Sami Karhu luopuu Osuustoimintakeskus Pellervon toimitusjohtajan tehtävästä 1.4.  

Sami Karhu on päättänyt siirtyä sivuun Osuustoimintakeskus Pellervon toimitusjohtajan tehtävistä 1. huhtikuuta alkaen.  

– Tämä on luonteva hetki, kun viisivuotinen strategiakautemme on päättymässä ja uuden valmistelua aloitetaan. Olen toiminut toimitusjohtajana kymmenen vuotta ja nyt on aika antaa kapula seuraavalle, Sami Karhu totesi esittäessään eronpyyntönsä Pellervon valtuuskunnalle tänään 3. maaliskuuta.

Sami on vienyt Pellervoa ja osuustoiminnan asiaa toimikaudellaan vahvasti eteenpäin. Hän on tehnyt muun muassa paljon töitä osuustoiminnan professuurien saamiseksi kaikkiin suomalaisiin yliopistoihin, vähintäänkin työelämäprofessorien tasolla.  

Myös Yhteiskunnallisten yritysten osaamiskeskuksen perustamisessa työ- ja elinkeinoministeriön rahoituksella viime syksynä Samilla oli merkittävä rooli.  

Kiitämme Samia hänen isosta panoksestaan osuustoiminnan edistämisessä Pellervon johtopaikalta käsin. Samilla on ollut todella vahvat verkostot, ja hän on vaikuttanut keskeisesti siihen, että osuustoiminta näkyi Antti Rinteen ja sittemmin Sanna Marinin hallitusohjelmassa erittäin hyvin, toteaa Pellervon valtuuskunnan puheenjohtaja Ilkka Uusitalo. 

Sami aloitti työskentelyn Pellervon piirissä 27 vuotta sitten, ensin osuustoimintaliikkeen historiahankkeen vetäjänä. Tiedotus- ja järjestöpäälliköksi hänet nimitettiin vuonna 2003, josta hän siirtyi osuustoimintajohtajaksi ja toimitusjohtajan varamieheksi vuonna 2011.  

Hän oli keskeisesti toimeenpanemassa Pellervon strategiaa kriittisinä vuosina 2000-alussa. Tällöin taustalla vaikuttivat pohdinnat järjestön paikasta ja roolista, jotka johtivat voimakkaaseen saneeraukseen ja uudistamiseen. Työ huipentui vuonna 2017, kun mukaan yhteisen pöydän ääreen saatiin niin S-ryhmä, Tradeka, vesiosuuskuntien kuin työosuuskuntien ryhmäedustajat. Suomalainen osuustoimintaperhe oli ainutlaatuisella tavalla yhdistynyt.  

Uuden toimitusjohtajan haku käynnistyy välittömästi. Huhtikuussa alkavalla ylimenokaudella tehtävää hoitaa väliaikaisesti osuustoimintajohtaja Kari Huhtala ja Pellervo-Median osalta vastaava päätoimittaja Anna Malk.    

Jaa artikkeli

Lue myös