohtajakseen maanviljelysneuvos Timo Komulaisen Nurmeksesta. Komulainen aloittaa tehtävässä 1.1.2014. Hän toimii mm. Lihakunnan hallituksen puheenjohtajana ja Atria Oyj:n hallituksen varapuheenjohtajana. Komulaisella on myös lukuisia muita luottamustehtäviä osuustoiminnassa. Aikaisempi puheenjohtaja maanviljelysneuvos Tauno Uitto  jää pois valtuuskunnasta.

Valtuuskunnan nykyinen varapuheenjohtaja, Kainuun Osuuspankin toimitusjohtaja Seppo Rytivaara Kajaanista jatkaa tehtävässään.

Hallituksesta erovuorossa olleet toimitusjohtaja Jan Lähde Turusta ja maanviljelijä Seppo Paavola Kaustisilta valittiin uudelleen. Myös metsätalousneuvos Jarmo Toukola Kangasalta oli erovuorossa. Hänen tilalleen hallitukseen valittiin toimitusjohtaja Kirsti Kirjonen Salosta. Kirjonen on Lounaismaan Osuuspankin hallituksen puheenjohtaja ja Salon Seudun Sanomat Oy:n toimitusjohtaja.

Hallituksesta pois jäävän professori Salme Näsin tilalle toimikaudelle vuoden 2014 loppuun hallitukseen valittiin apulaisprofessori KTT Anu Puusa Joensuusta. Puusa on Pohjois-Karjalan Osuuskaupan hallituksen jäsen ja toimii apulaisprofessorina Itä-Suomen yliopistossa.

Hallituksen toimikausi on kolmevuotinen. Metsäneuvos Martti Asunta jatkaa hallituksen puheenjohtajana ja Tiina Linnainmaa hallituksen varapuheenjohtajana.

Jaa artikkeli

Lue myös