Pellervon Päivän Jatkot peruttiin koronatilanteen takia, teema esillä vuosikokouksessa

Syyskuun 30. päivälle valmisteltu Pellervon Päivän Jatkot on päätetty tältä syksyltä perua. Sen piti olla tapahtuma, joka kokoaisi osuustoimintaväen yhteen pitkän koronatauon päätteeksi. Kohtaamisia on kaivattu, sillä Pellervon Päivä on jouduttu järjestämään pelkkänä etätoteutuksena jo kaksi kertaa peräkkäin. 

Koronatilanne ei kuitenkaan elokuussa vastannut toiveita: Ison ihmisjoukon jälleennäkeminen sisätiloissa, maskitta, ei ollut realistinen tavoite alkusyksylle. Niinpä tilaisuuden yhteiseksi osioksi suunniteltu teema Monimuotoisuus yrityksen menestystekijänä päätettiin siirtää ensi kevään Pellervon Päivään. Aiheen osalta kuitenkin päästään hyvään vauhtiin Leena Linnainmaan pitämässä vuosikokousesitelmässä, joka kuullaan 30.9. kello 13-13.30. Sähköisenä pidettävän kokouksen tämä osio striimataan kaikkien nähtäville.   

Aamupäivälle suunniteltu Pienosuuskuntaforum järjestetään virtuaaliversiona 13. lokakuuta. Johdon tapaamiselle haetaan uutta aikaa myöhemmin, sillä se halutaan toteuttaa läsnätilaisuutena.

Pellervon Aamut jatkavat osuustoiminnasta kiinnostuneiden kohtauspaikkana ajankohtaisteemojen äärellä – webinaarikeskusteluja on tarjolla syksylläkin kuukausittain.  

Jaa artikkeli

Lue myös

Pellervon lausunto kestävyysraportointidirektiivin kansallista implementointia koskevien säännösten alkuvaiheen valmisteluun

Edustamiemme osuustoiminnallisten yritysten osalta pidämme ensisijaisen tärkeänä sitä, että valmistelussa huomioidaan osuustoiminnallisten yritysten osakeyhtiöistä poikkeava liiketoimintamalli. Osana kestävyysraportointidirektiivin kansallista voimaansaattamista tulisi kirjanpitolakiin ottaa säännökset, joiden mukaisesti ryhmärakenteella toimivilla osuuskunnilla on osakeyhtiöitä vastaava mahdollisuus siihen, että yksittäiset  osuuskunnat vapautetaan konsernirakenteella toimivien osakeyhtiöiden tavoin raportointivelvollisuudesta, jos osuuskuntien omistaman keskusyhteisön toimintakertomukseen  sisällytetään omistajaosuuskuntien vastuullisuustiedot.