Osuustoimintakeskus Pellervon julkilausuma Ukrainan sodasta

Julkilausuma 3.3.2022
Osuustoimintakeskus Pellervo ry

”Osuustoimintayritysten keskusjärjestö Pellervo tuomitsee jyrkästi Venäjän sotatoimet Ukrainassa. Kehotamme jäseniämme arvioimaan, miten tämä näkyy heidän toiminnassaan käytännössä. Jokainen käytettävissä oleva keino ukrainalaisten auttamiseksi on nyt hyödynnettävä.

Osuustoimintamuotoisten yritysten periaatteena on käyttää taloudellista vaikutusvaltaa yhteisen edun saavuttamiseksi. Nyt ajankohtaista on yhdistää voimat ukrainalaisten auttamiseksi ja tukemiseksi.”

Omalta osaltaan Pellervo on jo lahjoittanut Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon 10 000 euroa. 

2.3.2022 Osuustoimintayritykset reagoivat Venäjän hyökkäykseen Ukrainaan – venäläiset tuotteet pois valikoimista, viennin ja yhteistyön lopettamista, rahalahjoituksia

2.3.2022 Osuustoiminta on sotaa vastaan – järjestöt eri puolilla tuomitsevat Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan ja muistuttavat osuustoiminnan arvoista

Jaa artikkeli

Lue myös

Vastaa kyselyyn: tuleeko osuustoiminnan arvoja ja periaatteita muuttaa?

Nyt on ainutlaatuinen tilaisuus ilmaista oma mielipide ja vaikuttaa osuuskuntaidentiteetin määrittelyyn. Kansainvälinen osuustoimintaliitto ICA on aloittanut 2021 arviointiprosessin, jonka tarkoituksena on selvittää tulisiko osuuskunnan määritelmää tai osuustoiminnan periaatteita ja arvoja muuttaa.  ICA teki oman kyselynsä vuosi sitten, mutta Pellervo kartoittaa nyt suomenkielisellä kyselyllään suomalaisten näkemyksiä osuuskuntaidentiteetistä.